Fazz Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 (edytowane) Mam płyte głuwną ECS N2U400-2 i pamięc goodram 400MHz z timingami 8-3-3-2.5 jakiś czas temu dokupiłem drugą kośc goodram 400Mhz z timingami 8-4-4-3 i niby wszystko dobrze ale na FSB 200 komp całkowicie tracił stabilnośc :-/ z tego co dowiedziałem sie z forum to goodramy z timingami 8-x-x-3 poprostu działają kiepsko a więc postanowiłem sprzedać tą feralną kość i kupić coś innego :-) A więc pytanie co dokupić do tej kości goodram 400 Mhz 8-3-3-2.5 ??: 1. Drugą kość goodram z timingami 8-x-x-2.5 ?? 2. Kość jakieś markowej firmy która ma podobne timingi ?? kiedyś działał mi z tą kością infileon 333 Mhz (dopuki sie nie zepsuł sie sam od siebie :-/ ), ale niestety nie bawiłem sie w podkręcanie FSB i nie wiem czy była taka dobra do końca. 3. Sprzedać tą kość i kupic 512 MB i tym samym stracić sporo kasy, czasu i tryb dual :-/ Edytowane 27 Listopada 2005 przez Fazz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moharp Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 (edytowane) Mam płyte głuwną ECS N2U400-2 i pamięc goodram 400MHz z timingami 8-3-3-2.5 jakiś czas temu dokupiłem drugą kośc goodram 400Mhz z timingami 8-4-4-3 i niby wszystko dobrze ale na FSB 200 komp całkowicie tracił stabilnośc :-/ z tego co dowiedziałem sie z forum to goodramy z timingami 8-x-x-3 poprostu działają kiepsko a więc postanowiłem sprzedać tą feralną kość i kupić coś innego :-) A więc pytanie co dokupić do tej kości goodram 400 Mhz 8-3-3-2.5 ??: 1. Drugą kość goodram z timingami 8-x-x-2.5 ?? 2. Kość jakieś markowej firmy która ma podobne timingi ?? kiedyś działał mi z tą kością infileon 333 Mhz (dopuki sie nie zepsuł sie sam od siebie :-/ ), ale niestety nie bawiłem sie w podkręcanie FSB i nie wiem czy była taka dobra do końca. 3. Sprzedać tą kość i kupic 512 MB i tym samym stracić sporo kasy, czasu i tryb dual :-/ Daj sobie spokój z tymi goodramami. Ja mam ten sam problem dwie 256 nie chcą chodzic na 400, chociaż mają to samo CL i te same timmingi. Ja sprzedaję to dziadostwo i kupuje już dla pewności jedno 512 MB Kingstona na allegro za 179 zł. A nawet można kupic za 169 zł na www.4speed.pl. Edytowane 29 Listopada 2005 przez moharp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazz Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Daj sobie spokoj z tymi goodramami. Ja mam ten sam problem dwie 256 nie chca chodzic na 400, chociaz mają to samo CL i te same timmingi. Ja sprzedaje to dziadostwo i kupuje juz dla pewnosci jedno 512 MB Kingstona na allegro za 179 zł. A nawet można kupic za 169 zł na www.4speed.pl.Ehhh szkodaże nie odpowiedziałeś szybciej :-/ kupiłem good ramy o takich samych timingach 8-3-3-2.5 i ustawiłem FSB na 200 i w san adreas po 2 godzinach jest zwis :mad: w q4 po jakieś godzinie :-/ w dodatku dual działa tak jakby go nie było zero różnicy w testach :mad: poprostu te po[ciach!]e polskie ramy są ciach!a warte :-/ jakby tego było mało dałem za nie 99 zł to poprostu zwyczajna polska tandeta :mad: tylko straciłem 30 zł i nadal nie moge mieć beznadziejnego FSB 200 :mad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Ehhh szkodaże nie odpowiedziałeś szybciej :-/ kupiłem good ramy o takich samych timingach 8-3-3-2.5 i ustawiłem FSB na 200 i w san adreas po 2 godzinach jest zwis :mad: w q4 po jakieś godzinie :-/ w dodatku dual działa tak jakby go nie było zero różnicy w testach :mad: poprostu te po[ciach!]e polskie ramy są ciach!a warte :-/ jakby tego było mało dałem za nie 99 zł to poprostu zwyczajna polska tandeta :mad: tylko straciłem 30 zł i nadal nie moge mieć beznadziejnego FSB 200 :mad:Miałem jedną kostke 512MB DDR400 GoodRama - dopuki nie dokupi sie drugiej kości GoodRam'a działała ok na 200, jak dokupiłem drugą to ten sam problem był - działały na 166, mimo zabawy timingami i puszczaniu ich w dualu i bez oraz podnoszenia napięcia - zero efektów. Ale czemu sie dziwić? TERAZ POLSKA* Rotfl :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazz Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Miałem jedną kostke 512MB DDR400 GoodRama - dopuki nie dokupi sie drugiej kości GoodRam'a działała ok na 200, jak dokupiłem drugą to ten sam problem był - działały na 166, mimo zabawy timingami i puszczaniu ich w dualu i bez oraz podnoszenia napięcia - zero efektów. Ale czemu sie dziwić? TERAZ POLSKA* Rotfl :lol2: Poprostu chyba goodramy nie lubią sie nawzajem :-D samotnie działają wmiare dobrze ale w parze potrafią zrujnować kompa :-/ Ciekawe jak komuś działają goodramy z ramami innej firmy ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 (edytowane) Poprostu chyba goodramy nie lubią sie nawzajem :-D samotnie działają wmiare dobrze ale w parze potrafią zrujnować kompa :-/ Ciekawe jak komuś działają goodramy z ramami innej firmy ??W poprzednim kompie miałem też tak (pod koniec jego "życia"): 1x GoodRam 512 DDR400 1x Hynix 256 DDR266 1x Elixir 256 DDR266 Wszystko działało bezproblemowo @ 166 (DDR333) i na jakiś dziwnych timingach - elixiry skutecznie ograniczały taktowania... Edytowane 1 Grudnia 2005 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...