ARBAL Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Witam! Posiadam neo 512. Router Dlink 504T rozdziela sygnal w sieci z około 40 komputerami (z czego 10 korzysta tylko z internetu, reszta jest blokowana). Poza innymi małymi wadami tego routera mam jeden powazny problem. Średnio raz w tygodniu uzytkownicy niemaja internetu. Ip sa przydzielane poprawnie siec lokalna dziala a netu nie ma. Router wykazuje że połącznenie jest nawiązane. Wystarczy zrestartowac router poprzez strone zażądzajaca i juz wszystko działa. Wymieniłem firmware na nanowsze polskie V1.00B02T02.PL.20041027 i nadal jest tak samo. 1. albo cos z TPSA 2. albo cos z routerem ..... Co sądzicie? Możę Ktoś miał podobny problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elh Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Witam! Posiadam neo 512. Router Dlink 504T rozdziela sygnal w sieci z około 40 komputerami (z czego 10 korzysta tylko z internetu, reszta jest blokowana). Poza innymi małymi wadami tego routera mam jeden powazny problem. Średnio raz w tygodniu uzytkownicy niemaja internetu. Ip sa przydzielane poprawnie siec lokalna dziala a netu nie ma. Router wykazuje że połącznenie jest nawiązane. Wystarczy zrestartowac router poprzez strone zażądzajaca i juz wszystko działa. Wymieniłem firmware na nanowsze polskie V1.00B02T02.PL.20041027 i nadal jest tak samo. 1. albo cos z TPSA 2. albo cos z routerem ..... Co sądzicie? Możę Ktoś miał podobny problem? Tpsa oczywiście rozłącza raz na dobę. Możesz też sprawzdić jak u ciebie z sygnałem. Raczej wina grzejącego się routera, jeśli w ogóle. Może robi logi i się przepełniają? Polecam ci też forum.neostrada.info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ARBAL Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 - router raczej si enei przegrzewa - w logach nic nie widze bo musiałem resetowac router i nei zagladnalem wczesniej - TPSA nie ejst w stanie sprawdzić łącza jeśłi mam kilka komputerów w sieci i router którego eni sprzedaja..... (chyab ze podlacze router USB do jednego kompa na co nie ma ochoty i czasu....) poszukam dalej na forum.neostrada.info dzieki może Ktos jeszcze ma jakis pomysł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 (edytowane) jaki masz konfig na WANie ? Edytowane 28 Listopada 2005 przez avecezary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ARBAL Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Wrzuciłem nowy firmware, narazie zapowiada sie elegancko dużo nowych funkcji... zobaczymy jak to bedzie dzialac w praktyce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 lol 40userow na router klasy soho i neo.... N/C :D zaznacz w setup/connection1 on demand i jeszcze ustaw recznie dnsy pomoze! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDanking Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 zaznacz w setup/connection1 on demand i jeszcze ustaw recznie dnsy pomoze! a mnie właśnie przy zaznaczonym "On Demand" wieszał się co 24 h. Odznaczenie tego pomogło... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...