Wau Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Witam :) Mam problem. Mianowicie w niektórych filmach divx i wszystkich dvd mam jakie dziwne kolory. Mam kartę nvidia fx5500, 512mb ram, płyta głowna via i procka intel pentium 4 3000mhz, więc wszystko powinno być ok, a nie chce działać. Z góry dzięki za wszelką pomoc :) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Daj więcej info. Jaki dokładnie jest kłopot, w których filmach występuje kłopot (Xvid, może któreś konkretne codeki?). Od kiedy tak się dzieje, jaki masz OS? A tak na starcie to wywal wszystkie codeki jakie masz na kompie i zainstaluj chociażby ffdshow. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Itheon Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Masz zainstalowane zapewne jakieś przerabiane/hackowane codeki. Z takimi występują czasami właśnie takie problemy. Odinstaluj stare kodeki i zainstaluj fddshow lub np. k-lite codec pack. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wau Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 z ffdshow też nie działa. Problem jest w xvidach i dvd. OS win xp home ze wszystkimi uaktualnieniami. Podejrzewam, zę problem nie leży w jakiejś usterce akrty graficznej, bo po tym jak pogrzebie np w ustawieniach xvida (dokłądnie odznaczę wszystko z FourCC support cokolwiek to znaczy), to problem znika w xvidach, ale pojawia sie np w mpgach... :] Dokładniej w ffdshow problem w xvidach znika po zmianie ustawienia "multiple ffdshow instances" na "none-disabled". Pozostaje jednak nadal w divx'ach i dvd :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kev Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 miałem to samo - zmiana sterów na inne na 100% pomoże ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wau Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 racja :) zmieniłem sterwoniki na jakieś starsze i wszystko działa jak powinno :) Dzięki za pomoc :) Pozdrawiam Damian :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...