Grimlock Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 (edytowane) No właśnie, który wybrać :?: W styczniu kończy mi się umowa na Neo. Zamiast TPSA wybrałem Aster 1Mbit za 84 pln na 12 miesięcy, przy czym dwa miesiące po 1 pln. Będę zmuszony zmienić router/AP na coś co obsłuży WAN przez RJ-45 (modem kablowy Motorola albo Terayon). W ofercie U.S. Robotics'a nie znalazłem nic atrakcyjnego cenowo no może poza jednym wyjątkiem. Na razie wytypowałem kilka modeli Linksys'a (przejęło go Cisco więc chyba nie jest taki zły :wink: ). O WRT54GS, WRT54G można znaleźć sporo informacji, alternatywnego softu itp. A o WRT54GC na razie cicho. Ogromną zaletą wersji C są bardzo małe rozmiary. Ale czy brak zewnętrznej anteny drastycznie zmniejsza jego zasięg :?: Do tej pory używałem USR 9106 i zasięg miałem doskonały trzy ściany z betonu nie były dla niego żadnym problemem (po wgraniu firmware'u 2.6 :wink: ). AP będę wykorzystywał w dwupokojowym mieszkaniu, ściany z "wielkiej płyty". Tak więc czy warto brać WRT54GC za około 230 pln czy lepiej dołożyć do droższych starszych, sprawdzonych modeli :?: Na razie na Tweak'u znalazłem tylko jednego użytkownika WRT54GC. Dzięki za pomoc i opinie Edytowane 26 Listopada 2005 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...