Skocz do zawartości
p3dzi0r

BLOK WODNY i foty

Rekomendowane odpowiedzi

hmm moze i bedzie dobry ! na twój proc na 100% wystarczy ale na okolo 1000 w 90% w zalezności od pompki i chłodnicy ale myślę, że będzie cool ja już s<span style="color:red;">[ciach!]</span>...łem z 4 różne kawałki miedzi szukając optymalnego krztałtu więc jak pójdzie twój w kosz to się nie martw acha widzę że posiadasz miedz na sprzedaż potrzebuję kawałki płaskownika 5x5x2cm masz może takie jak coś to daj znać jakie posiadasz na TRADE :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to raczej bedzie na gpu a na to starczy :))), pozatym zrobie tez kilka innych bloczkufff , a co do miedzi to postaram sie tylko odpowiedz mi na pytanie jak miales miedz w precie okronglym a ja sie pytalem czy wyslales to czemu nie odpowiadales ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja w sumie mam identyczny projekt bloku tylko że szerokośc kanałów to 8 mm, głębokość 13mm ,podstawa 2 mm.Układ kanału identyczny.Czy takie coś wydajnie schłodzi mojego proca :?: Chcę jeszcze z niego trochę wycisnąć :twisted: No i rozmiar bloku to 60x60x20.Przykrywka będzie miała 5 mm grubości....Acha - nie wiecie od jakiego auta nagrzewnica będzie mi pasować, bo max rozmiary to 123x210x164, bo chcę to zmieścić do środka...No i jaką pompkę do tego proponujecie???

Ps.Ewentualnie myślałem jeszcze nad tym czy w tym kanaliku w miejscu zaraz nad rdzeniem nie zrobić może tych takich pręcików miedzianych wystających i wbitych w podstawę... Co myślicie???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tymi precikami to moglby byc dobry pomysl....

ewentualnie mozna jakas siatke miedziana, poskladana w ksztalcie szescianu........ takie zeberka cienkie ale nie sadze zeby cos to dalo.

moim zdaniem lepiej by bylo zrobic plik o 3 kanalach w ktorych jest b. duzo zeberek cieniutkich..... to by na pewno lepiej dzialalo.

tylko jest jedno zaasadnicze pytanie:

jak to zrobic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spasila by do tego pokrywka z takim samym ferezem (tak zeby sie pokrywalo. A wogole fajny bloczek (nie to co moj obsmarkany).

Nie miales innego freza? chodzi mi o ostro zakonczonego na dole, zeby kanal byl prostokatny a nie okragly.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...