Skocz do zawartości
boratsc

Sempron 2600+ Vs. Cel D 2,13

Rekomendowane odpowiedzi

z tym cachem sie nie zgodze bo sempron ma 128kb a celeron 256

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=73020202

Ale i tak jestem za AMD ;P Tak tylko poprawiam

są jeszcze jakieś plusy bo mu to wyminiłem co napisałeś i dalej nie wieży bo kumple mu powiedzieli że semprony są najgorsze i w jakiejś "mądrej" gazecie tak pisali :P

Potrzebowałbym jakiegoś porównania po o/c najlepiej

Edytowane przez iqmax

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie kumplowi próbuje uswiadomić jaki błąd robi że kupuje tego celerona ale mnie nie słucha :mur:

Podajcie jakieś argumenty za i przeciw obu prockom ja jestem za Sempronem ze względu na o/c, 64bity i wogóle że to AMD :)

64 bity :lol: a celeron niby nie ma :blink: (chyba że chodzi o celine na 478 ale takiego zakupu to juz wogóle nie rozumie ??? przecież za cene celiny 478 można miec taka samą na 775 ;)

o/c :lol: :lol: jest bardzo porównywane np: semp 1600@2400 a celeron 2400@3600

wogóle że to AMD :blink:

Sempron-wydajniejszy, przyszłościowy, więcej cache, więcej instrukcji, mniej prądu pobiera i sie nie grzeje. Celeron-chyba wiesz ;)

przyszłosciowy że niby ten 2600+ na s754 :lol:

wiecej cache :lol: w którym miejscu :lol:

reszta prawda

z tym cachem sie nie zgodze bo sempron ma 128kb a celeron 256

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=73020202

Ale i tak jestem za AMD ;P Tak tylko poprawiam

są jeszcze jakieś plusy bo mu to wyminiłem co napisałeś i dalej nie wieży bo kumple mu powiedzieli że semprony są najgorsze i w jakiejś "mądrej" gazecie tak pisali :P

Potrzebowałbym jakiegoś porównania po o/c najlepiej

najlepiej pokaz mu jakies testy netowe np: http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/displ...ron-3400_5.html

poszukaj jeszcze jakies wpisz na googlach celeron vs sempron i mu pokaz wyniki niech wie ile straci jak kupic celine ;)

a tak wogóle co to za celina d 2,13 ?? na stronie intela pisze że celiny d były od 2,26 ;)

Edytowane przez andrzejsnk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Sorki, chodziło mi o 2800+ który ma 256 L2, pomyłka każdemu może sie zdażyć. Sempka podkręci bardziej niż tego celafona. Jedna z rzeczy której nie wolno robić w życiu: Kupować celafona :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam prośbe:

Niech kots poda chcoaiż jedną zalete celerona :lol:

I niech ktos poda jedna PRZEWAGE celerona nad sempronem

<wiem że to nie możliwe, ale na pewno znajda sie fani intela, którzy bedę zgrzytac zebami, żeby znaleść jedna zalete intela :) )

J mimo iz prze 6 ostatnie lat byłem wierny intelowi, teraz przeszedłem osattnioty lko na AMD i nie żałuję|

PS wolał bym semprina socket a niż celerona socket 775 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi