dansei Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 (edytowane) mam pytanie: czy wersja sli ( http://sklep.benchmark.pl/pelny_16984.html ) to jest nf4 ultra+obsluga sli czy to nf4+sli?? i czy wogole bedzie jakas roznica w dzialaniu "DFI LanParty UT nF4 Ultra-D" a "DFI LanParty UT nF4 SLI-D" jesli na poczatku sli niebede uzywal bo bedzie tylko jedna grafika (g7800gt) ?? dodam tylko ze w przyszlosci istnieje mozliwosc dokupienia drugiej takiej samej grafy... pomozcie bo niewiem na ktora z tych plyt sie zdecydowac... zastanawiam sie nad DFI z tego wzgledu ze forumowicze ja polecaja... szczerze mowiac jak dlamnie to neiwiem skad sie to DFI wogole wzielo i czy jest warte zaufania- na moim starym abicie sie zawiodlem i dlatego niemam zamiaru kupowac abita....niejestem pewny czy niewybrac jakiejs innej plyty, np asusa, epoxa?? (kusza mnie jeszcze te 2 gigabyte'y : http://sklep.benchmark.pl/pelny_16795.html http://sklep.benchmark.pl/pelny_16779.html) aha procek bedzie athlon 64 3200+ i jakies 2 pamiatki w dualu, na poczatek 2x512.. noi tutaj kolejny zonk bo niewiem jakie:P HELP :rolleyes: Edytowane 28 Listopada 2005 przez dansei Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 tak roznica tylko taka ze jedna ma sli a druga nie tak mi sie zdaje:) a dfi to bardzo dobra firma:) a jak chcesz kiedys kupic druga taka sama grafike to wes sobie dfi z sli. a pamieci jak tyle kasy wydajesz to kup jakies tccd albo winbonda;) do takiego zestawu to tylko takie bym kupil:) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dansei Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 no spoko ale jakie konkretnie te pamieci bo ja troche zielony jestem teraz... za3malem sie na etapie xp1700+ i ddrow kingstone'a... a co z tymi plytami gigabyte'a?? wsumie fajnie by sie z nimi komponowal g7800gt gigabyte'a.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Wszyscy myślą że karta gigabyta (lub inna) będzie współpracować dobrze tylko z taką samą płytą, nie prawda :!: Pamięci może A-Data Viviesta lub Corsairy. Bierz DFI z SLI jak masz kase. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 (edytowane) heh no kolorystycznie napewno;) bierz dfi bez zastanowienia. a jesli chodzi o pamieci to zalerzczy czy bedziesz krecic procka czy nie? jak nie to kup jakies tanie pamieci a jak chcesz wydac na 1gb jakies 600zl lub wiecej to kupuj jakies adata vitesta geil ultrax lub cos podobnego:) albo jakiegos winbonda. Edytowane 28 Listopada 2005 przez Pixelik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Ja też polecam DFI, sam wezmę, ale też sam nie wiem, czym one się, oprócz SLI, ceny i nazwy różnią... Mam nadzieję, ze ktos nas oswieci :] Pamieci GeiL UltraX na Winbondach, tez sam biorę/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Piszę jeszcze raz dla odswiezenia tematu. Moje glowne pytanie brzmi: "czym różnią się od siebie płyty główne DFI LanParty UT nF4 Ultra-D i DFI LanParty UT nF4 SLI-D" Proszę bardzo o oświecenie :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Tym że SLI-D ma możliwość połączenia 2ch kart graficznych (nvidii oczywiście i odpowiednich modeli)... A na Ultra-D jest SLI mod - malując jakąś ścieżke na nForce można włączyć SLI (podobno)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 (edytowane) nie podobno tylko tak jest. w sumie te płyty róznią się tylko chipsetem. a coś mi sie wydaje że ten chipset różni sie tylko zamalowanym mostkiem. wiekszych różnic nie ma sa. do tych płyt są te same biosy, takie same sterowniki.. róznica tylko w obsłudze sli EDIT no i wersja SLI ma naklejkę "SLI READY" :P Edytowane 29 Listopada 2005 przez MILANS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 OK. Ale mowisz, ze chipsetem tylko się różnią, a te chipy roznią się tylko obslugą SLI, tak? To dobrze :] Kilka stów oszczędzam :] Tylko dlaczego płyta wypada tak? Nie jest na 1. miejscu w wydajności... Czy warto się tymi rankingami przejmować? Czy ma ktoś tego Asus A8N-SLI Premium? Prosilbym o wypowiedzi "porównawcze", jesli można, do DFI. Teraz porównuję parametry szczegółowe z CHIPa, ale prosilbym też o wpisy posiadaczy, lub znawców cool.gif Co to są nVIDIA nVRAID nVIDIA nTune nVIDIA ActiveArmor Moduł Karajan Audio Wparcie DXG (Dual Xpress Graphics) Wbuowane przyciski EZ-on / EZ-reset Chassis intruder detector Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 www.google.pl <-- tutaj sie wszystkiego dowiesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 www.google.pl <-- tutaj sie wszystkiego dowiesz Przeszukiwalem. Dowiedzialem sie czesci, ale nadal nie wiem, jakie funkcje spelniają: Chassis intruder detector Wparcie DXG (Dual Xpress Graphics) Wbuowane przyciski EZ-on / EZ-reset :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 wbudowane przyciski -> na mobo masz guziki reset i power Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 OK. Ale wie ktoś, co z resztą? Dual Xpress Graphics i Chassis intruder detector Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mil3k Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 Topic o LParty w tym topiku jest wszystko o LP. Na wszystkie twoje pytania odpowiedź jest na pierwszej stronie. Jest tam również opis co masz zrobić żeby Ultrę na SLI przerobić. A wersja SLI ma mostek do łączenia kart. W Ultrze też są dwa PCIe. Nie mam zielonego pojęcia co to jest to intruder chasis... Może jakaś obsługa czujnika czy buda była otwierana. Mam tą płytę i w instrukcji nie ma tam ani słowa o tym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 Topic o LParty w tym topiku jest wszystko o LP. Na wszystkie twoje pytania odpowiedź jest na pierwszej stronie. Jest tam również opis co masz zrobić żeby Ultrę na SLI przerobić. A wersja SLI ma mostek do łączenia kart. W Ultrze też są dwa PCIe. Nie mam zielonego pojęcia co to jest to intruder chasis... Może jakaś obsługa czujnika czy buda była otwierana. Mam tą płytę i w instrukcji nie ma tam ani słowa o tym. Dzięki wielkie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...