Wolan Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Witam nosze sie z zamairu zakupu nowej obudowy i waham sie miedzy tymi trzema: 1.BA-01B-B-B bez zasilacza 2.DA-01SL-D z zasiłka 360 W 3.BH-01B-B-B zasiłka 400 W Wszystkie obudowy moge miec w podobnych cenach (róznica 20 zł) I teraz pytanie najbardziej podoba mi sie pierwsza obudowa natomiast jest bez zasilacza. Przez co chyba wychodzi najdrozej (z pozostalych dwoch moge zasilke sprzedac i oddzyskac troche kasy) trzecia niby to samo co ta pierwsza tylko ze medium i pewnei jest w niej sporo miejsca mniej. druga Legendarny juz Dragon big tower ;) ale niestety jest ciut krótszy od pozastalych dwoch i bez frontpanelu ale nadal ma podstawowa zalete pierwsej obudowy (nadal to jest bigtower ;)) Jako ze z kasa sie treba liczyc pytanie ktora z nich byście wybrali ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witaj Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Też nie dawno musiałem wybierac bude (dokładnie 2 tygi temu). Wybrałem 3) i jestem mega zadowolony , piekna obudowa i duzo miejsca w srodku. Decudujac sie na obudowe wybieraj te modele ktore maja dyski montowane na sankach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 chyli Da odpada. ale BH to midi tower nie bedzie duzo tracila w stosunku do wiekrzego brata ?? (mniej wnetylkow no i midi anie big tower) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witaj Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Małe jest piękne:) Tak na poważnie jesli lubisz takie duze obudowy i masz miejsce to kupuj CHIEFTEC BA-01B-B-B.(big tower) Co sie tyczy wentylatorów to w mojej obudowie jest miejsce na 5 wentylatorów a mam zainstalowany tylko jeden z tyłu wiec watpie czy zainstalujesz taka ilosc wentylów.(z jednym wentylem mam dobre temp.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harryt Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 (edytowane) Mam tą trzecią (avatar) i muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolony. Mimo ,że to midi to miejsca ma w ch.... Wszystko mocowane bezśrubkowo. Dobry przewiew. 120-ka (1200 obr.) wyciągająca z tyłu powoduje ciąg przez całą obudowe, tak że wszystkie pozostałe wentyle skręcone na minimum. Edytowane 28 Listopada 2005 przez harryt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 tylko bierz obudowe w ktorej mozna zamontowac z tylu wiatrak 120mm, sa tez chiefteci gdzie sie montuje 2x80 badz 92mm (nie pamietam), to jest kaszanka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 wiem w seriach Dragon i matrax na tyle sa 80. Jednak chyba wezme midi chociaz big ma dwa wentyle 120 na tyle nei sadzicie ze obieg powitrza w takim wypadku jest sporo lepszy ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witaj Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Jak chcesz cos pomiedzy to zobacz chiefy z serii LX. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 (edytowane) Seria LX sa krótsze od obudow z serji bravo za wyjatkiem LCX-06. ale one mi sie wogole nie podoboja :/ pytanie sie teraz sprowadza czy big tower z seri brovo jest na tyle lepszy od midi że warto dopłacać 150 zł do niego (orientacyjny koszt zasilki której big nie ma a midi ma w podobnej cenie). Dodam tylko ze wielkosć ma małe znaczenie (ale jako ze lubie duze bigtower ma maly plusik za to ;)) czyli wybor miedzy: 1. http://www.chieftec.de/?page=products_show...d=1&language=uk 2. http://www.chieftec.de/?page=products_show...d=1&language=uk PS. Właśnie gdzies wyczytałem Ze BH-01B-B-B jest krotsza od BA-01B-B-B o cały jeden centymetr co uczywiscie mozna tej pierwszej zaliczyc jako malutki - Edytowane 27 Listopada 2005 przez Wolan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 im wieksza obudowa tym latwiej utrzymac niska temperature w srodku, latwiej utzrymac porzadek i jest lepszy przeplyw powietrza, czy warto doplacac 100pln? chyba nie, ja bym wybieral cos z LBX, ja mam BH bo wyzsza mi sie nie zmiesci, ale i tak jest bardzo dobrze wentylowana, mam wiatrak przy hdd i wyciagajacy 120mm i temp w budzie ponizej 30C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 czyli chyba wezme to BA-01B-B-B LBX niewiele wiekrzy od BH a sporo mniejszy od BA :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witaj Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 im wieksza obudowa tym latwiej utrzymac niska temperature w srodku, latwiej utzrymac porzadek i jest lepszy przeplyw powietrza, czy warto doplacac 100pln? chyba nie, ja bym wybieral cos z LBX, ja mam BH bo wyzsza mi sie nie zmiesci, ale i tak jest bardzo dobrze wentylowana, mam wiatrak przy hdd i wyciagajacy 120mm i temp w budzie ponizej 30C Mozesz mi powiedziec czy ten wentyl dmucha na dysk czy wyciaga ciepłe powietrze . Ja zrezygnowałem z dodatkowych wentylatorór bo spadek temp. był 2 -3 stopnie.(doda ze komputer stoi ok 60cm od kaloryfera) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 Odgrzebuje temat, bo szkoda zakladac nowy. Mianowicie chce kupic obudowe Chieftec DG-01W-D-U tzn to zwykly midi dragon bez zasilacza BIAŁY. Problem polega na tym, ze normalnie w angela.pl wersja czarna 180zl , czy ostatnio czerwona, zolta i fioletowa 165zl (promocja), a biala 310 (!). Co wiecej na allegro ceny midi dragonow sa podobne, czarne juz za 160-170 mozna dostac, srebrne, czy tez te kolorowe ale NIE MA BIALYCH. Juz od dluzszego czasu szukam i nic. Czy taka roznica w cenie w stosunku do wersji bialej bierze sie stad ze na biel jest dzis maly popyt? :-| Wiecie moze gdzie mozna dostac taka bude w wersji white bez zasilki za max ~200zl? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...