Buu Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Poproś go o numer nadania paczki i jeśli Ci takowy przedstawi, idź na pocztę z pytaniem gdzie się ona podziewia.Jaki numer nadania paczki :] przeciez on jej nie wyslal. Nawet gdyby poczta dzialala w tym przypadku dlugo to juz powinna dojsc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 (...) Możliwość przyjęcia była ale możliwości oddania nie ma! Słuchajcie nie chcę bronić wrześni@ka ale: Nie gadajcie bzdur, że przy jedno sprzęcie czy zarobkach (zresztą kto wie jakie są? i skąd?) 750 zł to miedziaki. żeby 750 zł to były miedziaki trzeba by zarabiać z 70000 zł misięcznie netto. Po drugie nie ma możliwości oddania osobiście - też sie nie dziwie, kurna jakby mi ktoś tyle razy groził, że przyjdzie i obije mi mordę to też bym się nie zgodził. Co do samej tranzakcji: MOIM ZDANIEM zgodnie z polskim prawem sprzedający odpowiada za gwarancję. Nie ma wytłumaczenia pod tytułem jestem pośrednikiem. Sprzedajesz - czerpiesz zyski - odpowiadasz za gwarancję. Nie przekonuje mnie też, że nie uznano ze względu na OC. Po pierwsze jak pisano wielokrotnie - był "selekcjonowany" a więc kręcony jeszcze przed sprzedażą, a po drugie podobno jak zweryfikowali że było OC? Sprawa jest prosta, niezależnie od tego co będziemy pisac czy naciskać i tak nic to nie da. Muszą to załatwić między sobą. No a jako, że wiemy co sie stało nikt od niego już nic nie kupi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 No i paczki wciąż nie ma... Co do kasy to nie 500 nie 600 a 750. A wrzesio najwyraźniej uważa, że sprawę wyjaśnił... Teraz poczta może paczkę zagubiła, a jak chciałem, żeby mój znajomy osobiście odebrał w wawie to "niestety nie było takiej możliwości". Możliwość przyjęcia była ale możliwości oddania nie ma! To ja jestem ciekaw czy to była paczka ubezpieczona?? Bo jak nie to Wrześni@k, może od poczty dostać max 60 PLN. O ile w ogóle cokolwiek wysłał w co wątpię. Zapewne gra na zwłokę i zaciera slady swej szemranej działalności handlowej :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajew Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Po drugie nie ma możliwości oddania osobiście - też sie nie dziwie, kurna jakby mi ktoś tyle razy groził, że przyjdzie i obije mi mordę to też bym się nie zgodził... Po pierwsze to wtedy nie groził (bynajmniej lyzkov), a mordę sam wieśniak wstawił (kto sprzedaje i kręci lewe interesy to sam siebie skazuje). Bał [gluteus maximus] oddawać samego proca... nie wierzę w żadne listy od dystrybutora/sklepu. Jest rzeczą niemożliwą by sklep wydawał takie oświadczenia! Towar podczas reklamacji idzie do producenta... i to producent piszę przyczynę nieprzyjęcia na gwarancję(a zadrza się to bardzo bardzo rzadko !). Ja już w sumie nie wiem po co ten topic kontynuować, wieśniak zapewne paczki nie wysłał,potwierdzenia nadania tymbardziej nie ma. Lyzkov jedyne rozwiązanie, to pójście na komisariat. Takie polubowne załatwianie spraw...widać nie u wieśmaka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 "Po pierwsze to wtedy nie groził (bynajmniej lyzkov)" Ale było kliku chętnych na zebranie się i pójście brygadą pod wezwaniem. To chyba wystarczy. Z resztą powyższego w pełni się zgadzam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Słuchajcie nie chcę bronić wrześni@ka ale: Nie gadajcie bzdur, że przy jedno sprzęcie czy zarobkach (zresztą kto wie jakie są? i skąd?) 750 zł to miedziaki. żeby 750 zł to były miedziaki trzeba by zarabiać z 70000 zł misięcznie netto. Ja pisalem ta "bzdure",a wiesz dlaczego ?? Spojrz na jego sygnature a bedziesz wiedzial.Nawet 1000 to dla niego nie powinno byc nic przy takim sprzecie :mur: :angry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 "Po pierwsze to wtedy nie groził (bynajmniej lyzkov)" Ale było kliku chętnych na zebranie się i pójście brygadą pod wezwaniem. To chyba wystarczy. Ale chyba nie po to aby go obic :blink: Standardem jest takie zachowanie w transakcjach na odleglosc, nie widzicie sie a wiec mozna sciemniac i mowic co sie chce, przeciez nikt nie przyjdzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Ale chyba nie po to aby go obic :blink: Standardem jest takie zachowanie w transakcjach na odleglosc, nie widzicie sie a wiec mozna sciemniac i mowic co sie chce, przeciez nikt nie przyjdzie. Przeczytaj 2 pierwsze strony, tam roi się od gróźb Ja bym nie ryzykował w każdym razie. BTW dla mnie ewidentne oszustwo, i jak pisałem wcześniej nie chcę go bronić, po prostu mu się nie dziwię. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 A jak polubownie zalatwic sprawe w ktorej jestes zlewany?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 @jonathan Nie mam zielonego pojęcia, to nie jest mój problem, Na dodatek mam wrażenie, że przerzuciliście swoje zainteresowanie na mnie. Nie można już wyrazić swojej opinii? ale nikt mnie nie przekona, że 750 zł to jest mało pieniędzy. może i powinien oddać ze swojej kasy.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soldier666 Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 A jak polubownie zalatwic sprawe w ktorej jestes zlewany?? ...przez goscia, ktory jak wynika z jego puszczanych tu monologow jest dzieciakiem albo wyjatkowo sku@#@!ym sprzedawca, zreszta jedno nie wyklucza dugiego, niestety <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Wrześni@k ma jakies 913 gwiazdek na Allegro. Przy czym 6 negatywow. Wiec nie rozumiem jego postepowania. Moze poprostu nie chce mu sie bawic w zadne reklamacje. Zarabia dalej a to ze komus cos sie popsulo i jest niezadowolony to inna rzecz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 jonathan gwiazdek czy komentarzy...? Quara@ chodzi o to ze przy jego zarobkach, oddanie te 700 zl (moze mniej moze wiecej nie wiem) to nie powinien byc taki klopot. Kto napisal ze xxx to malo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 A ja odnosnie firmy Gordon. Rzeczywiscie handluje ona tylko w sobote-niedziele na gieldzie, nie ma biura jako takiego. Moj znajomy (ktory do niedawna takze handlowal na wgk) kupowal u nich plyty epoxa, nigdy nie mial z nimi problemu, nie odmawiali przyjecia sprzetu na gwarancji. tak jak mi powiedzial mozna ich polecic, i w tej sytuacji odpowiedzialnosc ponosi pośrednik/sprzedajacy. Jezeli wedlug goscia, ktory handlowal z Gordonem sklep jest ok (nie odmowil przyjecia reklamacj, etc.), to chyba cos jest nie tak z pośrednikiem, czyli w tym przypadku z Wrześni@kiem. Wyslales ta paczke? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotmyszki Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 witam pstanowiłem dołożyć swoje 3 grosze jakiś rok temu zjarałem grafe, pamięć, dysk i płyte (nie muszę dodawać, że była to ewidentnie moja wina) miły pan w serwisie przyjął kręconą grafe ze zmieninym biosem i juz myślałem, że już nie odzyskam nowych cześci, ale po tygodniu dzwoni do mnie miła pani i mówi, że sprzęt jest do odbioru. pojechałem, od razu i bez problemu odzyskałem towar, następnie ten sam miły pan dołożyl mi w prezencie wiatraczek na grafe:) jaki z tego morał? ludzie w sklepie dobrze wiedzieli, że grafa była kręcona (procek też, ale on się ostał:) i mimo to wymienili,gdyż nie posiadali na to koniecznych dowodów. tak więc problem polegał na tym, ze pan Wrześni@k poinformował sklep o fakcie, którego nie można (łatwo) udowodnić, a firma AMD prosze mi uwierzyć jest ubezpieczona od takich pierdół jak zwroty gwarancyjne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 Ja pisalem ta "bzdure",a wiesz dlaczego ?? Spojrz na jego sygnature a bedziesz wiedzial.Nawet 1000 to dla niego nie powinno byc nic przy takim sprzecie :mur: :angry:No sorry, ale ja mam bardzo podobny config w jednym z kompow (tzn. mlodszy brat ma - mi taki komp nie jest juz potrzebny), a 1000 zł to nie jest dla mnie "nic". Co Ty myslisz, ze on kupił sobie ten sprzet po tygodniu handlowania? Ktos dobrze napisał - 1000 zł to moze byc nic dla kogos, kto zarabia kilkadziesiat tysiecy miesiecznie. Ps. Nikogo nie bronie i nie osądzam - po prostu smieszy mnie gadanina, ze jak gosc ma taaaaaki sprzet w podpisie, to 750 zł to dla niego "miedziaki":> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 Jedna sprawa to mieć kasę na co się chce a druga "musieć" oddać kasę , którą się ma... Nie każdemu to przychodzi z łatwością , wiec może to tu tkwi problem... :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 No sorry, ale ja mam bardzo podobny config w jednym z kompow (tzn. mlodszy brat ma - mi taki komp nie jest juz potrzebny), a 1000 zł to nie jest dla mnie "nic". Co Ty myslisz, ze on kupił sobie ten sprzet po tygodniu handlowania? Ktos dobrze napisał - 1000 zł to moze byc nic dla kogos, kto zarabia kilkadziesiat tysiecy miesiecznie. Ps. Nikogo nie bronie i nie osądzam - po prostu smieszy mnie gadanina, ze jak gosc ma taaaaaki sprzet w podpisie, to 750 zł to dla niego "miedziaki":> Widzisz Under.Przeczytaj moj wczesniejszy post na ten temat to moze bedziesz wiedzial,w jakim ja to kontekscie napisalem - chyba.Słuchaj (tzn czytaj :)) - ja tez sciemniam czasem zeby zarobic (jak pewnie wiekszosc),ale nigdy by oszukac kogos na taka skale jak obecna sytuacja albo kogos urazic.Chce by klient byl zadowolony przez co np bedzie mnie polecal na przyszlosc innym. Staram sie to robic tak bym na tym zarobil,ale zeby on tez nie odczul,ze jest stratny bedac zadowolony z posiadanego sprzetu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 i rozwiązania nie widać..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 (edytowane) Wrześni@k nie odpowiada też na posty na PW. Edytowane 18 Grudnia 2005 przez atomel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajew Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 Nawet Lyzkov się nie odzywa :/ dziwna sprawa. Dostał wreszcie ta paczkę z odmową czy nie ? był na komendzie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rocca Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 Sprawa się 'wypaliła'... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 (edytowane) Nawet Lyzkov się nie odzywa :/ dziwna sprawa. Dostał wreszcie ta paczkę z odmową czy nie ? był na komendzie?Chlopak chyba jest juz zmeczony cala ta sytuacja, tak jak cale forum, ale to Jego kasa... Edytowane 19 Grudnia 2005 przez M@Ly Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 (edytowane) jezeli lyzkow choc raz zagrozil oszustowi (wiesniakowi) to jest po sprawie - pojdzie na policje i nawet jesli odda mu oszust pieniadze to policja zacznie postepowanie w sprawie grozb karalnych pod adresem wiesniaka i wyjda na zero a i lyzkow moze nie odzyskac proca i jeszcze na tym straci teraz jedyna nadzieja w osobach ktore zakupily procesory u wiesniaka, niech pisza do niego o paragony/faktury/gwarancje jesli ich nie wysle to sad konsumencki a jak wysle to udac sie na policje ze chcecie sprawdzic legalnosc pochodzenia tych procesorow - przy takich schodach jakie stawia "pan" wiesniak nie wierze ze pochodza z legalnego zrodla jesli udowodnia ze procki/grafiki pochodza z kradziezy badz legalnego ale z ominieciem platnosci vatu badz wykaza jakiekolwiek inne uchybienia to odpowiednie urzedy i sluzby dobiora mu sie do tylka i to dosc konkretnie na ktoryms etapie sprzedazy/kupna ten interes jest lewy ja wiem ze kazdy w tym kraju chce zarobic i byc moze wobec kogos nasz nedzny sprzedawca byl wporzadku, ale nie jest wporzadku wobec np lyzkowa i moze kogos jeszcze - wiec my (wy) tez nie badzcie wporzadku i doprowadzcie sprawe do konca zeby wiecej nikogo nie oszukal, nie naciagal, wszyscy beda szczesliwsi wrzesniak - nie jestes tak bezpieczny jak ci sie wydaje! jesli tylko wiecej osob sie za to wezmie bedziesz mial ogromne problemy, piszesz ze jestes dorosly bo masz 19 lat? co to za wiek?! jestes wiekszym dzieckiem i myslisz ze wszystko ci wolno i jestes bezkarny? blad NIE JESTES! i zacznij sobie zdawac z tego sprawe piszesz czesto, ze inni to dzieci badz zachowuja sie jak dziec, a ty jak sie zachowujesz? jak zasrany zlodziej i oszust! jesli procki sa z nielegalnego zrodla ! jesli tylko lyzkow znajdzie kogos kto kupil cokolwiek od ciebie i pojda z tym w odpowiednie miejsce to uwierz mi, ze mozesz sie pozegnac ze swoim kompem i radkiem x1800 o ile nie jest on wyimaginowany Edytowane 19 Grudnia 2005 przez atek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 kurde i chyba pan Wieśni@k ma co chciał-sprawa przyschła.. Pokrzyczeliśmy sobie, piopisaliśmy i co? A no du*a.. Mozę zamiast gadać Lyzkow faktycznie pofatygował by sie a Policje? Zoatał podwójnie oszukany i z gwarancją proca i z jego odesłaniem... Na dzień dzisiejszy nie ma proca, faktóry ani kasy.... Moze w ramach jakeigoś rewanżu skłonic allegro do zablokowania mu konta? Myśle,zę kilkanaście/dziesiat mail z informacją,zę oszukuje ludzi popsuło by mu nieco interes... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztandar Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 No wiesz , mnie nie oszukal wiec zadnego maila nie wysle , to jest wszystko w rekach zainteresowanych osob , a my mozemy tylko cos doradzic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^Garth^ Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 Moze w ramach jakeigoś rewanżu skłonic allegro do zablokowania mu konta? Myśle,zę kilkanaście/dziesiat mail z informacją,zę oszukuje ludzi popsuło by mu nieco interes... w to raczej watpie , w koncu allegro interesuje sie tylko wlasnym podworkiem , a tym sposobem za prosto dalo by sie uwalic konkurencje na samym allegro , no bo w koncu kazdy moze wyslac iles tam mejli co nie ? inna rzecz gdyby byla jakas sprawa o oszustwo (sadowa) ale w sumie tez nie ma do tego podstaw w koncu jezeli jakis oszust zostanie skazany no to nikt mu potem nie zabroni otworzyc spowtorem interesu co nie ? (chyba ze istnieje jakis taki zapis w prawie ale watpie w to) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 Wiesniak - sa swieta - zlituj sie.Ty Lyzkow mu przebaczysz za te wszystkie jego oszustwa, przekrety,sciemy perwersyjne i takie tam, a Ty Wiesniak oddasz mu pieniazki,ew. procesor z gwarancja i wszyscy beda zadowoleni.Napewno sobie z tym poradzisz, bo w koncu juz jestes duzy i wszystko bedzie w porzadku.Ja wiem,ze tu chodzi o duze pieniadze,ale ludzie - w swieta nie umiecie sie pogodzic ? No dawajcie chlopaki ........... szybciutko, bo trza bedzie obierac karpia,zrobic kutie,wyniesc smieci,posprzatac choinke,nakarmic rybki,ubrac bombki i POZBYC SIE ZLYCH WSPOMNIEN TEGOROCZNYCH BY CIESZYC SIE WSZYSTKIM NA NOWO OD PIERWSZEGO STYCZNIA - ejmen - mery iks mas ende hapi niuł jer for bołf of ju end ol pipul of for(u)em tłik pi e(ł)l :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 Hmmmm w*lic wiesniaka bana mu i niech stad spada. Wiem ze to nie jest to co wiekszosc by chiala ale jak nie raczy nawet odpowiedziec to niech stad spada Ban IP/mail. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 Hydro, od kiedy bombki sie ubiera ? :D:D:D ;) No i lipa lyzkow nie odpisuje co sie dzieje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...