Gość Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Witam. Mam takie pytanko, jaki blok kupić do swojej karty graficznej? Cena do około 130zł. Moje typy to: http://mcs.pc.pl/produkt259.html http://www.allegro.pl/show_item.php?item=74276764 tylko te mocowanie takie lipne. Myślałem jeszcze nad blokiem frost2 w wersji na GPU, ale nic na realitynet nie słychać. Macie może jakieś inne propozycje? A drugie pytanie tyczy się węży, co polecacie? (jaka firma-producent) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 jest dział co kupić pozatym bloki nie najlepsze, ja bym radził cośod forumowiczów, ale jak tam wolisz wężę- celfast? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horgrim Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Ja polecić Ci mogę bloczek od Kyńka - Prison V2 Gpu, bardzo porządny i wydajny, co do węży to cellfast, jak Ci sie nie podoba napis to możesz go zmyć np zmywaczem do paznokci. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 cellfast się strasznie załamuje. Polecam cristallo, które są grubsze i się nie załamują. Dostaniesz je w praktikerze za 4.29 za metr jeśli chodzi o 10/12:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 ojjjj nei tylko nie to .... nie kupuj cristallo, boń cie Panie Boże ... gorszych węży nie widziałem, sł tak paskudnie grube (mam na myśli ścianki) że aż strach. Twarde jak diabli ... nie da sie ich wygiąć. Cellfast najlepsze ... miałem obydwa typy w rękach i różnica ogromna. Cristallo to prawie z platiku :P Jeżeli masz złączki skręcane to możesz wogole zapomnieć o nałożeniu na nie cristallo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NAZIR Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Jeżeli masz złączki skręcane to możesz wogole zapomnieć o nałożeniu na nie cristallo. Wiesz, nakrętki od skręcanych zawsze można rowiercić. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 (edytowane) Wiesz, nakrętki od skręcanych zawsze można rowiercić. :wink: Taa jasne .... dla głupich dziadoskich węży chyba nie ma sensu "niszczenie" króćców. Edytowane 28 Listopada 2005 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NAZIR Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Depends. Bo z jednej strony dla Cristallo można by stwierdzić, że nie warto, ale dla Tygonu o grubszych ściankach to chyba opory przed taką opercją już by stanowczo mniejsze były. Ja swoje porozwiercałem (coby z Guttasynem chciały współpracować) i nie narzekam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 A co myślicie o bloku od "Misia"? Bo cena jest atrakcyjna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 nie pytaj bo bedzie wojna ;) bierz który Ci sie bardziej podoba, chyba kyńka wydajniejszy, ale nie jestem pewien na 100%!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerdey Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 ojjjj nei tylko nie to .... nie kupuj cristallo, boń cie Panie Boże ... gorszych węży nie widziałem, sł tak paskudnie grube (mam na myśli ścianki) że aż strach. Twarde jak diabli ... nie da sie ich wygiąć. Cellfast najlepsze ... miałem obydwa typy w rękach i różnica ogromna. Cristallo to prawie z platiku :P Jeżeli masz złączki skręcane to możesz wogole zapomnieć o nałożeniu na nie cristallo. :lol: E tam,mam cristallo i złączki skręcane , wąż całkiem fajnie się wygina no i co najważniejsze nie załamuję się :wink: zdjęcie w sigu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 ja mam choinki i celfasty musiałem zmienić po miesiącu bo miałem załamanie na króćcach w 3 miejscach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 (edytowane) A co myślicie o bloku od "Misia"? Bo cena jest atrakcyjna.Ja mam na grafie blok od Tomcata, którego podstawe tworzy Cube od Miśka. Polecam bo fajny bloczek! ja mam choinki i celfasty musiałem zmienić po miesiącu bo miałem załamanie na króćcach w 3 miejscachA ja mam już od 4 miechów te same węże cellfast'y i jakoś sie dobrze sprawują. Edytowane 28 Listopada 2005 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 (edytowane) nie pytaj bo bedzie wojna ;) bierz który Ci sie bardziej podoba, chyba kyńka wydajniejszy, ale nie jestem pewien na 100%!! Własnie gdzie jest kyniek z tekstem ze jego blok jest najlepszy i z linkiem do testu?? :blink: :lol: Edytowane 28 Listopada 2005 przez Misiu15go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 może ktoś musi to zrobić za niego ;) kurcze, znowu sie zacznie :( czuje w moczu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 kyniek ostatnio coś mało czujny, zazwyczaj jako pierwszy wylatywał ze swoim blokiem jak ktoś się pytał jaki bloczek kupić a z tematem to polecam kogoś z forumowiczów ;) bo te gotowe bloki na pewno nie są tak wydajne i cenowo też nie za ciekawe :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Tak w ogóle, to wszystkie bloki ktoś robi. Moim celem nie było wywołanie kłótni. Chciałem się tylko dowiedzieć, co mam wybrać (bloku nie kupuje się codziennie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Mój tańszyi wydajniejszy ale możesz apomnieć o radiatorach na poamięciach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Mój tańszyi wydajniejszy ale możesz apomnieć o radiatorach na poamięciach...Dodam, że to "najlepszy bloczek w Polsce" ! :blink: :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 (edytowane) Mój tańszyi wydajniejszy ale możesz apomnieć o radiatorach na poamięciach... No wlasnie Tu podstawowa zaleta bloku Misia15go... Wchodza nawet Revoltecki BGA ... a wielgachne sa :) Przepraszam za wielgachne zdjecie... Mam swierzo system wgrany i nie mam jeszcze programu do resize'u Edytowane 28 Listopada 2005 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...