Skocz do zawartości
Gość

Blok Na Gpu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam takie pytanko, jaki blok kupić do swojej karty graficznej? Cena do około 130zł.

Moje typy to:

http://mcs.pc.pl/produkt259.html

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=74276764 tylko te mocowanie takie lipne.

Myślałem jeszcze nad blokiem frost2 w wersji na GPU, ale nic na realitynet nie słychać.

Macie może jakieś inne propozycje?

A drugie pytanie tyczy się węży, co polecacie? (jaka firma-producent)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ojjjj nei tylko nie to .... nie kupuj cristallo, boń cie Panie Boże ... gorszych węży nie widziałem, sł tak paskudnie grube (mam na myśli ścianki) że aż strach. Twarde jak diabli ... nie da sie ich wygiąć.

Cellfast najlepsze ... miałem obydwa typy w rękach i różnica ogromna. Cristallo to prawie z platiku :P

Jeżeli masz złączki skręcane to możesz wogole zapomnieć o nałożeniu na nie cristallo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz, nakrętki od skręcanych zawsze można rowiercić. :wink:

Taa jasne .... dla głupich dziadoskich węży chyba nie ma sensu "niszczenie" króćców.

Edytowane przez Miazga82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Depends. Bo z jednej strony dla Cristallo można by stwierdzić, że nie warto, ale dla Tygonu o grubszych ściankach to chyba opory przed taką opercją już by stanowczo mniejsze były.

Ja swoje porozwiercałem (coby z Guttasynem chciały współpracować) i nie narzekam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ojjjj nei tylko nie to .... nie kupuj cristallo, boń cie Panie Boże ... gorszych węży nie widziałem, sł tak paskudnie grube (mam na myśli ścianki) że aż strach. Twarde jak diabli ... nie da sie ich wygiąć.

Cellfast najlepsze ... miałem obydwa typy w rękach i różnica ogromna. Cristallo to prawie z platiku :P

Jeżeli masz złączki skręcane to możesz wogole zapomnieć o nałożeniu na nie cristallo.

:lol: E tam,mam cristallo i złączki skręcane , wąż całkiem fajnie się wygina no i co najważniejsze nie załamuję się :wink: zdjęcie w sigu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co myślicie o bloku od "Misia"? Bo cena jest atrakcyjna.

Ja mam na grafie blok od Tomcata, którego podstawe tworzy Cube od Miśka. Polecam bo fajny bloczek!

ja mam choinki i celfasty musiałem zmienić po miesiącu bo miałem załamanie na króćcach w 3 miejscach

A ja mam już od 4 miechów te same węże cellfast'y i jakoś sie dobrze sprawują. Edytowane przez Miazga82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie pytaj bo bedzie wojna ;)

bierz który Ci sie bardziej podoba,

chyba kyńka wydajniejszy, ale nie jestem pewien na 100%!!

Własnie gdzie jest kyniek z tekstem ze jego blok jest najlepszy i z linkiem do testu?? :blink: :lol: Edytowane przez Misiu15go

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kyniek ostatnio coś mało czujny, zazwyczaj jako pierwszy wylatywał ze swoim blokiem jak ktoś się pytał jaki bloczek kupić

a z tematem to polecam kogoś z forumowiczów ;) bo te gotowe bloki na pewno nie są tak wydajne i cenowo też nie za ciekawe :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój tańszyi wydajniejszy ale możesz apomnieć o radiatorach na poamięciach...

No wlasnie Tu podstawowa zaleta bloku Misia15go...

Wchodza nawet Revoltecki BGA ... a wielgachne sa :)

Dołączona grafika

Przepraszam za wielgachne zdjecie... Mam swierzo system wgrany i nie mam jeszcze programu do resize'u

Edytowane przez Sector19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi