Skocz do zawartości
Skulek

Windows Nie Wykrywa Usb

Rekomendowane odpowiedzi

Siemanko

Mam Super duży problem, więc szukam pomocy na forum ... Mianowicie Gdy zainstalowałem Win Xp plus pozniej doinstalowalem Sp1. Nie mialem w ogole od początku Portów USB w urządzeniach. Totalnie nie wiem co jest grane, a na kompa i Xp sie znam ...

Próbwalem rózne metody instlaować stery od USB i nic .. Jest jeszcze taka opcja że ostatnio bawilem sie wentylatorkami a mianowicie chcialem zalozyc chlodzenie na K. Graf. i niechcąc styknąłem + z - i mialem zwarcie na jendym gniazdu tym do wentylatorów więc zostały mi dwa (mam płytke gł. MSI KT3 Ultra) i ktoregos dnia znowu sie bawilem i spalilem drugie gniazdko ale tym razem kabelek od Plusa niechcący dotknął karty graficznej i komp sie zrestował ale karta działa normalnie tylko znowu ta wtyczka do wentylatorków nie działa ... Czy to miało jakiś wpływ na USB ? Jeszcze wczoraj patrzyłem to na USB było napięcie bo jak podłączłaem Bluetooth (wiem że doongle pod sp1 nie działają ale tylko chcialem zobaczyc czy wyskoczy Kreator dodawania nowego sprzętu) i dioda w doonglu sie swiecila a w Winda zero reakcji. Patrzyłem w Biosie wygląda na Ok. A i dodam jeszcze ze gdy teraz sprawdzam doonglem czy jest napiecie do niestety nie ma ... Na USB na płcie głownej i na USB które mam dodatkowo na śledziu (gratis z kartą było) Czyli jakby nie bylo napiecia tu i tu :(

Nie wiem juz co robić :(

Doradzcie coś

Edytowane przez Skulek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro sie nie znasz na komputerach to czemu zabierales sie za zmiane wiatraczkow mimo, ze w ogole nie masz o tym pojecia?

Spaliles raz i nie zaswiecilo Ci sie nic w glowie, ze to znaczy zebys wiecej nie ruszal skoro masz dwie lewe rece?

Oddaj komputer do serwisu i wiecej sie do niego nie dotykaj, o samodzielnej naprawie w Twoim przypadku nie ma mowy!

Edytowane przez Kolobos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro sie nie znasz na komputerach to czemu zabierales sie za zmiane wiatraczkow mimo, ze w ogole nie masz o tym pojecia?

Spaliles raz i nie zaswiecilo Ci sie nic w glowie, ze to znaczy zebys wiecej nie ruszal skoro masz dwie lewe rece?

Oddaj komputer do serwisu i wiecej sie do niego nie dotykaj, o samodzielnej naprawie w Twoim przypadku nie ma mowy!

:lol2: Dzieki za szczerosc, ale twoja wypowiedź jest beznadziejna i nic nie wnosi do tematu. Tak sie składa że dla pewności pozmieniałem jeszcze raz ustawienia USB w Biose i Działa ...

Topic CLOSE ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi