Skocz do zawartości
Jajo

Gigabyte Ga-k8n51gmf-9 - Niedroga Płyta Ze Zintegrowaną Grafiką Nvidii

Rekomendowane odpowiedzi

Dzis kupilem zestaw z ta wlasnie plyta plus semprona 3000+. Jest to plyta z gniazdem 939. z zintegrowana grafa ale mozliwoscia zainstalowania innej na pcx. Za komlep plyta proc chlodzenie zaplacilem 570zl!!!!! (sam venice kosztuje 630zl box) , co wydaje mi sie niska cena. Tymbardziej ze ostatnio procesory strasznie poszly cenowo w gore. Poki co zbieranm kase na nowa grafe wiec zintegrowany uklad jest idealnym rozwiiazaniem. W necie nieco o tej plycie poczytalem i nie jest to plyta do overclockingu , ale mimo wszystko wzialem sie za podkrecanie i poki co udalo mi sie osiagnac:

1800@ 2250 9 *250 prome stable 1h torture test

htt 675 3*225

Wydaje mi sie ze za te pieniadze jest to bardzo dobry wynik. Jesli ktos posiada ta plyte niech pisze ile udalo mu sie wyciagnac!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzis zakonczylem oveclockig tej plyty wyciuslem ile sie da i tak:

proc chodzi na 2300MHz 9*255

HTT 1020 255*4 (sam jestem zdziwiony):)

pamieci w dualu chodza na 416MHz 3-3-3-6

Wiec mysle ze niezle. Podelrzewam ze gdybym mial mozliwosc podniesienia napiecia na procu to wyniki byly by lepsze, ale i tak uwazam ze za te pieniadze jest conajmniej dobrze!! Pozdrawiam

Edytowane przez Jajo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzis zakonczylem oveclockig tej plyty wyciuslem ile sie da i tak:

proc chodzi na 2300MHz 9*255

HTT 1020 255*4 (sam jestem zdziwiony):)

pamieci w dualu chodza na 416MHz 3-3-3-6

Wiec mysle ze niezle. Podelrzewam ze gdybym mial mozliwosc podniesienia napiecia na procu to wyniki byly by lepsze, ale i tak uwazam ze za te pieniadze jest conajmniej dobrze!! Pozdrawiam

a nie da sie pod windowsem jakos podniesc napiecie?

Jak sie sprawuje c'n'q na tej mobo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez wlasnie kupilem ten zestaw, w tej samej cenie. Na gieldzie komputerowej w Katowicach. Nowka oczywiscie. Jeszcze nie podkrecalem. C'N'Q na tej plycie sprawuje sie bardzo dobrze. Moj dysk SATA II z NCQ dziala na niej elegancko. I w ogole nie mam do niej zadnych zastrzezen, oprocz braku regulacji napiec w BIOS'ie. A plyta z procem 570 PLN, czyli ponizej ceny samego najtanszego zwyklego Athlona 939 heh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W końcu też kupiłem ten zestaw :D , nawet jeszcze taniej

Ale mam problem taki jak tu : http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=182512 (długie przejście pomiędzy BIOSem a WINem, spotkał się ktoś z was z tym problemem ?

Bo juz mnie szlak trafia jak mi się komp włącza :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi