durek5 Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Witam.Niewiedziałem gdzie umieścić temat a więc jeżeli źle go umieściłem to proszę o przeniesienie.Od jakiegoś czasu mój dysk zgubił gdzieś 20GB,mam 3 partycje C,D,E na C-20GB,D i E po 50GB partycje robiłem instalatorem windws i wszystko było OK całe 120GB było.Ostatnio zauważyłem że z dysku D znikło 20GB system pokazuje tylko 30GB,we wszystkich programach itd pokazuje że dysk ma 120GB a więc gdzie podziało się 20GB?? Testowałem dysk różnymi programami,sprawdzalem błedy i nic niewykryło dysko OK niby 100% sprawny.Kolejna sprawa to to że np;wychodze do roboty wracam odpalam kompa wszystko ładnie pięknie ukazuje się ekran ładowania windy pasek ładowania przeleci kilka razy i reset,dopiero po ponownym wyłączeniu i włączeniu kompa system laduje i odpala się normalnie.Temperatury OK procek zimny,dysk ciepły ale założyłem mu dodatkowy wentylator.Co to może być czemu tak się dzieje?? Niepotrafie sam rozwiązać tego problemu,za wszelkie porady serdecznie dziękuje i proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 (edytowane) 1. Może taśma od dysku jest uszkodzona lub (lekko) wypadła z gniazdka. 2. Mój komputer->prawy myszy->Zarządzaj->Menedżer dysków I co tam jest? Jest ok? A może jakieś wolne miejsce? 3. Jeśli coś tam nie pasuje, to przejedź dysk tym: http://www.cgsecurity.org/testdisk.html 4. No i pamięci tym: http://www.goldmemory.cz/index.php (gdzieś w połowie stronki jest obraz ISO) Edytowane 25 Listopada 2005 przez ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durek5 Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 (edytowane) Menadżer dysków pokazuje tylko dokładnie 111,78GB a więc tylko 9GB mu uciekło a jednak niema 20GB.Pozatym C,D,E.C (system) ZDROWY,D-ZDROWY,E-ZDROWY Wszyskie na NTFS.Też myślałem że to taśmy ale kupiłem 2 nowe i na tych 2 dzieje się to samo.Odczyty z programów do których linki dostałem od kolegi @ ULLISSES podam później bo strasznie długo trwają testy.Test dysku error na partycji E.Pamięci OK. Edytowane 26 Listopada 2005 przez durek5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durek5 Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 (edytowane) Napięcia zmierzone miernikiem na molexie.5V-4.95V 12V-12.48V podaje napięcia bo może to coś z zasiłką?? Edytowane 26 Listopada 2005 przez durek5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 1. Nie pisz 2 postów pod rząd! (przeczytaj REGULAMIN) 2. 111,78 x 1024 x 1024 x 1024 bajtów = (około) 120GB, czyli wszystko OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durek5 Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Przepraszam za 2 posty pod rząd !! Moje niedopatrzenie.Niejest OK bo dalej brakuje 20GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Panel Sterownia-> Narzędzia administacyjne-> Zarządzanie komputerem-> Magazyn-> Zarządzanie dyskami Widzisz tam gdzieś wolne miejse?? Najlepiej zapodaj screena z tego okna zarządzania dyskami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durek5 Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Dobra już sam doszedłem oco chodzi sformatowałem dysk i podzieliłem na nowo partycje teraz wszystko jest ok.Dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...