Skocz do zawartości
durek5

Dziwne Zachowanie Kompa !

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Niewiedziałem gdzie umieścić temat a więc jeżeli źle go umieściłem to proszę o przeniesienie.Od jakiegoś czasu mój dysk zgubił gdzieś 20GB,mam 3 partycje C,D,E na C-20GB,D i E po 50GB partycje robiłem instalatorem windws i wszystko było OK całe 120GB było.Ostatnio zauważyłem że z dysku D znikło 20GB system pokazuje tylko 30GB,we wszystkich programach itd pokazuje że dysk ma 120GB a więc gdzie podziało się 20GB?? Testowałem dysk różnymi programami,sprawdzalem błedy i nic niewykryło dysko OK niby 100% sprawny.Kolejna sprawa to to że np;wychodze do roboty wracam odpalam kompa wszystko ładnie pięknie ukazuje się ekran ładowania windy pasek ładowania przeleci kilka razy i reset,dopiero po ponownym wyłączeniu i włączeniu kompa system laduje i odpala się normalnie.Temperatury OK procek zimny,dysk ciepły ale założyłem mu dodatkowy wentylator.Co to może być czemu tak się dzieje?? Niepotrafie sam rozwiązać tego problemu,za wszelkie porady serdecznie dziękuje i proszę o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Może taśma od dysku jest uszkodzona lub (lekko) wypadła z gniazdka.

2. Mój komputer->prawy myszy->Zarządzaj->Menedżer dysków

I co tam jest? Jest ok? A może jakieś wolne miejsce?

3. Jeśli coś tam nie pasuje, to przejedź dysk tym:

http://www.cgsecurity.org/testdisk.html

4. No i pamięci tym:

http://www.goldmemory.cz/index.php (gdzieś w połowie stronki jest obraz ISO)

Edytowane przez ULLISSES

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Menadżer dysków pokazuje tylko dokładnie 111,78GB a więc tylko 9GB mu uciekło a jednak niema 20GB.Pozatym C,D,E.C (system) ZDROWY,D-ZDROWY,E-ZDROWY Wszyskie na NTFS.Też myślałem że to taśmy ale kupiłem 2 nowe i na tych 2 dzieje się to samo.Odczyty z programów do których linki dostałem od kolegi @ ULLISSES podam później bo strasznie długo trwają testy.Test dysku error na partycji E.Pamięci OK.

Edytowane przez durek5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi