Skocz do zawartości
matdys

Dlaczego Nie Ma Już Płyt Wieloprocesorowych

Rekomendowane odpowiedzi

te 4 rdzenie przy wolniutkiej 200MHz FSB albo nawet 300Mhz się uduszą z braku danych i z wydajności nici

Intel będzie musiał zintegrować kontroler pamięci w procesorze tak jak AMD

Athlony 64 były od początku konstruowane na wielordzeniowosc i i po części dlatego maja zintegrowany kontroler co teraz procentuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pół żartem pół serio

ostatnio intel wprowadził radiatory bez rdzenia miedzianego... przynajmniej chyba takiej treści newsa czytałem na tweaku...

jeżeli sie myle to mnie poprawcie :P

pamiętam coś takiego myślałem ze komuś u intel się w głowie poprzewracało ale podejrzewam ze było to zrobione żeby odchudzić trochę z gramów bo często się ponoć zdarza ze collerki na LGA się same odpinają :lol2:

albo z finansami jest tak źle ze musi oszczędzać na miedzi

Edytowane przez Zawadaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pół żartem pół serio

ostatnio intel wprowadził radiatory bez rdzenia miedzianego... przynajmniej chyba takiej treści newsa czytałem na tweaku...

jeżeli sie myle to mnie poprawcie :P

mi chodzilo o to ze 4rdzeniowiec bedzie sie nagrzewal do 1000*C..wiec w zestawach box beda sprzedawac Prometeie :D

proc znajac intel okolo 8k,- + prometeia 2k,- :D

A jesli chca ALu.radiatory to takie 5mx5m przypinane na sciane i odchodzace od tego heatsinki grubosci paly policyjnej :D:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi chodzilo o to ze 4rdzeniowiec bedzie sie nagrzewal do 1000*C..wiec w zestawach box beda sprzedawac Prometeie :D

proc znajac intel okolo 8k,- + prometeia 2k,- :D

A jesli chca ALu.radiatory to takie 5mx5m przypinane na sciane i odchodzace od tego heatsinki grubosci paly policyjnej :D:D

Myslę, że gdy wejdą 16rdzeniowce :)(ok.2012roku :)) to będą do proca dawac chłopdznie ciekłym azotem! A pytania na forum będą w stylu-

"Czesc! Mam Intel Core 4, poddałem go drobnemu oc, i strasznie się grzeje podkręciłem tylko o 25Ghz i działa niestabilnie, a temperatura jest beznadziejna, na BOX'owym bloku ciekłego azotu, tepperatura proca to aż -55 stopni!!! :mur: Co robić, POMOCY!! :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi