Skocz do zawartości
Adar

Jak Zmniejszyc Taktowanie Procka?

Rekomendowane odpowiedzi

witam.

Gram w World of Warcraft i dostaje dziwny blad.

NA forum wyczytalem , ze duzo ludzi tak ma , i nalezy zmniejszyc taktowanie procka i ramu aby ten blad zlikwiodwac.

Niestety ale nie wiem jak to sie robi.

CZy moglby mi ktos z was to napisac?

wielkie dzieki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wchodzisz do biosu, szukasz opcji o nazwie FSB Frequecy/ BUS Speed/ DRAM Speed/ lub coś o podobnej nazwie, i zjedź z ta wartością o jakieś 10 mhz w dół. A i znajdź opcje By SPD i ma być włłaczona, żeby ramy chodziły synchronicznie z prockiem. napisz dokładnie jaki masz sprzęt

Edytowane przez janio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam.

Gram w World of Warcraft i dostaje dziwny blad.

NA forum wyczytalem , ze duzo ludzi tak ma , i nalezy zmniejszyc taktowanie procka i ramu aby ten blad zlikwiodwac.

Niestety ale nie wiem jak to sie robi.

CZy moglby mi ktos z was to napisac?

wielkie dzieki.

A masz tego procka podkreconego?? Jesli nie, to nie widze zupelnie sensu w zmniejszaniu jego taktowania - przeciez jest seryjnie przez AMD ustawione i jest stabilne jak skala. Zmniejszanie taktowania procka moim zdaniem nic nie poprawi. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi