lores Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Witam. Szperalem przed chwila na forum i przez wyszukiwarke też, ale nie znalazlem odpowiadającego mi tematu, a poza tym, wiekszosc byla juz zakopana i niaaktualna + duzy chaos. Dlatego tworze nowy topic. Tu http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...5entry1778775 też się wpisalem... Chciałbym kupic kartę graficzną PCI-E do nowego komputera, ktory będzie stał najprawdopodobniej na Opteronie 146. Cena nie powinna przekraczac 800zł. Myslałem o Radku X800GTO by Connect3D PCI-E (zmodowanym na 16 potoków, jak się uda..). Nie wiem tylko, jak to jest z Shaderami 3, bo coś z tym X800 niejasne u mnie jest... Poza tym, ile % X800GTO Connect3D moze miec 16 potokow odblokowanych? I jak ona się ma do GF6600GT i 6800? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nonameplum Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Myśle, ze ten Radek do 800 zł to najlepszy wybór. Jest wydajniejszy od 6800, a z NVIDI w tej cenie nic lepszego nie znajdzesz. A zawsze masz szanse odblokować potoki (dał bym na to jekieś 80%). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Ja też uważam że najlepszy bedzie radek x800 GTO. Jesli chodzi o shardery 3.0 to ich nie obsługuje, ale to nie jest wielka strata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Chciałbym kupic kartę graficzną PCI-E do nowego komputera zawsze masz szanse odblokować potoki (dał bym na to jekieś 80%)a ja bym nie dal 80% bo na pci-e wszystko jest zablokowane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexior Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 a pierwsze wersje x800GT ?? tez byly poblokowane ??? teraz tez jeszcze niektore da sie odblokowac .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Myśle, ze ten Radek do 800 zł to najlepszy wybór. Jest wydajniejszy od 6800, a z NVIDI w tej cenie nic lepszego nie znajdzesz. A zawsze masz szanse odblokować potoki (dał bym na to jekieś 80%). OK. Dzieki za odp. Chyba sprawa juz przesadzona, jedyna wada to chyba tylko brak tych Shaderow w wersji 3 :( Na ich braku duzo sie traci (wyglad)? EDIT: To w koncu na PCI-E da sie odblokowac te potoki, czy nie? Trzeba miec jakąś specjalną/wczesną wersję? Jak jest z wydajnoscia bez odblokowywania potoczków? Jak OC "normalne"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Duze prawdopodobienstwo odblokowania potokow przez wgranie biosu jest w karcie od Connect3D. U innych producentow jest to raczej niemozliwe. Zreszta poczytaj sobie tutaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexior Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 (edytowane) Ja sie zdecydowalem na gf 6800 ze wzgledu na PS 3.0 ktore jest potrzebne przy nowszych grach :) i nadchodzacym Age Of Empires 3 :) ps. w gf tez jest jakies prawdopodobienstwo odblokowanie potokow :) wiec szanse sa rowne :P Edytowane 26 Listopada 2005 przez Dexior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 (edytowane) A jak to jest z GTO2? To http://www.techpowerup.com/articles//overc...g/vidcard/127/2 w miarę interesująco wygląda... Edytowane 26 Listopada 2005 przez lores Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexior Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 GTO2 na 100% zmoduje sie na 16p/6v bedziesz mial po tym modzie i po podkreceniu cos jak x850xt przy szczesciu x850xt pe :) lecz nadal tylko z ps 2.0 :/// Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Ja zdecyduję się jednak na X800GTO by Connect3D + OC. Bez OC jest ona trochę ponad GFem ( http://rankingi.chip.pl/ranking_39995.html ). Oprocz tego, co do Shaderow3, najbardziej przemawia to, ze jesli juz gra bedzie je wykorzystywala (mogla wykorzystywac), to karta i tak tego nie udzwignie. I jeszcze jedno pytanko odnoscie Shaderow3 i gier: czy będą gry (prawdopodobnie, nie wymagam przewidywania przyszlosci, ale moze ktos wie), ktore bedą wymagały Shadery 3 do dzialania[/]? Chodzi mi o to, czy jesli bedzie gra, ktora bedzie obslugiwala Shadery 3, to bede mogl pograc po prostu bez nich na tej karcie, czy bez obslugi Shaderow3 ze strony karty nie bedzie sie dalo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Miajmy nadzieje ze nie bo gdzies czytałem ze GF 6xxx tez maja problemy z grami opartymi o shardery 3.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Miajmy nadzieje ze nie bo gdzies czytałem ze GF 6xxx tez maja problemy z grami opartymi o shardery 3.0 No wiec wlasnie, jeszcze jeden - dla GF i + dla X800 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 raczej Ci sie nie zmoduje. Te kartu juz sie koncza, teraz wszedzie juz werse ne modowalne. ja zamowilem ostatnia modowalna od pitera wczoraj. a gto masz 100 pewnosci tylko szkoda kasy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 raczej Ci sie nie zmoduje. Te kartu juz sie koncza, teraz wszedzie juz werse ne modowalne. ja zamowilem ostatnia modowalna od pitera wczoraj. a gto masz 100 pewnosci tylko szkoda kasy. Chyba raczej GTO2... Ja juz wlasciwie nie licze na to odlockowanie potokow, tylko na "zwykle" OC zegarka mema i core'a. Mam nadzieje, ze kartka sie dobrze sprawi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...