Skocz do zawartości
lyzkov

Oszustwo Wrześni@ka

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki za rady. Szczególne dzięki SamoDobro. Jutro wszystko co trzeba drukuję. Co do tej gwarancji na procesor to: Wrześniak publicznie przyznał się na forum do tego, że: 1. sprzedał mi procesor, 2. na gwarancji a gwarancji nie zrealizował bo mu się nie podobałem. Oto ten post: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=167441&st=150#

Ponadto w tytule przelewu było napisane że proc w ver. OEM a więc 12 miesięcy gwarancji.

Co do odesłanego przez Wrześniaka procesora to raczej jest to ten sam. Wygląda identycznie, nr seryjne nie wiem czy się zgadzają bo zapomniałem sobie spisać przed oddaniem go w ręce Wrześniaka. :mur: Ale za to włożyłem go do mobo i takie same objawy jak przed czyli: komp się wyłącza ok 1/2s po włączeniu.

Dodam jeszcze że naprawdę dziwi mnie postawa Wrześniaka. Z każdą jego reakcją/postem/rozmową wkopuje się coraz bardziej.

Jeżeli chodzi o czas to nie spieszy mi się aż tak bardzo, wolę się do tego wszystkiego dobrze przygotować, wiedzieć jakie dowody potrzebuję, gdzie dokładnie mogę to zgłosić, jakie mam szanse na odzyskanie kasy po to aby potem nie wyjść na głupka, jeszcze się okaże, nie chce się motać w zeznaniach żeby mnie czasem nie olali.

@Jonathan

Dzięki za udostępnienie starych postów z działu sprzedam i dzięki za linka do przedmiotu na allegro. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a szkoda bo moze bys sie czegos "ciekawego" o sobie dowiedzial ;)

Tyle zdążyłem posłuchać jego wywodów :razz:

http://img187.imageshack.us/img187/5750/screen35mi.jpg

http://img392.imageshack.us/img392/3586/screen21wp.jpg

Edytowane przez AragornPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu nie mawy nawet o jego elokwencji... Zresztą temat wyczerpany pod względem merytorycznym... Należy czekać teraz na kroki lyzkowa, ktory chyba w koncu wezmie sie do 'roboty'... Czcze gadanie nic tu nie da...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie osoby, które kupowały cokolwiek u Wrześni@ka i nie dostały gwarancji/dowodu zakupu na sprzęt proszone są o kontakt ze mną na PW lub na gg: 6773950.

Robię spis tych którzy zostali oszukani. Na razie chce tylko wiedzieć ile takich osób jest na tym forum i mieć w razie czego kontakt do nich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli nie bedzie rozglosu, to ten $%@# dalej bedzie wciskal ludziom kit, smial nam sie w twarz zza monitora, ze nie mozemy mu nic zrobic...

Dzialania - owszem - ale to juz zainteresowani tym %$&* musza sie dogadac i cos z tym zrobic.

Ta i podobne sprawy potrzebuja rozglosu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli nie bedzie rozglosu, to ten $%@# dalej bedzie wciskal ludziom kit, smial nam sie w twarz zza monitora, ze nie mozemy mu nic zrobic...

Dzialania - owszem - ale to juz zainteresowani tym %$&* musza sie dogadac i cos z tym zrobic.

Ta i podobne sprawy potrzebuja rozglosu...

Prosze nie nabijajcie sobie w tym temacie postów. Jesli macie cos konkretnego do napisania to napiszcie, a jesli maja to byc takie jak wiekszosc odpowiedzi w tym temacie to zachowajcie to dla siebie bo to calkowicie mija sie z celem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prosze nie nabijajcie sobie w tym temacie postów. Jesli macie cos konkretnego do napisania to napiszcie, a jesli maja to byc takie jak wiekszosc odpowiedzi w tym temacie to zachowajcie to dla siebie bo to calkowicie mija sie z celem.

Jam mam coś konkretnego do napisania - coś, co jest wyrazem frustracji:

DO KU.RWY NEDZY! Jestesmy najwiekszą społecznością komputerowców zrzeszonych na jednym forum w całym kraju, a jednoczesnie to właśnie tutaj dochodzi do najwiekszych przekrętów, a co najgorsze... NIKT Z TYM NIC NIE ROBI, a każda sprawa UMIERA, robi się WYCISZONA, a koles dalej kantuje.

Wg mnie my, Tweakowcy powinniśmy wziąźć się za porządny projekt. Stworzyc subdobene np www.oszusci.tweak.pl lub cos w tym stylu, a tam baze danych oszustów. Zebrałoby się kilka osob, ktore by raporty o oszustwach wnikliwie sprawdzali (aby nie napiętnować kogoś nieslusznie) a nastepnie by sie zbierało dane o takich wrzucało do takiej bazy. Raz, ze typ byłby napietnowany i wydniałoby na stronie, dwa - jak ktos by chciał z kimś robic interes to w bazie by wpisywał np szukaj ulicy - wpisuje ulicie, szukaj nazwiska i imienia - wpisuje te dane. Jak wynik wyszukiwania jest "no match", to wie ze ma wieksze szanse na brak przekretu, niz gdyby wynik byl w bazie, a co za tym idzie - interes z przekretasem. Dane w bazie by były wszystkie mozliwe co o danym oszuscie by sie znalazło. Imie, nazwisko, adres(y), nr konta, loginy na forach, loginy z allegro, nr telefonów itp itd.

W bazie gdyby ktos sie znalazl, znajdowałby się cały opis oszustwa oraz kazde oszustwo posiadaloby własny temat forumowy w odpowiednim dziale podpietym albo pod forum tweak'a albo pod osobne forum. Uwazam ze to bardzo dobry pomysl, a po kilku miechach baza mogla by byc bardzo popularna w Polsce. Takie black list.

Kto jest za :>

Edytowane przez .:Solid_Snake:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jam mam coś konkretnego do napisania - coś, co jest wyrazem frustracji:

DO KU.RWY NEDZY! Jestesmy najwiekszą społecznością komputerowców zrzeszonych na jednym forum w całym kraju, a jednoczesnie to właśnie tutaj dochodzi do najwiekszych przekrętów, a co najgorsze... NIKT Z TYM NIC NIE ROBI, a każda sprawa UMIERA, robi się WYCISZONA, a koles dalej kantuje.

Wg mnie my, Tweakowcy powinniśmy wziąźć się za porządny projekt. Stworzyc subdobene np www.oszusci.tweak.pl lub cos w tym stylu, a tam baze danych oszustów. Zebrałoby się kilka osob, ktore by raporty o oszustwach wnikliwie sprawdzali (aby nie napiętnować kogoś nieslusznie) a nastepnie by sie zbierało dane o takich wrzucało do takiej bazy. Raz, ze typ byłby napietnowany i wydniałoby na stronie, dwa - jak ktos by chciał z kimś robic interes to w bazie by wpisywał np szukaj ulicy - wpisuje ulicie, szukaj nazwiska i imienia - wpisuje te dane. Jak wynik wyszukiwania jest "no match", to wie ze ma wieksze szanse na brak przekretu, niz gdyby wynik byl w bazie, a co za tym idzie - interes z przekretasem. Dane w bazie by były wszystkie mozliwe co o danym oszuscie by sie znalazło. Imie, nazwisko, adres(y), nr konta, loginy na forach, loginy z allegro, nr telefonów itp itd.

....

a co na to ustawa o ochronie danych osobowych?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co na to ustawa o ochronie danych osobowych?

O ochronie danych osobowych? Sorry, ale to chyba działa gdy ktoś musi jakiejś firmie np powierzyć swoje dane, zeby tamta wypelniła jakąś usługę, którą bez tych danych zrobić nie może i wtedy ta firma jest zmuszona do pilnowania tych danych. Tutaj kazdy bedzie wpisywał dane osob, przez które został oszukany i tyle. Najlepiej, zeby wypowiedział się ktoś, kto się na tym zna (tzn na prawie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mozesz bez zgody kogos na przetwarzanie danych osobowych zadnymi takimi danymi obracac i robic z nich uzytku.

Wydaje mi sie, ze publiczna publikacja tkich danych sciagnelaby szybko uwage Generalnego Inspektora Danych Osobowych. Zbyt duzo prywatnych danych chcesz puscic w obieg bez zadnej nam nimi kontroli.

Zauwaz, ze nawet tzw. "lista dluznikow", na podstawie ktorej banki sprawdzaja czy ktos nie zalega z czyms gdzies, jest dostepna tylko dla podmiotow, ktorym dajesz pisemna zgode na przetwarzanie Twoich danych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moga byc same nicki.Po nickach mozna dojsc do danej osoby a prawa sie nie zlamie :wink: Oczywiscie do nickow dopisac dane - w czym dana osoba oszukala i tak dalej,np niech to bedzie allegro.DO tego podac nr aukcji np.Tu nie zlamiesz praw zgody na przetwarzanie danych :)

Edytowane przez hydro2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moga byc same nicki.Po nickach mozna dojsc do danej osoby a prawa sie nie zlamie :wink: Oczywiscie do nickow dopisac dane - w czym dana osoba oszukala i tak dalej,np niech to bedzie allegro.DO tego podac nr aukcji np.Tu nie zlamiesz praw zgody na przetwarzanie danych :)

A dodając do tego nr konta? Jak widać, nasze prawo znow chroni oszustow. Chroni, bo Ci, ktorzy prawa maja pilnowac leją na to cieplym moczem, jak nie leją to nic nie kapują ze spraw "komputerowo-internetowych", a wszystko robione na własną rękę jest zabronione. Bedzie trzeba undergroundową strone załozyc i juz. Jeszcze najlepiej w szwecji xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lyzkov błagam Cię, nie zostaw tak tej sprawy. Przeczytałem przed chwilą dokładnie cały temat (trochę czasu to zajęło :) ) i mnie naprawdę szlag trafia. Przecież to jest chore! Po tym co on zrobił, w jaki sposób rozmawiał, jak kłamał, oszukiwał, a do tego robił z siebie takiego ważniaka, to chyba u[gluteus maximus]nie Wrześniaka stałoby moją pasją i tymczasowym celem życiowym! Normalnie krew mnie zalewa, już nie mówię o jego inteligencji. Ja mam 15 lat, a jakoś umiem napisać poprawnie zdanie. Natomiast on ma 19 lat i robi błędy w każdym słowie, nie wysila się, żeby przeczytać chociaż pobierznie posta przed wysłaniem, i jeszcze do tego wszystkich w około nazywa dziećmi! Zauważyliście u niego taką tendencję, jak u małych dzieci się czasami zdarza, że głównie interesują go wyzwiska słowne? Parę razy w tym temacie widziałem, jak było z 10 inteligentych postów skierowanych do niego, ale on odpowiedział tylko na jeden głupi, w którym był np. przekręcony jego nick :blink:

W każdym razie bardzo proszę Lyzkova o niezamykanie sprawy i informowanie nas na bieżąco, ciekawy jestem jak to się może dla Wrześniaka skończyć.

A niedawno postanowiłem, że następny procesor będę kupował na Tweaku, jakiegoś selekta... Dlatego tym bardziej mnie krew zalewa, jak pomyślę o Wrześniaku...

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lyzkov błagam Cię, nie zostaw tak tej sprawy. Przeczytałem przed chwilą dokładnie cały temat (trochę czasu to zajęło :) ) i mnie naprawdę szlag trafia. Przecież to jest chore! Po tym co on zrobił, w jaki sposób rozmawiał, jak kłamał, oszukiwał, a do tego robił z siebie takiego ważniaka, to chyba u[gluteus maximus]nie Wrześniaka stałoby moją pasją i tymczasowym celem życiowym! Normalnie krew mnie zalewa, już nie mówię o jego inteligencji. Ja mam 15 lat, a jakoś umiem napisać poprawnie zdanie. Natomiast on ma 19 lat i robi błędy w każdym słowie, nie wysila się, żeby przeczytać chociaż pobierznie posta przed wysłaniem, i jeszcze do tego wszystkich w około nazywa dziećmi! Zauważyliście u niego taką tendencję, jak u małych dzieci się czasami zdarza, że głównie interesują go wyzwiska słowne? Parę razy w tym temacie widziałem, jak było z 10 inteligentych postów skierowanych do niego, ale on odpowiedział tylko na jeden głupi, w którym był np. przekręcony jego nick :blink:

W każdym razie bardzo proszę Lyzkova o niezamykanie sprawy i informowanie nas na bieżąco, ciekawy jestem jak to się może dla Wrześniaka skończyć.

A niedawno postanowiłem, że następny procesor będę kupował na Tweaku, jakiegoś selekta... Dlatego tym bardziej mnie krew zalewa, jak pomyślę o Wrześniaku...

Pozdrawiam

Wierz - hamem wobec wrzesniaka tez nie mozna byc,ale rozglos na zalatwienie sprawy jest mile widziany,poza tym nie mowmy tak,ze to Twoj "cel zyciowy" bo wtedy damy po sobie poznac,ze zalezy nam tylko na robieniu krzywdy jak i na pomocy innym,a ja nie lubie krzywdzic innych.Poza tym,jak bedziemy tak mowic i postepowac to staniemy sie tacy sami jak on

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

Poza tym,jak bedziemy tak mowic i postepowac to staniemy sie tacy sami jak on

... i tak powstał chocapic (tak to sie pisze? :D)

Wrzesnia@k ma to w [gluteus maximus] i tlye, watpie, zeby nawet juz tu zaglądął, sobie mysli teraz pewnie, ssijcie, trzebab yło kupic gdzies indziej.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... i tak powstał chocapic (tak to sie pisze? :D)

Wrzesnia@k ma to w [gluteus maximus] i tlye, watpie, zeby nawet juz tu zaglądął, sobie mysli teraz pewnie, ssijcie, trzebab yło kupic gdzies indziej.....

Ostatnio aktywny 11 Styczeń 2006 - 09:15

http://forum.purepc.pl/index.php?showuser=12076

:rolleyes:

Edytowane przez AragornPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wierz - hamem wobec wrzesniaka tez nie mozna byc,ale rozglos na zalatwienie sprawy jest mile widziany,poza tym nie mowmy tak,ze to Twoj "cel zyciowy" bo wtedy damy po sobie poznac,ze zalezy nam tylko na robieniu krzywdy jak i na pomocy innym,a ja nie lubie krzywdzic innych.Poza tym,jak bedziemy tak mowic i postepowac to staniemy sie tacy sami jak on

No sorry, woczraj się wypowiedziałem od razu po przeczytaniu całego tematu, byłem zbyt poruszony hamstwem i [ciach!]iarskim podejściem do sprawy Wrześniaka :) Teraz bym nie napisał o tym celu życiowym :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...