MykeL Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 ostatnio zmieniłem MOBO i grafe na taką jak w temacie i jestem przerażony jak wyje.Zatem mam pytanie czy istnieje jakas opcja żeby tego Asusa wyciszyć? Wchodzi w gre tylko soft ,bo na karcie nie chce zmieniac coolera.Dodam też że sterowniki które dołączył producent nie mają takich opcji.Co prawda jest nakładka SmartDoc ,ale ona nie ingeruje w RPM-y na wiatraku.Nie wiem czy jest to wina tego konkretnego modelu czy też jest to reguła serii 7800? Drugie pytanko- czy na platformie: p4 northwood 2,8 + 1 gb ram + płyta na intel 915PL(s 478) wyniki w 3dmarku 2003-13600pkt ,2005-5500pkt nie są mocno zanirzone? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramgis Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Witam. Mam ten sam problem co kolega. Przeszuałem forum, ale nie znalazłem odpowiedźi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Itheon Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 (edytowane) Zmieniać prędkość wiatraczka możecie tym programem: http://www.guru3d.com/rivatuner/ lub http://www.mvktech.net/component/option,co...folder/cat,108/ powinny obsługiwać GF7800. Rzeczywiście coś mało tych punktów ci naliczył, ale to chyba wina proca. Spróbuj go troche podkręcić i wtedy sprawdź jaka będzie różnica. Edytowane 26 Listopada 2005 przez Itheon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 @Ramgis cos slabo szukales... 7800GT :? Regulacja wiatraka to jak juz wyzej kolega napisal i rt dziala ,sam go uzywam :wink: Co do slabych wynikow to nie wiem ale jestes druga osoba na forum ktora ma serie7 na intelu i ma problem z markami nawet koles mial taka sama plyte (chyba :? ) tylko procka 3GHz i GTX wyniki rowniez mial podejzanie niskie. Imho jest to problem z softem (brudna winda,stery jakies lewe lub duzo innych czynnikow....reasumujac format dla swietego spokoju :D ) ale btw Intel cos mi smierdzi <_< pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramgis Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Witam. rivatuner i expertool nie pomogły :sad: Dalej wyje jak suszarka. Może ktoś ma inny sposób jak rozwiązać ten problem. Myślę, że w rivatuner wszystko zrobiłem dobrze - w customize w zakładce fan obniżylem do 25% dla 2D i 50% dla 3D i zaznaczylem apply fan settings at windows startup. Pomożcie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Hehehe, wyje jak potwór... /w końcu to jest potwór wydajności więc musi wyć/ ; ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...