Krystianen Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 (edytowane) Witam Mam troche zlozony problem. Mam maszyne nowa na WINXPSP2, ktora ma dzialac w sieci (mapowanie dyskow..) z 2 kompamina WIN98SE. Komp ten chodzi na Raid'zie 1 na 2 samsngach 80gb. Podczas instalacji WINXP nie moglem wybrac innej partycjiniz NTFS wiec tak zainstalowalem. Nastepnie zainstalowalem Partisipation magic 7 zeby przekonwertowac partycje do fat32 bo z tego co wiem to tamte kompy (z win98se) nie beda go widzialy. Podczas konwertacji... po restacie wyskakuje blad (tłum.)" nie mozna wykonac operacji plik jest zkompresowany lub rozproszony. Press any key to reboot... tego nie umialem przetlumaczyc...:P i tutaj koniec. Nie wiem co dalej zrobic. Czy probowac rozdzielic dyski z raidu i na kazdym z osobna robic fat32? Poratujcie mnie czyms?Pliz... Licze na jakis powazne rozwiazanie.. pzdr PS. tam jest p4 2,6 64bit czy zauwaze roznice w pracy jesli zainstaluje winxp 64 pro czy zostawiajac winxppro marnuje procka? Edytowane 27 Listopada 2005 przez Krystianen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Formatuj na NTFS i zostaw tak jak jest. W sieci nie ma znaczenia jaki jest system plików. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystianen Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Formatuj na NTFS i zostaw tak jak jest. W sieci nie ma znaczenia jaki jest system plików.gdzies czytalem ze komputery z komputery w sieci na fat32 nie widza dyskow ntfs... ale skoro tak mowisz.... dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...