Skocz do zawartości
tMQ

Podkręciłem... nagrywarkę :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Zaraz pewnie posypie się grad uwag, że co to za problem podegrać nowszy bios, ale ja to zrobiłem inaczej :-) Mam LG 16/10/40. Normalnie w CloneCD miałem 11-14, ale montowałem wiatraczek i się cdrw lekko przesyneła, tak, że przód był wyżej od tyłu. Co to dało ? Chyba jakąś rotację większą bo teraz nawet na 18-19 się wkręca. Oczywiście proszę to potraktować z przymróżeniem oka :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ci powiem ze moja spawarka jest na serio wykrecona, do mojej 8x4x40x lg (jakos tak ma predkosci) wgralem firmware od 12x... i jakos chodzi :mrgreen:

tia z osemek można 12 a z 32 40, niestety do mojej 16 innego nie da sie wgarać :-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ci powiem ze moja spawarka jest na serio wykrecona, do mojej 8x4x40x lg (jakos tak ma predkosci) wgralem firmware od 12x... i jakos chodzi :mrgreen:

tia z osemek można 12 a z 32 40, niestety do mojej 16 innego nie da sie wgarać :-(

do 12 tez. i tak prazy dobrze, ale 16 brzmi fajniej :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:) mozesz powiedzieć jak to zrobiłeś bo moja 8x4x32 po takim manewrze wyzioneła ducha, wiec raczej watpie w to co napisałeś

bios od 8x4x32 ma 128kb natomiast 12x8x32 ma 192kb

zauważyłem po fakcie..:(

btw czy jest jakis sposób na odkręcenie teraz tego? czy tylko wymiana płytki bo nagrywara nawet juz nie mrugnie i bios tez jej nie widzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaraz  pewnie posypie się grad uwag, że co to za problem podegrać nowszy bios, ale ja to zrobiłem inaczej :-) Mam LG 16/10/40. Normalnie w CloneCD miałem 11-14, ale montowałem wiatraczek i się cdrw lekko przesyneła, tak, że przód był wyżej od tyłu. Co to dało ? Chyba jakąś rotację większą bo teraz nawet na 18-19 się wkręca. Oczywiście proszę to potraktować z przymróżeniem oka :-)

ciekawy sposob, ja swoja podkrecilem po pprzez bios, a dla ciebie to jest jedyne wyjscie na podkrecenie, bo w 16 nie da rady zmienic biosu na szybszy:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spoko

ciekawe kiedy się zrypie

hehe, ja do swojego Ricoha 6/4/32 wgralem firmware od 8/8/32 i wszystko pieknie ladnie chodzilo ponad ok pol roku, az niedawno spawarka padla i wiecej nie wstala. Nie wiem jaki to ma zwiazek z "podkreceniem" :) ale jakis moze miec. Tak wiec... lepiej uwazac! ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spoko

ciekawe kiedy się zrypie

hehe, ja do swojego Ricoha 6/4/32 wgralem firmware od 8/8/32 i wszystko pieknie ladnie chodzilo ponad ok pol roku, az niedawno spawarka padla i wiecej nie wstala. Nie wiem jaki to ma zwiazek z "podkreceniem" :) ale jakis moze miec. Tak wiec... lepiej uwazac! ;)

to ponad czy około pół roku ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spoko

ciekawe kiedy się zrypie

to ponad czy około pół roku ;-)

hehe, no, troche wiecej niz jakies 6 miesiecy ;)) chyba raczej na pewno! 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...