Skocz do zawartości
szczepoxx

Problemik Z Radkiem 9800pro

Rekomendowane odpowiedzi

http://allegro.pl/show_item.php?item=75446916

a taki TRACER może być ???? bo szczerze powiem że za dużo nie mogę kasy wydać na zasilacz bo poprostu nie mam ... bo kupiłem karte :P ...

albo jakieś dobre firmy nie koniecznie drogie :) ... ???? czy jednak mam jakiesik niecałe 80zł :(

no to wlasnie za okolo 80 pln kupisz jakas delte albo fortrona 350W. poszukaj na allegro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a te TRACERY albo TAGANY ???? ... bo może by mi się udało kupić 400W (jescze większa przyszła rozbudowa komputera :) ) za jakieś nieduże pieniądze ... tylko nie wiem czy to w miare dobre marki i czy jakiś typowy shit :/ co jak co .. ale na zasilaczach się nie znam :)

itak u was na forum się dowiedziałem w te kilka dni więcej niż w skzole elektronicznej przez 4 lata :/ ....

http://allegro.pl/show_item.php?item=76176630 - a to ????

Edytowane przez szczepoxx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dlaczego nie chcesz Fortona? Jest to bardzo dobry zasilacz, ktory potrafi pociagnac duzo bardziej "pradozerny" sprzet od Twojego. Mysle, ze bylby duzo lepszy niz ten Tracer co podales w linku. Co do Tagana to sa to bardzo dobre zasilki lecz troche drogie i musialbys przynajmniej 200zl zainwestowac w taki o mocy 330W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tracer- BE. Tagan- OK.

Swój konfig napędzany przez FSP350MDN podawałem już wielokrotnie- tym razem zacytuję innych:

ta zasiłka pociągnie każdy konfig !!

ciągnęła spoko 7800GT+GTX w SLI na platformie DFI i A64@3GHz, 512 BH5

niemniej jednak słyszałem o paru problemach przy starszych konfigach gdzie proc był zasilany z 5V, a ta linia nie jest najmocniejszą stroną FSP

Jesli chodzi czy uciągnie czy nie uciągnie to oto mój konfig i myśle powinno przekona niezdecydowanych:

DFI Infinity

sempron 2500 @ 2400 MHz

RADEON X800GT zmodowany na GTO (12 potoków) a na nim pentagram AlCu

2 dyski wd 80 gb

nagrywarka DVD NEC

512 mb RAM KINGMAX a na nich napięcie 3,2 V

2 arctic cooling pro tc z boku obudowy

1 arctic cooling z tyłu

a jeśli chodzi o napięcie to bez obciażenia waha się między 11,90 a 11,92 a pod obciążeniem spada do 11,77

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@szczepoxx

Nie zastanawiaj sie juz tylko bierz tego fortona co podales w linku i wszystko bedzie all right ;) Mysle, ze post mechl!n'a rozwiewa wszystkie watpliwosci. Sam zaluje, ze nie zdecydowalem sie na ta zasilke bo biorac chiefteca przeplacilem 100zl, ktore moglbym przeznaczyc np na piwko ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra kupiłem ... teraz tylko czekam :-] .... a jak mi dalej bedzie kompa wyłączać ???? ... ale to bede sie martwil potem ;p ...

ja już taki przewrażliwiony na punkcie tego Radka jestem że zapaści mało nie dostałem :P ...

aha BTW nie chce ktosik kupić CODEGENA 300W <lol> hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak kupisz tego fortona to wszystko powinno byc ok, fortony ostatnio uchodzą za bardzo dobre i taniutkie zasilacze :D A poza tym nawet sie nie ogłaszaj z ofertą sprzedarzy CodeSHITA bo cie tylko z besztają chociarz może kupi go jakiś frajer :wink:

Pozdro

Edytowane przez fredus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raff oki .. przysięgam ;)

hehe ..

a tak puki temat jest założony i puki ktokolwiek zagląda ... to sie bede pytał tak po trochu :-]

heh .. powiedzcie mi jak poznać czy się ma PCB od XT ???? ...

P.S. Freduś ... właśnie heh szukam jakiego frajera :-] ... może akurat cosik sie trafi :) ..wies .. ludize i parapety są ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PCB od XT raczej nie mam :( .. te kondensatory są trochu inaczej poustawiane.

Zasilacz mi doszeł :)

Wszystko mam podłączone i działa .. nic sie nie wyłącza :) ... ogólnie to miodzio ... i jaki cichutki jest :) ahhhh :-]

ma jeszcze jedną zalete ... wyciąga ciepłe powietrze ze środka obudowy i wyrzuca na zewnątrz bo wiatrak jest ogromny i jest od dołu. Ale to ciepłe powietrze "schładza" elementy zasilacza. Mam nadzieje żę to tak ma być hehehe ... no puki co chodzi.

Radeczek 9800 Pro z rdzeniem R360 :) czeka tylko na odpowieni BIOS od XT (pamięci hynix 2,8ns , 128MB )

puki co jest srkęcony z 380/680 @ 415/729 i porównanie całego zestawu ;)

My results to 4286 punktów w benchmarku w ATITool.

Dałem "compare" czyli porównaj i okaząło się że przegrywam z

P4 3,4GHz (r9800pro 418/768) - 4489

ale wygrywam z:

A64 2,25GHz (x700pro 450/1050) - 4241

Dołączona grafika

pozderko ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie możesz biosa do XT znaleść to na PW sie odezwij, podeśle Ci ;) A co do tego chłodzenia standartowego - weź to wywal :P Bo sie nienadaje do chłodzenia karty... a jak jeszcze kręcisz to wogóle... Kup pentagrama, nawet Al, tylko nie ATI Silencera ;)

Edytowane przez Drozda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na rdzeniu chłodzenie puki co wyrabia :) ... max mi idzie 428MHz bez artów. A mnie trzeba tylko 415 rdzeń i pamiątki 730 :) . Na pamiątki zainstalowałem Pentagram Freezone VGA VRAM Freezer :) i ciągnie ładnie nawet na 750. Ale itak mam stary radiator od celerona i bede go kroił pewnie żeby lepiej jeszcze chłodzić pamięci :)

A kase jak bym miał to nawet bym się nie zastanawiał i kupował chłodzenie na rdzeń.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi