ArthJ Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 Witka. Szukalem ale nic nie znalazlem ciekawego awiec pytam. Czy ktorys z Was pracowal na swoim kompie bez monitora a tylko na TV? Mam mozliwosc kupic w dobrej cenie telewizorek sony 21', z plaskim kineskopem. kupie go tylko jak wywale monitor bo nie mam miejsca na to i na to. Telewizor ten nie ma wejscia vga, ale moja karta ma tv out. Czy to jest mozliwe i w miare wygodne polaczenie takich komponentow? Pytam bo nie moge sprobowac teraz bo nie mam tv. Dzieki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rusio Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 Na telewizorze to sie dobrze filmy oglada, w gierke tez mozna zagrac ale do innych rzeczy nadaje sie tylko monitor :) Takie jest moje zdanie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 Na telewizorze to sie dobrze filmy oglada, w gierke tez mozna zagrac ale do innych rzeczy nadaje sie tylko monitor :) Takie jest moje zdanie :) żaden telewizor nie zastąpi monitora przy pracy z kompem tv tylko do gier i filmy tak jak kolega wyżej powiedział :roll: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 ... Czy ktorys z Was pracowal na swoim kompie bez monitora a tylko na TV? ...masz w rodzinie okuliste ktory bedzie Ciebie leczyl za darmo :?: jak tak to mozesz smialo zrobic ta podmianke ;) a na serio - idz do kogos kto ma podlaczonego TV do kompa i sprobuj popisac 5 minut w Wordzie - wtedy odpowiesz sobie sam na to pytanie "czy zrezygnowac z monitora?" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 a gdybym mial monitor gdzies z boku ( nie na stole ale pod biurkiem) a na biurku postawiony TV - czy praca w windzie na TV jest mozliwa i czy jest znosna? TV ma 100 Hz awiec obraz jest super. Monitor bym potrzebowal tylko przy instalacji np windy lub sterow do k graficznej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sz4r4k Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zaden TV nie zastapi monitora (przynajmniej jesli chodzi o jakosc obrazu). Zgadzam sie z poprzednimi postami...jak TV to tylko do filmow ewentualnie do gierek (chociaz tu bym sie juz zastanawial). Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zxc Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 Może na Kyro II i dobrym 100Hz televizorze jakoś by sie dało pracować choć to by znośnie nie było!. Człowieku masz 2GTS w tych kartach TVout jest żałosny (miałem Pixelvew a poźniej Winfasta i <span style="color:red;">[ciach!]</span>o straszne z TV). Nie da sie pracować na komputerze korzystając z Televizora kineskopowego Połączyć możesz tak jak ja mam zrobione posiadam 19' calowy monitor i karte telewizyjną gdy chce coś oglądnąć to włączam karte i soft do niej i sobie oglądam 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 Monitor rulezz!!! Na tv jak juz zauwazyli przedmowcy mozesz se film obejrzec ew. zagrac w giere ale nic poza tym nie zrobisz. Zero dokladnosci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 kup sobie 27 cali to może będziesz widział co piszesz w Wordzie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 Jak chcesz to rezygnuj :D tylko..... Kup sobie, tak zawczasu, okulary, +12 dioptri :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 jw szkoda wzroku i meczenia sie :-) chyba ze ten telewizor to plazma :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 Witka. Szukalem ale nic nie znalazlem ciekawego awiec pytam. Czy ktorys z Was pracowal na swoim kompie bez monitora a tylko na TV? Mam mozliwosc kupic w dobrej cenie telewizorek sony 21', z plaskim kineskopem. kupie go tylko jak wywale monitor bo nie mam miejsca na to i na to. Telewizor ten nie ma wejscia vga, ale moja karta ma tv out. Czy to jest mozliwe i w miare wygodne polaczenie takich komponentow? Pytam bo nie moge sprobowac teraz bo nie mam tv. Dzieki.TV jako podstawowy wyswietlacz odpada, 50Hz odswierzanie czys ty zglupial, chcesz wzrok stracic. Na TV mozesz pograc chwilke, poogladac filmy i nic pozatym do pracy sie nie nadaje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 ArthJ: ZAPOMNIJ!!! Nie liczy sie jedynie jakosc telewizora (nawet 100hz), ale tez gowniany sygnal jaki dostaje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 Mam nadzieję że to żart :!: A jeśli nie, to napiszę tak : KATEGORYCZNIE NIE :!: :!: :!: Nawet karty z dobrym jakościowo wyjściem TV (Matrox z DualHead czy Ati) w połączeniu z nawet bardzo dobrym telewizorem 100 Hz nie zapewniają takiej jakości obrazu, by była możliwa normalna praca w windowsach (czy innym systemie operacyjnym). Możesz mi wierzyć, miałem kiedyś Matroxa, a teraz mam ATI Radeona i Grundiga Xentia 28" 100Hz i w życiu nie zrezygnowałbym z monitora. Owszem, zapuszczenie filmu w divx na takim TV to jest to 8) , czy nawet zagranie w jakąś gierkę na dużym ekranie, ale do pisania tekstów czy grafiki zupełnie się nie nadaje :!: Pamiętaj że oczy masz tylko jedne :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 TV jako podstawowy wyswietlacz odpada, 50Hz odswierzanie czys ty zglupial, chcesz wzrok stracic...a niech bedzie nawet i 100Hz to nic nie da - wystarczy tylko sprawdzic jaka max rozdzielczosc maja telewizory w syst. PAL i jaka maja wielkosc plamki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 dzieki wielkie. w ten oto latwy i szybki sposob namowiliscie mnie. nie kupuje tego tv i dobrze ze poprosilem Was o rade. pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenon_ Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 przychylam sie do wypowiedzi poprzednikow. jak przełączam na TV to wczesniej musze wybrac film w playerze bo odczytanie go na TV jest bardzo uciazliwe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 Oczywiscie!! Praca na TV jest niemozliwa!!! Obraz jest nieostry rozmazny i strasznie bola oczy, aczkolwiek gra sie na takim EXTRA!!! Zamiast tego TV kup sobie jakis pozadny monitorek 19 calowy (okolo 1000-1300zl) oraz karte TV (koszt okolo 200zetka) i bedziesz miec exztra zestwawik (suuuper monitor oraz TV na kompie). Jak nie ma kasy na 19 to 17 calowy tez jest git. W kazdym razie zapomnij o twoim pomysle gdyz jest niewypalem - porostu nie dasz rady!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 Podczas przesyłania obrazu z kompa do TV podstawowym ograniczeniem nie jest rozdzielczość telewizora, lecz sposób przesyłania sygnału w systemie PAL, gdzie pasmo sygnału ledwie przekracza 5MHz. Dla porównania podczas wyświetlania obrazu RGB na monitorze VGA w rozdzielczości 1024x768 @100Hz pasmo sygnału wizyjnego jest rzędu 100MHz. Jeśli karty graficzne posiadałyby wyjście TV w standardzie RGB to można byłoby uzyskać całkiem dobrej jakości obraz (max. sensowna rozdzielczość to 640x480, telewizor wyświetla około 520 widocznych na ekranie linii obrazu) na telewizorze, ale PAL (nawet przez S-VIDEO) strasznie kaszani obraz. Gdy oglądam na TV obraz z cyfrowego tunera satelitarnego (oczywiście przez RGB) to mam naprawdę bardzo dobry i ostry obraz (menu, napisy, OSD, itp - tuner daje obraz w rozdzielczości 720x576 czyli standardowej dla TV), jakiej z komputera nie da się uzyskać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 na gf 2 z tv outem to nawet w niektore gry glopio sie gra a co dopiero w windowsie pracowac, niwidzial bys podpisow pod ikonami ....... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3p3 Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 spróbuj też bea karty graficznej - no bo telewizor też jej nie ma a widać obraz ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unnamed Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 nie wytrzymasz wiecej niz godzine przy pracy na TV, juz bylo napisane, ale powtorze: TV tylko do ogladania filmow i do grania, jak ci nie szkoda wzroku to zmieniaj... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...