Skocz do zawartości
MaciekCi

Platforma Low-endowa (amd)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , składam tacie kompa (taki do pracy) i potrzebuję dwóch rzeczy ... proca i mobo i cóż nie będę owijał w bawełnę i powiem prosto z mostu ... nigdy nie orientowałem się w low-endowych sprzętach klasy AMD ... (SiS & Via)

porównanie cen low-endowych płyt

Proc to będzie któryś Sempron 2x00+ BOX-owy ... oby jak najtaniej ;) tylko mam obawy co do płyty , czy nie będzie jakiś problematycznych syfów itp ... poradzicie coś ?

P.S. Zauważyłem, że nieodpowiednie formuowanie tematów strasznie syfi , co mam zrobić widząc temat "A co myślicie o tym?" - po co mam go otwierać ... z ciekawości ? a jak czegoś szukam ... jakie to jest męczące :mad: więc postanowiłem, że mój temacik będzie czytelny ;)

Edytowane przez MaciekCi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

praca na tym kompie = co dokladnie ?

jezeli to ma byc sprzet ktory ma dlugo zachowac duza funkcjonalnosc to zerknij np na plyte GigaByte GA-7VT600-1394 - drozsza od najtanszych o ~ 30 zl a ma full bajery - SATA, FireWire (jak masz kamere cyfrowa z tym zlaczem), DualBios, ...

pamietaj o 2 sprawach

- wersja BIOSu minimum F6 (dodana obsluga Smepronow)

- zaawansowane opcje w BIOSie ukryte - zeby odkryc CTRL+F1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi