Moses2 Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Witam mam niezłego zgryza i bardz proszę o pomoc. Posiadam płytę główną A-BIT NF7, a na niej 2 wejścia USB. Pod jednym już wieki pracuje modem SAGEM 800/400 neostradowy, ale pozstanowiłam zakupić drukarke Epsona C66 i gdy ją podłączyłem pojawił się problem. :mur: Tylko jedno z urządzeń działa, a drugie nie! Odpowiednio gdy podpięty jest sam modem w USB bez drukarki to działa, gdy ją podepnę to działa tylko to urządzenie, które jest wpięte w 'wyższe gniazdo'. To samo gdy zamienię miejscami podpięcie drukarki i modemu, wówczas działa tylko drukarka, a modem nie. Jak widać modem i drukarka nie są zepsute - tylko nie współpracują na raz ! W czym tkwi problem?, co mam zrobić aby oba urządzenia współpracowały z płytą główną jednocześnie.? Proszę o pomoc Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3rr0r Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Mnie tez by ciekawila odpowiedz na to pytanie, mam bardzo podobny problem. Przy podlaczonej myszce(wszystko w podpisie)nie moge podlaczyc odtwarzacza mp3(Creative Muvo-ten bez wyswietlacza na usb 1.1) W momencie podlaczenia tych urzadzen razem, nie wykrywa mp3 playera, a myszka przestaje reagowac i zapala sie czerwona dioda-resetowalem myszke i odbiornik i nic. Podobnie po podlaczeniu odbiornika IRDA-ale tu dalo sie zresetowac myszke i dzialala bez problemu ale np tylko przez 5-10 min. Jak ktos wymysli o co cho, to prosze o odp :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 (edytowane) Macie swojego Service Packa 2 :P Po mojemu to zawsze w nim tkwila przyczyna.Juz ktorys problem z rzedu.Ja mam jedynke i nie mam zadnych problemow a do tego system jest szybszy Edytowane 29 Listopada 2005 przez hydro2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerz Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Moses2 Trochę OT ale może pomoże. W zestawie z mobo powinien być śledź z dwoma dodatkowymi portami usb - spróbuj go podpiąć i korzystać z jednego portu usb "na płycie" a z drugiego na śledziu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moses2 Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Moses2 Trochę OT ale może pomoże. W zestawie z mobo powinien być śledź z dwoma dodatkowymi portami usb - spróbuj go podpiąć i korzystać z jednego portu usb "na płycie" a z drugiego na śledziu. Tak zrobiłem - i to jedyna kombinacja, w której ruszyło. Doczytałem się, że przyczyna może leżeć w tym, że modem pobiera prąd z kompa (nie wiem na ile to prawda) Zastanawiam się jednak tylko Co się stanie gdy zechce coś jeszcze podepnąć? - np: kamerkę ineternetową? - mogłem teoretycznie 4 rzeczy, a wychodzi że jedynie 2 ?? PS: Jest jeszcze 1 punkt na płycie głównej 'USB2' -czyżby nowy śledź i nowa szansa na trzecie USB ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Witam mam niezłego zgryza i bardz proszę o pomoc. Posiadam płytę główną A-BIT NF7, a na niej 2 wejścia USB. Pod jednym już wieki pracuje modem SAGEM 800/400 neostradowy, ale pozstanowiłam zakupić drukarke Epsona C66 i gdy ją podłączyłem pojawił się problem. :mur: Tylko jedno z urządzeń działa, a drugie nie! Odpowiednio gdy podpięty jest sam modem w USB bez drukarki to działa, gdy ją podepnę to działa tylko to urządzenie, które jest wpięte w 'wyższe gniazdo'. To samo gdy zamienię miejscami podpięcie drukarki i modemu, wówczas działa tylko drukarka, a modem nie. Jak widać modem i drukarka nie są zepsute - tylko nie współpracują na raz ! W czym tkwi problem?, co mam zrobić aby oba urządzenia współpracowały z płytą główną jednocześnie.? Proszę o pomoc Pozdrawiam Tak się tyko głupio zapytam - a może kwestia jest w zasilaniu? Na jeden koncentrator usb przypada chyba 500mA; może podłączenie dwóch urządzeń przekracza możliwości koncentratora? Sprawdź we właściwościach w menadżerze urządzeń co się dzieje, jak podłączasz dwa urządzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3rr0r Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 Sorki ze dop teraz pisze ale male problemy z netem+skleroza :P Hydro2-ja mam sp1 zintegrowany z windowsem-nie instaluje sp2 i nie mam takowego zamiaru :) Po prostu zastanawia mnie przyczyna takiego zachowania-wymyslilem tak ze odlaczam myszke-podlaczam mp3playera i metoda Ctrl+c - Ctrl+v :P inaczej nic nie zrobie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Dijkstra ma racje za mało prądu a to że działa to dlatego że pobiera z innego miejsca zasilanie (chodzi mi o złącza na płycie ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastikman Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Witam, mam tak samo problem z USB, przynajmniej tak mi sie wydaje. Do gniazd mam podłączone max 2 urządzenia drukarke i kabelek od Nokii. Początkowo wszytko działało dobrze, lecz po jakims czasie kabelek od nokii nie wykrywał mi telefonu. Potem problem sam ustał(nie wiem dlaczego), ale pojawił sie problem z drukarką. Drukarka teraz działa kilka minut gdy uruchomie komputer. Po kilku minutach pracy na komputerze, drukarka nie jest wykrywana przez komputer. Gdy chce cos wydrukować, pisze mi ze urządzenie nie jest gotowe. Lecz gdy zrestartuje komputer, lub wypne i spowrotem wepne kabel USB drukarka zaczyna znów działać. DZieje sie tak cały czas. Do dzis nie wiem czy to wina drukarki czy problem USB. Prosze o pomoc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...