Skocz do zawartości
nukersss

Geforce Fx5700

Rekomendowane odpowiedzi

Mam karte Leadtek FX5700 256Mb. :mur: Mam problem z o/c pamięci. Podkręcając core nie było żadnych problemów. Udało mi się stabilnie osiągnąć 600Mhz. Natomiast gdy podkręcam pamieć nawet o 1Mhz jest drastyczny spadek wydajności. Próbowałem już wszystkiego. Instalowałem 53.03, 56.72 i najnowsze ForceWare i oczywiście Omegi. Nie pomogło! Przy starszych sterach w najnowszych gierkach pojawiają się artefakty nawet bez zmiany taktowań! :mur: POMOCY!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myśle że to wina auto brake. Na sterach 53.03 wydajność po zwiększeniu taktowania pamięci nie spada, ale są artefakty nawet bez o/c! :mur: Da się może w nowych sterach jakoś wyłączyć ten auto brake?

moze wlasnie jest cos nie tak z pamieciami ze na starszych sterach nawet bez oc artuja, moze nowsze odrazu je hamuja obnizajac taktowania takze gdy probujesz je "podkrecic" to nie dosc ze przywracasz im normalne taktowanie to jeszcze je podwyzszasz a wtedy nie moze nie byc artow :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze wlasnie jest cos nie tak z pamieciami ze na starszych sterach nawet bez oc artuja, moze nowsze odrazu je hamuja obnizajac taktowania takze gdy probujesz je "podkrecic" to nie dosc ze przywracasz im normalne taktowanie to jeszcze je podwyzszasz a wtedy nie moze nie byc artow

A czy w tedy programy typu rivatuner i programik Nvidi pokazywały by normalne taktowania czy zaniżone? Jak to sprawdzić?

Podnosząc taktowanie nawet o 1 Mhz wydajność drastycznie spada. Jak wracam do poprzednich (standartowych) ustawień taktowania pamięci wydajność nadal jest taka mała. Aby znowu wszystko chodziło dobrze potrzebny jest restart!

Edytowane przez nukersss

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy w tedy programy typu rivatuner i programik Nvidi pokazywały by normalne taktowania czy zaniżone? Jak to sprawdzić?

Podnosząc taktowanie nawet o 1 Mhz wydajność drastycznie spada. Jak wracam do poprzednich (standartowych) ustawień taktowania pamięci wydajność nadal jest taka mała. Aby znowu wszystko chodziło dobrze potrzebny jest restart!

Mój kumpel ma coś bardzo podobnego, ale nie wiem jak się tym zająć. Może w końcu jak na to wpadnie to napisze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi