Skocz do zawartości
flasht

Nf7-s Rev2 I Problemyyyyyyyy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Kiedys juz na ten temat pisalem, jednak teraz problem powaznie sie rozwinal. W zasadzie nie wiem czy rzeczy te sa ze soba powiazane, ale... przez ostatnie kilka dobrych miesiecy co jakis czas (czyt. ok 2-3 razy w miesiacu) po owczesnym takim "bzyk" cichym dysku komp sie wieszal. No dobra... ale spoko... wylaczalo sie go, zostawialo na kilka(nascie) minut i bylo juz ok.

Mialem tez problem z Plextorem P716A... (szczerze NIE POLECAM!!)... spalil sie po 3 dniach i mi wymienili... ale teraz... rok pozniej... skonczyl mi sie windows 2003 ee trial. No to chcialem go updateowac do pelnego... I teraz dwa odrebne problemy (wypisuje oddzielnie bo zachodzily rowniez rownoczesnie):

1. Karetka. Instalator nie dochodzil nawet do konca inicjalizacji sterownikow (w niebieskim dosowym okienku), a komp sie wylaczal i plyta glowna wydawala z siebie dzwieki podobne do karetki... (NIGDY WCZESNIEJ sie to nie dzialo - nawet po 4h grze w Battlefield 2). No dobra... sposcilem taktowania procka do defaultowych, ustawilem alarm temperaturowy na 95'C ... i co? Gowno to dalo. A najdziewniejsze jest to, ze procek jest chlodzony WhisperRockiem IV na ktory wieje jeszcze bezposrednio Thermaltake Thunderblad 120mm na pelnych obrotach (ze nie wspomne o tym ze buda jest otwarta i ma 2 wiatraczki 80mm z przodu i z tylu). No dobra... ale odpalilem jeszcze ogromny wiatrak (taki co to sie nim chlodzi w lato pomieszczenie) i jakos udalo sie problem... zlikwidowac?

2. Drugi problem jaki wystapil - a nawet wystepuje dalej!! To to ze pieprzony Plextor nie moze odczytac plyty z windowsem (plyta cdr). Wyglada to tak, ze wlaczam kompa, wkladam plyte... mysli 100 lat... meczy sie meczy i przechodzi costam... ale pozniej ze instalator mowi ze nie mozna skopiowac czegos... restarcik i juz plyty nie widzi w ogole... trzeba kompa wylaczyc... zostawic na 20 minut i dopiero wtedy wlaczyc jeszcze raz. Dobra wszystko byloby ok, gdyby nie to, ze laptop plyte odczytuje bez problemu!! Na wszelki wypadek zrobilem nawet kopie i nadal to samo. Wiecej! Zrobilem kilka kopii na roznych nagrywarkach znajomych! I co? I gowno!

W kazdym badz razie... co ja mam teraz zrobic? Za ch. nie moge zainstalowac nawet windowsa!!! Czym to moze byc spowodowane? Czyzby Plextor sie s[ciach!]lil znowu?? (Przepraszam za brzydkie slowa ale juz naprawde mam dosc tej firmy). No ale jesli by sie popsul to dlaczego niby czasami potrafi przeczytac?? Nawet raz udalo sie zainstalowac calego windowsa (repair) ale wzialem nie ta plytke (triala) i gowno to dalo.

Ma ktos jakis pomysl? Moze to ta plyta jest [ciach!]lnieta?

Edytowane przez flasht

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do pierwszego probelmu. Zmień/przeflashuj bios może.

2) Plextor się zepsuł. Mój stary LG nie potrafi czytać oryginalnych płyt więc wiesz [;

Kurde no cos nie moge uwierzyc ze znowu plextor... ten pierwszy byl w ogole z wadliwej serii, ale ten jest z nowej... a moze to wina zasilacza? Czy to mozliwe zeby nagrywarka nie potrafila czytac plyt bo ma za malo pradu? A co z reszta opisywanych problemow?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...