Skocz do zawartości
Danielson

Nie Można Uruchomić Tego Urządzenia. (kod 10) Geforce 2 Mx/mx 400

Rekomendowane odpowiedzi

MAm karte gefroce 2 mx/mx 400. W menadrzeże urzadzen przy karcie jest wykrzyknik. Pisze kod 10, czyli ze karta nie działa. Instalowałem najrózniejsze stery ale nic, dalej przy przegladaniu stron strony zamiast sie przewijac to skaczą, filmy rowniez nie chodza plynie, a jak chce przenies jakies okno to rowniez jest to bardzo nie plynne. Chciałem jeszcze dodać ze wszystko było ok do czasu gdy nie padł mi dysk twardy. Ale poszedlem pozniej do serwisu i kupiłem nowy i powiedzieli ze jeszcze padl wentylator na karcie graficznej wiec sie zgodzilem wymienic. Pozniej zainstalowałem win 98 , zainstalowalem wszystklie potrzebne stery, do karty graficznej zainstalowałem stery ale pisalo ze karta jest zle skonfigurowana i ze mam przeinstalowac stery ale nic nie pomogło! To sie wkurzyłem i zainstalowałem na drugiej partycji XP. Jak wiadomo XP ma wszystkie potrzebne stery do prawidłowego działania kompa wiec moggłem zmniec rozdzielczosc. Ale jest ten cholerny wykrzyknik i dalej przy przegladaniu stron strony zamiast sie przewijac to skaczą, filmy rowniez nie chodza plynie, a jak chce przenies jakies okno to rowniez jest to bardzo nie plynne. Nie wiem co robic???

Ludzie prosze o pomoc nie wiem co robić ? Proszę o pomoc! Dzieki z góry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dolaczam sie do pytania mam identyczny problem :-| Pisze rowniez w tym temacie http://forum.purepc.pl/index.php?s=&showto...dpost&p=1762088 ,imho jest to wina plyty glownej <_< I pytanie do autora podaj na jakiej plycie?? Podaj reszte sprzetu... Czy przy ogladaniu filmow (raczej slajdow) dysk Ci rowniez niemilosiernie mieli?? :unsure: pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć, nie jest to wina płyty głównej. To coś jest z kartą graficzną. Gdy przegladałem forum to Kolega mial identyczny problem. Poprosiłem go zeby mi napisal e-mial, bo miał jeszcze killka pomysłów jak rozwiac ten problem. Napisał, ale niestety nie poradził sobie z tym problemem. Oto tresc jego listu:

" Witam !! no byłem z nią u tego gośćiu i po kilku trudach i znojach stwierdził to samo co ja! to jest wina karty!! niestety karta jest do [gluteus maximus] nie da się na niej zmienić rozdzielczości 1000/800 i większej! Nie wiem czy na twojej też tak było czy nie? ale ja moją już oddałem (naszczęście wziąłem tylko na próbę)!

Teraz załadowałem sobie starszego Radeona 7200 z 32mb i wiesz co ? chodzi wszystko jak burza każdą grę łapie i z rozdzielczośćią nie ma największego problemu!! podobno stare gry na niej nie chodzą ale mi ona pasi! jak masz jakiś dostęp do takiej to sie nie zastanawiaj (aha i co najważ niejsze nawet sterowników nie trzeba bo xp ma wbudowane!)

Pozdrawiam Tomek!

Aha i jeszcze jedno REAL PANY!!!!!!!!!!!!!!!!!! :):) "

nie wiem jak sobie poradzić z tym problemem. Mam nadzieje ze ktos juz kiedys mial taki problme i go rozwiazal, narazie wykluczam kupno nowej karty graficznej. Prosze o pomoc. Pozdrawiam

pozdro!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...