DEVILEK Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 (edytowane) Witam Panów i nie liczne Panie :) Sobota jak sobota niby miała być nudna a tu zjawiłem się u Matiza z 2 x Winfast 6800LE PCI-E i Asus A8N-SLI no i nie można było nie zdziałać na tym czegoś. Grafy nie modowalne ale to nam nie przeszkadzało w zdobyciu dwóch rekordów świata w marku 03 i 05. Linki do orba :) 3D2k3 3D2k5 Btw - pamiętacie naszą mobo DFI, która umarła ? Naprawiliśmy ją .... i dodatkowo zmodowaliśmy na nForce 4 SLI, tak więc wracamy do gry na dobre; tak sądze ;) Edytowane 26 Listopada 2005 przez DEVILEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matiz Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomii Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 nic tylko gratulować Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 wyniki nie duzo lepsze niz to co ja mialem na default na 2*66GT od winfasta, bo na K8N-SLI, sempie 3k+ s939 i tych winfastach mialem odpowiednio 14k i 6k. zarzuccie linkiem do waszych sterow, bo mam ostatnie ze strony NV i jak przekonam gigasyfa, ze zmiana HTT frequency powoduje zmiane taktowania procka a nie zawieszennie sie na POST to powalcze z Wami :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Niemiec stery to 75.90XG W tych kartach ogranicza nas taktowanie gpu i mem - i tak mem 2.8ns latały sobie na 880MHz bez chłodzenia dodatkowego a gpu na 440MHz ( orb źle odczytał takty gpu ). No i kurde czemu 6800LE na PCI-E się nie modują :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 chyba sie z wami nie poscigam :| gigasyf nie wstaje pow. htt 250, nie pomagaja prosby grozby itp :| grafy tez raczej cienkie, bo przy taktach 550/1100 zaczyna jedna (pewnie dolna) dawac od siebie ;| fajny jest efetkt jak ma sie zielona szachownice :) chyba musze wyciagnac tuner z pod niej. roznica w temp miedzy kartami to 10 st w idle :| http://img358.imageshack.us/my.php?image=img22780pr.jpg http://img124.imageshack.us/my.php?image=img22792ai.jpg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 chyba sie z wami nie poscigam :| gigasyf nie wstaje pow. htt 250, nie pomagaja prosby grozby itp :| grafy tez raczej cienkie, bo przy taktach 550/1100 zaczyna jedna (pewnie dolna) dawac od siebie ;| fajny jest efetkt jak ma sie zielona szachownice :) chyba musze wyciagnac tuner z pod niej. roznica w temp miedzy kartami to 10 st w idle :|to ja mam wiecej na non GT .. niestety ona nie ma sli .. a szkoda bo hipo ma identyczna :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 to ja mam wiecej na non GT .. niestety ona nie ma sli .. a szkoda bo hipo ma identyczna :D chaos jak nie ma jak ma :P mozna i bez mostka, ale strata wydajnosci :angry: widocznie nie ma rozy bez kolcow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 chaos jak nie ma jak ma :P mozna i bez mostka, ale strata wydajnosci :angry: widocznie nie ma rozy bez kolcowDokładnie 6600 działa w SLI ale bez mostka, który łączy karty, identycznie jest z 6600LE z tego mi wiadomo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Chaos -> pojedynczo kart nie testowalem. te GT sa gole na memach. moze to jest kwestia tego, ze dolna grafa jest zaraz nad tunerem. jutro wyjme tuner i zobacze, moze cos to pomoze, choc ten gigabyte to padaka :/ htt250 i koniec, nie pomaga nic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 (edytowane) Gratulacje... I oby tak dalej, oby więcej rekordów świata od Polaków :) [OT MoDe ON] Niemiec i MaSell (szwabik i masełko ;)) planujecie coś w najbliższym czasie? [OT MoDe OFF] Edytowane 27 Listopada 2005 przez AragornPL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Overclocked Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 6200@6600le tez bedzie dzialac ale bez mostka te karty moga sie zapychac przez to pci-e a tak mostek daje 1GB/s i nie obciaza slotow ale ta roznicaa mogla by byc dopiero przy jakichs wyzszych zegarach sa 6600le z mostkiem ale nigdzie w pl jeszcze nie widzialem:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 chyba bede musial juro masela zmobilizowac, zeby zawital u mnie z DFI lub ja zawitam u niego z grafami, bo na gigasyfie nie bedzie zabawy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 chyba bede musial juro masela zmobilizowac, zeby zawital u mnie z DFI lub ja zawitam u niego z grafami, bo na gigasyfie nie bedzie zabawy.Niemiec, kurde chyba będzie trzeba antka posadzić na DFI razem z tymi 6800LE. btw - może za jakiś czas wsadzimy 2 x 66GT GB ( tylko wątpie aby nowy GB się kręcił tak samo jak pierwszy 66GT ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 to ja mam wiecej na non GT .. niestety ona nie ma sli .. a szkoda bo hipo ma identyczna :D Szkoda ze nie kupilismy sobie Galaxy ;) ona ma conector ... ale zegary osiaga podobne jak nasze bliźniaczki :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkuby Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Wyniki Devilek masz jak na mojej pojedyńczej karcie Leadtek 7800GTX B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Ciekawe jak sytuacja wyglądała by z 2x6800LE @ 16p 6v, moja gware na 16p 6v ma ale jak leca pamięci, rdzeń i jakie ma pamięci to sie okaże. Ale mam jeszcze inny dylemat, mianowicie kupiłem 6800LE z gwarancja odblokowania potoków lecz karta jest nie typowa. Słowem niewiem nawet jakiego producenta Obstawiam Pixelview, a co wy na to? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 GRATULSY Myślę że jest jeszcze pare kategori niszowych do pobicia :D Nie wiem czy nie da się na 6200 zapodać SLI ?? (bez mostka ale może ... bo WR to ino 4k w 2005 :) Zatem do dzieła :-P Zawsze to jakoś ten kraj się zaznaczy <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Soker => Twoja karta to referencyjna nvidia a do tego jest zakurzona i na agp :P AFAIK 6800 na PEG nie mozna modyfikowac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 (edytowane) Devil, M@tiz - WR to WR, ale za dużo się nie narobiliście :P WR 6200 prosze zostawić dla mnie, zajmę się tym w najbliższym czasie. Mam fajnego gigasyfa 6200 (na ac bez modów juz ~9k w 03 pękło) :wink: . Szwabiku - załatw te 66GT za jakiś czas to się zrobi fajny wyniczek :wink: . Dziś mi się jakoś niechce (musiałbym jeszcze moda @SLI zrobić) :D . PS W grudniu będe miał też 6800 nonGT, skombinuj drugą do kompletu :wink: PS2 Czemu 01 nie robiliście? Najfajniejszy mark jak sie ma dobrego procka :D Edytowane 27 Listopada 2005 przez MaSell Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 te 66gt sa do jutra a co wiecej to pomyslimy ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 AFAIK 6800 na PEG nie mozna modyfikowac. co? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 (edytowane) PEG - pe-ce-i ekspres grafik :lol: 6800 w wersji na PCIexpress sie nie modują <_< Edytowane 27 Listopada 2005 przez MaSell Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 @ Soker - nie modują się te grafy - jakby się modowały to by się działo B) @ Yotomeczek - dokładnie jakieś kategorie zawsze można opanować i do tego będziemy dążyć, 6200 chyba nie działają w SLI @ Masell - skad wiesz ile się narobiliśmy ? nie było Cię przy nas to nie wiesz ;) a roboty trochę było. 01 robiliśmy ale wyniki na procku@3GHz były takie, że szkoda gadać. Za jakiś czas będzie próba opanowania kolejnej kategorii w 03 i 05. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nethaker Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Słowem niewiem nawet jakiego producenta Obstawiam Pixelview, a co wy na to? To jest Point Of View (PoV) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 http://service.futuremark.com/compare?2k1=8805936 http://service.futuremark.com/compare?2k3=4432343 http://service.futuremark.com/compare?3dm05=1491195 570/1140 i koniec :| o kreceniu procka na GB mozna zapomniec. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Ładnie chłopcy oby tak dalej ;) skoro dfi naprawiona to kiedy zabawa z DI :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 http://service.futuremark.com/compare?2k1=8805936 http://service.futuremark.com/compare?2k3=4432343 http://service.futuremark.com/compare?3dm05=1491195 570/1140 i koniec :| o kreceniu procka na GB mozna zapomniec. heh mój wynik w 05 pobiłeś o 147 punktów :D jeśli chcesz to możemy się pościgać -> 6600GT SLI vs 6800 ULTRA :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Ładnie chłopcy oby tak dalej ;) skoro dfi naprawiona to kiedy zabawa z DI :>DI nie wiem, ale czekamy na promke no i ta DFI będzie przeznaczona do zabaw z SLI. Obecnie po głowie mi chodzi 6800GS w SLI :rolleyes: Niemiec - ta GB to jakaś porażka :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Overclocked Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 (edytowane) 6200 jako 6200 nie dzialaja w sli dopiero po wgraniu biosu (albo zmianie taga) od 6600le/6600 ale to juz nie bedzie 6200:P wiec lipton z 6200 w sli chyba ze ruscy cos wymyslili a 6600GE liczy sie jako 6600GT czy 6600?! bo ta karta juz ma mostek i jest calkiem tania Edytowane 27 Listopada 2005 przez Overclocked Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...