epix Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Witam Mam karte graficzna GF Gainward 5900 XT i sprawdzajac programami zauwazylem ze mialem Current AGP Transfer Rate na disabled. Zainstalowalem nowe stery od plyty i mam teraz AGP x 2 lecz sadze ze jest to i tak malo. Chcialbym sie dowiedziec jak, gdzie lub czym (program) mozna zmienic na AGPx4 lub AGPx8 THX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnyrycerz Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Na początek proponuje sprawdzić ustawienia w biosie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epix Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 wiem ze kiedys jakos zmienialem przy starej karcie jakims programem albo przy sterownikach, dak dokladnie juz nie pamietam A jakas dokladniejsza podpowiedz czy cos? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość watow Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 no wiec odpalasz bios czyli wsickasz del podczas staru tu kompa -> liczac od gory 3 zakldak na lewo tam masz ustawienia agp ramu i fsb ... baw sie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Jak przedmówca powiedział - w BIOS. Powód jest prosty. Jeśli w bios będzie na x2, to w przez sterowniki możesz sobie nawet x100 ustawić, ale będzie nadal chodzić na x2, bo bios ma mocne wymuszenie sprzętowe. Sterowniki sterują kartą, ale bios steruje płytą a to na niej jest port AGP. Ustaw więc najpierw w bios a potem przy sterownikach jest taki fajny suwak (bodajże od wersji 71.xx lub jakiejś wyższej) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...