jcub Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 jedno male pytanko dotyczace napedu: Slimtype DVDRW SOSW-833S... otuz ciezko znalesc konkretne informacje na temat tego urzadzenia... mianowicie jakie plytki nagrywa i z jakimi predkosciami... czu wypala tylko DL czy takze zwykle 4,7GB dvd :?: takze jesli ktos z was posiada takie informacje bede wdzieczny ze ich udzielenie...:wink: pozdrawiam serdecznie i z gory dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greeg67 Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 (edytowane) jedno male pytanko dotyczace napedu: Slimtype DVDRW SOSW-833S... otuz ciezko znalesc konkretne informacje na temat tego urzadzenia... mianowicie jakie plytki nagrywa i z jakimi predkosciami... czu wypala tylko DL czy takze zwykle 4,7GB dvd :?: takze jesli ktos z was posiada takie informacje bede wdzieczny ze ich udzielenie...:wink: pozdrawiam serdecznie i z gory dzieki Tu masz info http://www.qualitron.com/qualitron/details...tem=LT33411NB-1 Nie zapisuje DVD-R DL :sad: Edytowane 28 Listopada 2005 przez Greeg67 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jcub Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 dzieki wielkie za odpowiedz :wink: jednak pojawil sie pewien problem w zwiazku z zakupem przezemnie notebooka, model: Acer TravelMate 2403WXMi wlasnie z tym napedem. mianowicie chodzi o to ze bez problemu nagrywa CD-R\RW jednak gdy chodzi o nagranie jakiegokolwiek DVD zawsze wyskakuje blad w momencie rozpoczecia wypalania... probowalem wielu programow z takim samym rezultatem, probowalem takze wrzucic napedowi od nowa firmware ze stronki http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html co rowniez niedalo zadnego efektu... chce jeszcze sprobowac podzialac z omnipatcher`em choc watpie ze cos tam znajde ciekawego... wiele sie naszukalem by rozwiazac ten problem i wiem ze nietylko mi sie on objawil, jednak nigdzie nieznalazlem rozwiazania.... takze jesli ktos wie jak sobie z tym poradzic to Z GORY DZIEKI za odpowiedz :!: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konsto Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Spróbuj na lepszych płytach. U mnie było to samo na sosw-832s na płytach suprateca. Ale na tdk czy verbatimach było ok. Ja znalazłem na stronie liteon.ab.pl trochę inne parametry Może po aktualizacji firmwaru się trochę zmieniają. Model 832 po aktualizacji +r z x6 zmieniał na x8. Oto te parametry Zapis DVD+R 8x (10.8 MB/s) Zapis DVD-R 8x (10.8 MB/s) Zapis DVD+R9 2.4x (3.24 MB/s) Zapis DVD+RW 4x (5.4 MB/s) Zapis DVD-RW 4x (5.4 MB/s) Odczyt DVD 8x (10.8 MB/s) Czas dostępu (DVD) 130 ms Odczyt CD 24x (3.6 MB/s) Czas dostępu (CD) 110 ms Rozmiar bufora 2 MB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greeg67 Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Spróbuj na lepszych płytach. U mnie było to samo na sosw-832s na płytach suprateca. Ale na tdk czy verbatimach było ok. Ja znalazłem na stronie liteon.ab.pl trochę inne parametry Może po aktualizacji firmwaru się trochę zmieniają. Model 832 po aktualizacji +r z x6 zmieniał na x8. Oto te parametry Zapis DVD+R 8x (10.8 MB/s) Zapis DVD-R 8x (10.8 MB/s) Zapis DVD+R9 2.4x (3.24 MB/s) Zapis DVD+RW 4x (5.4 MB/s) Zapis DVD-RW 4x (5.4 MB/s) Odczyt DVD 8x (10.8 MB/s) Czas dostępu (DVD) 130 ms Odczyt CD 24x (3.6 MB/s) Czas dostępu (CD) 110 ms Rozmiar bufora 2 MB Pomyliłeś napędy ! Do SOSW 833s nie ma firmweru pod podanym adresem , TY piszesz o Liteonie do peceta a nam chodzi o napęd do laptopa. <_< Co do propozycji zmiany płyt DVD - dobry pomysł zamień na TDKi i inne markowe. (chociarz moja nagrywa na każdym nośniku i nie miałem z nią jak narazie problemów) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konsto Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Szczerze mówiąc nie szukalem na tej stronie firmwaru. Może go nie być bo to nowy napęd. Dane są właśnie od tego modelu tzn slimtype sosw-833s(x). x oznacza komplet razem ze standardową obudową na usb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jcub Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 hehe no i jak zwykle "pod latarnia najciemniej" :wink: zainwestowalem w pozadne plytki DVD+R Sony i nagrywarka wypala je pieknie :wink: takze dzieki za odpowiedzi... moj blad :wink: pozdrawiam serdecznie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...