Skocz do zawartości
jvt

Lg Flatron F700p Vs. Mag 796pf2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Otoz planuje zakup nowego monitora, ale nie moge sie zdecydowac, jakiego ;) Bedzie to przesiadka z LCD, bo po 1 martwym pixelu na jasnym tle jakos sie do tej "technologii" zrazilem ;| Chociaz w pracy mi on zbytnio nie przeszkadza, boje sie, ze z czasem moze byc ich wiecej. Sprzet bedzie przeznaczony zarowno do grania, ogladania filmow (tego mniej, ale zawsze), jak i pracy w systemie.

Mam dwoch kandydatow z kategorii CRT, a mianowicie:

:arrow: LG FLATRON F700P | http://pl.lge.com/prodmodeldetail.do?actTy...P&model=NOTHING

:arrow: MAG 796PF2 | http://magi.com.pl/product.php?product_id=16&ptype=crt

Monitor musi spelnic wymogi:

- 17' cali

- nie LCD ;]

- plaski kineskop

- odswiezania w granicach 100Hz przy 1024x768, 80-85Hz przy 1280x1024

- ladny wyglad obudowy (najlepiej srebrno-szary kolor) ;)

- no i oczywiscie niedrogi! Nowy gora 600zl, uzywany mniej niz 300zl

Posiadacze, co sadzicie o tych modelach? Ktory wg. Was lepszy i dlaczego?

Jesli macie jeszcze jakies inne propozycje, to chetnie wyslucham :)

Za wszelka pomoc w wyborze z gory wielkie dzieki.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dlaczego nie lg :>ja go mam tego f700p i jestem zadowolony z niego, przy 100 hz odswierania i 1024x768 jest bardzo ładnie. Nie mam porownania do innych za bardzo, ale z tych co widziałem to nie byly lepsze, a nawet gorsze, ale to jakies gowneraczej byly. Jezeli innesa tanisze a nie gorsze to wiadomo bierz, ale lg zły nie jest. to tyle ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo te flatrony maja taki feler ze po roku zaczyna sie trzesc obraz w rogach i i to jest dosyc widoczne juz tak 3 moich znajomych ma, a w sumie 4 osoby maja flatrony :/ wiec ja nie polecam lg lepiej jakiegos samsunga wziac albo cos na trinitronie ew. jakiegos neca. taka moja sugestia poprostu.

ja mam neca 2 lata i nie ma z nim problemu nic sie nie dzieje!

Edytowane przez Pixelik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mój f700b trzyma prawie 4 lata i nic mu nie ma

w rogach nic nie trzęsie tylko jak sie włącza to sie cały obraz trzęsie

acha i jescze jedno jak masz przy nim głosniki to sie różne rzeczy dzieja

Edytowane przez Mac'

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma glosnikow poprostu flatrony tak maja a zwlaszcza te nowsze modele i cos w tym musi byc jak u 3 osub na 4 maja takie objawy.i np znajomi ktorzy pracowali codziennie na nich nie widzieli tego bo sie przyzwyczaili do tego, a bedac u nich nie tylko ja to zauwarzylem wiec nie wydawalo mi sie to;), a troche pytalem kiedys o monitory jak bylem na kupnie:) a przy wlanczaniu to sie trzesie bo sie rozmagnesowuje i moj nec tez tak ma;)

poczytaj cos w kategori o monitorach tam napewno cos znajdziesz ciekawego dla siebie.

Edytowane przez Pixelik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak ciezko wlezc na 4 pietro? mam oba te monitorki to sobie zobacz;]

Oooj ciezko, ciezko ;]] Podobno masz oba kompy zdechle, wiec dlatego nie ide, bo na czym niby obejrzec jak dzialaja?

Jako posiadacz obu modeli napisz prosze, krory model myslisz jest lepszy i dlaczego? Z tego, co pamietam to MAG ma lekko rozmazany obraz. Jest to jakis zonk, efekt wysokich odswiezan, czy cecha charakterystyczna tego typu kineskopu? BTW. Gdzie go dostales w Gliwicach (Maga, bo o Flatrona nietrudno)?

Edytowane przez jvt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Ja mam od kilku-chyba 4 lat, LG Flatron 776FM, bardzo ładny obraz, tylko odświeżanie kiepskie 85Hz przy 1024*768, a głośniki w nim są spoko, żadnych problemów z nimi jak i z monitorem, polecam.

Edytowane przez Grzechu_1990

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi