Mikelos Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 http://allegro.pl/show_item.php?item=75446916 a taki TRACER może być ???? bo szczerze powiem że za dużo nie mogę kasy wydać na zasilacz bo poprostu nie mam ... bo kupiłem karte :P ... albo jakieś dobre firmy nie koniecznie drogie :) ... ???? czy jednak mam jakiesik niecałe 80zł :( no to wlasnie za okolo 80 pln kupisz jakas delte albo fortrona 350W. poszukaj na allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 (edytowane) a te TRACERY albo TAGANY ???? ... bo może by mi się udało kupić 400W (jescze większa przyszła rozbudowa komputera :) ) za jakieś nieduże pieniądze ... tylko nie wiem czy to w miare dobre marki i czy jakiś typowy shit :/ co jak co .. ale na zasilaczach się nie znam :) itak u was na forum się dowiedziałem w te kilka dni więcej niż w skzole elektronicznej przez 4 lata :/ .... http://allegro.pl/show_item.php?item=76176630 - a to ???? Edytowane 12 Grudnia 2005 przez szczepoxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 tracer i tagan to dwa przeciwienstwa - jesli jestes w stanie dorwac tagana okolo 400W za niecale 100 pln to daj znac, ja tez kupie, tracera lepiej nie kupuj, nie bedzie wcale lepszy od tego co masz ten fortron moze byc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 A dlaczego nie chcesz Fortona? Jest to bardzo dobry zasilacz, ktory potrafi pociagnac duzo bardziej "pradozerny" sprzet od Twojego. Mysle, ze bylby duzo lepszy niz ten Tracer co podales w linku. Co do Tagana to sa to bardzo dobre zasilki lecz troche drogie i musialbys przynajmniej 200zl zainwestowac w taki o mocy 330W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 no ja chce ... ale znalazłem tego fortrona co wyzej w linku dałem 350W za 52 zł ... napewno to dobre bedzie ?????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Tracer- BE. Tagan- OK. Swój konfig napędzany przez FSP350MDN podawałem już wielokrotnie- tym razem zacytuję innych: ta zasiłka pociągnie każdy konfig !! ciągnęła spoko 7800GT+GTX w SLI na platformie DFI i A64@3GHz, 512 BH5 niemniej jednak słyszałem o paru problemach przy starszych konfigach gdzie proc był zasilany z 5V, a ta linia nie jest najmocniejszą stroną FSP Jesli chodzi czy uciągnie czy nie uciągnie to oto mój konfig i myśle powinno przekona niezdecydowanych: DFI Infinity sempron 2500 @ 2400 MHz RADEON X800GT zmodowany na GTO (12 potoków) a na nim pentagram AlCu 2 dyski wd 80 gb nagrywarka DVD NEC 512 mb RAM KINGMAX a na nich napięcie 3,2 V 2 arctic cooling pro tc z boku obudowy 1 arctic cooling z tyłu a jeśli chodzi o napięcie to bez obciażenia waha się między 11,90 a 11,92 a pod obciążeniem spada do 11,77 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 @szczepoxx Nie zastanawiaj sie juz tylko bierz tego fortona co podales w linku i wszystko bedzie all right ;) Mysle, ze post mechl!n'a rozwiewa wszystkie watpliwosci. Sam zaluje, ze nie zdecydowalem sie na ta zasilke bo biorac chiefteca przeplacilem 100zl, ktore moglbym przeznaczyc np na piwko ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Dobra kupiłem ... teraz tylko czekam :-] .... a jak mi dalej bedzie kompa wyłączać ???? ... ale to bede sie martwil potem ;p ... ja już taki przewrażliwiony na punkcie tego Radka jestem że zapaści mało nie dostałem :P ... aha BTW nie chce ktosik kupić CODEGENA 300W <lol> hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 (edytowane) Jak kupisz tego fortona to wszystko powinno byc ok, fortony ostatnio uchodzą za bardzo dobre i taniutkie zasilacze :D A poza tym nawet sie nie ogłaszaj z ofertą sprzedarzy CodeSHITA bo cie tylko z besztają chociarz może kupi go jakiś frajer :wink: Pozdro Edytowane 15 Grudnia 2005 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 @szczepoxx Jak przyjdzie Ci nowa zasilka to napisz nam jak sie sprawuje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 (edytowane) Raff oki .. przysięgam ;) hehe .. a tak puki temat jest założony i puki ktokolwiek zagląda ... to sie bede pytał tak po trochu :-] heh .. powiedzcie mi jak poznać czy się ma PCB od XT ???? ... P.S. Freduś ... właśnie heh szukam jakiego frajera :-] ... może akurat cosik sie trafi :) ..wies .. ludize i parapety są ;) Edytowane 17 Grudnia 2005 przez szczepoxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 PCB od XT Sprawdz czy masz takie samo ulozenie kondensatorow. Jezeli tak tzn, ze masz pcb od xt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 (edytowane) PCB od XT raczej nie mam :( .. te kondensatory są trochu inaczej poustawiane. Zasilacz mi doszeł :) Wszystko mam podłączone i działa .. nic sie nie wyłącza :) ... ogólnie to miodzio ... i jaki cichutki jest :) ahhhh :-] ma jeszcze jedną zalete ... wyciąga ciepłe powietrze ze środka obudowy i wyrzuca na zewnątrz bo wiatrak jest ogromny i jest od dołu. Ale to ciepłe powietrze "schładza" elementy zasilacza. Mam nadzieje żę to tak ma być hehehe ... no puki co chodzi. Radeczek 9800 Pro z rdzeniem R360 :) czeka tylko na odpowieni BIOS od XT (pamięci hynix 2,8ns , 128MB ) puki co jest srkęcony z 380/680 @ 415/729 i porównanie całego zestawu ;) My results to 4286 punktów w benchmarku w ATITool. Dałem "compare" czyli porównaj i okaząło się że przegrywam z P4 3,4GHz (r9800pro 418/768) - 4489 ale wygrywam z: A64 2,25GHz (x700pro 450/1050) - 4241 pozderko ;) Edytowane 25 Grudnia 2005 przez szczepoxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 (edytowane) Jak nie możesz biosa do XT znaleść to na PW sie odezwij, podeśle Ci ;) A co do tego chłodzenia standartowego - weź to wywal :P Bo sie nienadaje do chłodzenia karty... a jak jeszcze kręcisz to wogóle... Kup pentagrama, nawet Al, tylko nie ATI Silencera ;) Edytowane 25 Grudnia 2005 przez Drozda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 na rdzeniu chłodzenie puki co wyrabia :) ... max mi idzie 428MHz bez artów. A mnie trzeba tylko 415 rdzeń i pamiątki 730 :) . Na pamiątki zainstalowałem Pentagram Freezone VGA VRAM Freezer :) i ciągnie ładnie nawet na 750. Ale itak mam stary radiator od celerona i bede go kroił pewnie żeby lepiej jeszcze chłodzić pamięci :) A kase jak bym miał to nawet bym się nie zastanawiał i kupował chłodzenie na rdzeń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...