Skocz do zawartości
szczepoxx

Problemik Z Radkiem 9800pro

Rekomendowane odpowiedzi

Aha, wiec moge sie przygotowac na dluugie czekanie (podejrzewam ze wysylaja towar po zakonczeniu aukcji). Swoja droga ciekawe skąd maja takie ilosci uzywanych,badz co badz niestarych kart. Mam jeszcze pytanie, jak poznac czy rdzen to r350 czy r360? da sie to zrobic bez zdejmowania radiatora?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na 100%bedizesz miał r360 ... Sapphire ci to gwarantuje :) .. tzn sapphire na hynixach albo na szamsungach :-] ... no tak gdziesik pisało :P ...

a co do sprawdzenia ... to bedziesz musiał zdjąć układ chłodzący .. noi zedrzeć troche pasty termoprzewodzącej. noi tam psize łądnie pieknie r360 :):) ... na początku odpaliłem program testujący EVEREST noi ten mi pokazał że r350 .. ale po zdjęciu chłodzenia :D chumor mi sie poprawił hehe ale moja karta DALEJ NIE DZIAŁAŁA :P:p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sapphire tez robilo karty na R350 ;) A na karte to z pewnoscia poczekasz jesli nie odbierasz jej osobiscie, bo wysylaja je pozniej sporo po zakonczeniu aukcji ;) Moja sie skonczyla w tym samym dniu co ja zalicytowalem czyli dokladnie 2 tygodnie czekalem. Widac ze sie obijaja :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szczepox raczej uznaja :) Mam nadzieje ze nie bedziesz musial czekac tak dlugo, jak ja az mi przysla ;) 2 tygodnie czekania to az za duzo. Poza tym Pani Monika przez telefon wydaje sie byc uprzejma wiec mysle ze dojdziecie do porozumienia :P

hehe .. FAZI86 ... w razie czego to sie wstaw za mną ;) ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A spytaj sie ich jeszcze czy puscili sobie raz tego 3d marka, czy w petli przynajmniej kilka przelotow. Ale skoro dziala to niech ci odesla i jesli nadal bedziesz mial arty to zrob print screena i im go przeslij. A jak bedzie ok to sie ciesz z karty :) Ja niedlugo musze zmienic chlodzenie bo jak karta mi chwile pochodzi to tez mi zaczyna arty wywalac :/ a w tej chwili nawet nie mam w domu pasty zeby przesmarowac. Cos mi ta ich pasta ktora normalnie nakladaja smierdzi jakims gownem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli jaki zasil mam ewentualnie kupić ???

myślałem nad MODECOM MC-350ATX 2.0 PFC http://sklep.benchmark.pl/pelny_19656.html

mnie dużej mocy nie trzeba. No chyba że karta tego wymaga.

Mam jeden dysk i jedną wypalare. 350W starczy mi ?????

albo jak mogę spytać .. to jaki polecacie .. ale tak żeby nie wyszło tak żeby do karty dokładać drugie tyle na zasilacz :)

Edytowane przez szczepoxx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DOBRA WIADOMOŚĆ :-]

tzn. dla mnie :)

po 1 dniu ciągłego testowania wyskoczyły im w serwisie krzaki :-]

i dostałem wiadomość, że dostanę nową kartę :)

oby to tylko był r360 :) .. oby oby :) 3mcie kciuki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na 100 bedzie to r360, ale co z tego, ja mam r360 i max co idzie bez zadnych artow to 400MHz (na 405 juz lipa), pamieci za to ida ladnie bo rowniez na 400, wszystko zalezy od tego jaki egzemplarz ci sie trafi

Edytowane przez medievil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest 256-bitowa pamięć:) ...a jak się v-synch wyłącza ?? ...

chciałbym dodać że 2200+ jest taktowany 1,8GHz

MoBo to ECS VIA KT600-A, a pamiątki to mix kingston i goodram obje po 333MHz niestety procek jest pod 266 :(

ale... chciałbym dodać ze 3dmark2003 jest 5834 punkciki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, a czy wie Pan że wymiana chłodzenia na karcie graficznej powoduję jej uszkodzenie, większość ludzi wymienia na artcic coolera, to chłodzenie jest skręcane śrubami do karty, tego chłodzenia nie wolno mocno ściskać gdyż kładzie nacisk na proceor karty, pod którym sa kulki, które przez ten docisk zmieniają swój kształi i to w taki sposób karta jest niesprawna, pozatym większość osób przy zdejmowaniu chłodzenia na karcie robi to nieostrożnie i przez to są wyrwane lub zmiażdzone elementy na karcie.

Nie powinno uznać sie Panu reklamacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, a czy wie Pan że wymiana chłodzenia na karcie graficznej powoduję jej uszkodzenie

Jakos te slowa nie trafiaja do mnie i pewnie wiekszosci uzytkownikow. Totalna bzdura :mur:

pozatym większość osób przy zdejmowaniu chłodzenia na karcie robi to nieostrożnie i przez to są wyrwane lub zmiażdzone elementy na karcie

Raczej zdecydowana mniejszosc osob wymieniajacych chlodzenie na karcie robi to nieostroznie powodujac uszkodzenia karty przy tej czynnosci n/c.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na 100 bedzie to r360, ale co z tego, ja mam r360 i max co idzie bez zadnych artow to 400MHz (na 405 juz lipa), pamieci za to ida ladnie bo rowniez na 400, wszystko zalezy od tego jaki egzemplarz ci sie trafi

moj idzie z 380/680 na 420/730 ... i ładnie wsyzstko chodzi ... chyba mi sie dobry egzemplaż mi się trafił dobry ;)

ale ,,, strasznie ciepło mam w środku kompa i jak bym nie miał obudowy otwartej to by sie potopiło tam wszystko.

jescze kupie wentyl albo dwa do obudowy noi radiatory na pamiątki ... bo troche sie boje całego podkręconego na noc zosawiać :) ...

i czy u was całylaminat jest taki cieplutki po podkreceniu jak i u mnie :> ??????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, dzis otrzymalem mojego radka, i niestey mam z nim problem...Problem dotyczy odswiezania, karta dziala przechodzi 3dmarka (bez krecenia 5850pkt) ale nie moge zmienic w zaden sposob odswiezania z 60hz a nie mam lcd wiec to ejst duzy problem, zainstalowalem nowe sterowniki Omegi, karta jest wykrywana w windowsie niby prawidlowo, ale po zmianie odswiezania monitor mruga ale niestety odswiezanie pozostaej bez zmian mimo iz w windowsie pokazuje juz np100hz, POMOCY!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odp. do pani Moniki ;)

Nic nie wymieniałem ... nie mam co założyć :) ...

a teraz PYTANIE DO RESZTY WIARY ,,,,

wszystko mi ladnie pięknie chodzi ... ale . .. jak już powidziałem straszecznie cieplutko sie robi w kompie ... i czasami jak odpalę jakąś gre ... to po pewnym czasie jeśłi jest intensywnegranie to resecik naturalny kompa sie robi ...

na 3dmark2005 jest OK ... bo puściułem w pętlę ... i 3dmark chodzi ...

ale gierca .... hmmm niezabardzo :)...

podejrzewam ... albo za GORĄCO w obudowie.... albo za SŁABY ZASILACZ (cedegen 300W - dodam że 2xHDD i 1xCD-ROM)

albo ... nie wiem :-]

może jakiego fyrtaka umieścić w obudowie ... albo co :/ ..

w każdym razie ... Rafaele Santi i inni znający się :) ...

doradźcie ... prosze :-] ...

SZMAJU !!!!!!!!! ... a ten radek też z AUKCJI PANI MONIKI (moniarm) ???????????/ czy jakisik inny ??????????????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na jaki ??????// 400w ??? wystarczy ?????? ... na 2xHDD 1xCD-ROM 1xATI R9800PRO ... i wtyczki sie kończą w moim zasilaczu przy 4 :P ...

a jeszcze jakiego fyrtaka bym podłączył ...

no to 400wystarczy ???? czy nawet 350 ???????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

350W w zupelnosci wystarczy byle nie byl z pod znaku Codegen, Megabajt itp. Kup sobie tak jak napisal mechl!n jakiegos fortona i bedzie git.

FORTRON 350W

@Szmaju

W trybie 3D masz odswiezanie 60Hz bo nie wiem czy dobrze zrozumialem Twojego posta (troche zakrecony jest) ?

Edytowane przez Rafael Santi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SZMAJU ... chodzi co o to że np. jak włączasz grę albo 3dmarka to ustawia ci 60Hz ??????

Jeśłi tak to:

-Wejdź w Opcje Ekranu/Ustawienia/Zaawansowane i kliknij zakładkę "Ekrany"

-następnie MONITOR i tam gdzie pisze "Parametry monitora" w opcji "WYMUSZONA CZĘSTOTLIWOŚĆ ODŚWIEŻANIA" włacz sobie taką jaka ci pasuje ... ja osobiście mam ustawione na "Tak jak pulpit" a pulpit u mnie ma 85Hz ... noi poniżej nie powinno ci zejsć

________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________

aha panie RAFAEL ... a ModeCom Feel LC-B350ATX http://www.apollo.pl/?menu=store&grp=46

bo jeśli bym kupował to na szybko .. w jakimś sklepie komputerowym ...

i ktore by było lepsze .. to co ty oferujesz czy ten modecom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie problem byl w zarowno w windowsie jak i w aplikacjach, ale juz sie uporalem... Było trzeba wyłaczy funkcje w atrybutach ekranu EDID (Extended display identification data) i potem recznie ustawic maxymalne odswiezanie monitora - tak to sie nazywa na oryginalnych sterownikach nie Omegach(Tych na razie nie instalowalem).

A co do mojego radka to jest od Pani Moniki :-) no i musze przyznac ze warto bylo poczekac:-) Nawet ladnie sie kreci rdzen mam na 426 a pamiec na 378mhz no i na tych ustawieniach nic sie nie zawiesza itp w 3d marku 03 6480pkt.

Edytowane przez szmaju

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://allegro.pl/show_item.php?item=75446916

a taki TRACER może być ???? bo szczerze powiem że za dużo nie mogę kasy wydać na zasilacz bo poprostu nie mam ... bo kupiłem karte :P ...

albo jakieś dobre firmy nie koniecznie drogie :) ... ???? czy jednak mam jakiesik niecałe 80zł :(

albo jakiś Tagan ... co sądzicie ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi