ŁąCzO Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Witam... Posiadam płyte główną MSI 845 ARU która obsługuje DDR200/266 procek od 1,5Ghz socket 478 i w górę. Magistrala od 100Mhz do 200Mhz. Aha zasilanie dla procka da się ustawić max 1,65V dla AGP 1,6V dla DDR 2,6V. Siedzi w niej procek P4 Northwood 1600Mhz pracuje jako 2136Mhz przy mnożniku x16 i magistrali 133,5Mhz co daje łączną czenstotliwość dla magistrali systemowej 536Mhz. RAM to dwa moduły Kingstone 2,5-3-3-7 pracują jednak 2-2-2-5. Jak z tego trupa wycisnąć coś jeszcze czy ktoś może ma jakiś pomysł aha karta graficzna to ATI Radeon 9000 64Mb DDR bez modyfikacji. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 najwiecej da ci wymiana grafiki. cieżko powiedzieć czy procek jeszcze dużo pójdzie... raczej nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matdys Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 najwiecej da ci wymiana grafiki. cieżko powiedzieć czy procek jeszcze dużo pójdzie... raczej nie.oprócz grafy, dałbym więcej ramu :)» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « p4 jest najlepsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁąCzO Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Ale jaką kartę kuopić czy ktoś może coś polecić płyta obsługuje AGP X4. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 ten procek moze dobic do 3,0GHz albo nawet wiecej ino ze nie na tej mobo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 ten procek moze dobic do 3,0GHz albo nawet wiecej ino ze nie na tej moboNie na tej płycie i nie na chłodzeniu powietrzem lub wodą. No i zależy jaki steping. W sumie to zmiana płyty na jakiś model z chipsetem i865PE i do tego np. hmm GF4Ti (lub 9550) i pograsz jeszcze jakiś czas spokojnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bajus Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 u mnie bez problemu dokrecil sie do 2440 - bez zmiany napiecia, chlodzenia (box caly czas) - jedynie zmiana mnoznika > od kilkunastu miesiecy pracuje (praktycznie 24/7) na 2400 i nie mam zadnych zastrzezen :) nawet jedna ulamana nozka nie podkopuje jego osiagow B) sugerowalbym wymiane p.glownej, a razem z nia pamieci, bo to ona/one nie pozwala/ja na dodatkowe dokrecenie procka :) chociaz jak zmiana plyty.. to mozna pomyslec o zmianie calej platformy, ale to niestety koszty :( a ja.. niedlugo opuszcze swoje zasluzonego w bojach P4 Northwood.. przesiadajac sie na mlodszego braciszka ;) dobrze mi sluzyl... dobre 3.5 roku :) pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...