Kamcio Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Witam Na allegro ostatnio pojawily sie bardzo tanie karty tv (55-65 zl) totez pomyslalem sobie, ze za niewielkie pieniadze podlacze cyfre+ do swojego komputera. Mam cyfre+ podlaczona do 2 tv (wiadomo - obraz jest ten sam na 2 tv) i pomyslalem zeby zamiast do drugiego tv podlaczyc do komputeraz za pomoca tej karty http://www.allegro.pl/show_item.php?item=72396839 Wysylalem maile do sprzedajacego ale zadnej odpowiedzi nie otrzymalem (ani nie podal gg, ani kom. - kontakt jednym slowem do d***). Nie chce rezygnowac z kupna tej karty gdyz oferta jest bardzo atrakcyjna + sprzedajacy jest z tego samego miasta co ja (wiec koszt przesylki wyniesie 0). Totez zwracam sie do Was z prosba i zapytaniem czy bedzie mozliwosc odbierania kanalow z C+ na komputerze przy pomocy tej karty tv? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Nie wiem, jakie wyjścia ma dekoder cyfry+ (nie pisz C+, bo to jest canal+), ale ta karta ma wejścia s-video i composite, więc nie powinno być problemu. Oczywiście, będzie widać kanał, który jest aktualnie na dekoderze ustawiony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Drugi telewizor mam podlaczony do dekodera poprzez magnetowid > kabel podlaczony do tv ma "standardowa" koncowke (nie euro). Rozumiem, ze oprocz ogladania tv bede mogl tez sobie nagrywac na dysk co bede chcial itp korzystajac z podanej w linku karty tv? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Genderalnie tak, każda karta tv umożliwia nagrywanie (robi to oprogramowanie). Niektóre mają sprzętową kompresję niezłej jakości (jak np. Winfast 2000xp Expert), jeśli ta nie ma (tak wygląda), to jakość nagrywania zależy od procka głównie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...