_su Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Dreczy mnie to pytanie od dawien dawna. Chodzi o to, ze jesli plyta glowna ma wbudowane wejscie AGP np. x4 to czy karta graficzna majaca predkosc AGP 2x normalnie pojdzie na takiej plycie tyle, ze ze swoja predkoscia 2x? Bo zauwazylem, ze niektorzy np. na allegro sprzedajac plyty glowne pisza przy wlasciwosciach AGP "AGP: 2x, 4x, 6x" - kiedy jesli AGP 6x teoretycznie obsluzy kazda nizsza predkosc to po cholere mydlic ludzia oczy? Czy moze jest inaczej? Z gory dziekuje za dop. i za zainteresowanie tematem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Nie ma AGP x6 - jest x8. A to wymienianie wszystkich AGP to chłit martetindodi :-). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orochimaru Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Wszystkie prędkości są ze sobą kompatybilne tzn karta x2 będzie chodziła na gnieździe x4, a karta x4 będzie chodziła na gnieździe x2 tylko zwolni do x2. Z tego co wiem AGPx8 nie jest kompatybilne z kartami x2 co może skutkować uszkodzeniem jednego bądź drugiego. Natomiast nie spotkałem się jeszcze z przypadkiem tej niekompatybilności. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkali Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 a ja się spotkałem, Riva TNT nie wstawała ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 riva TNT jest agp2x i powinna chodzic bez problemow w gniezdzie agp4x (uniwersal slot) a do agp8x to rivy TNT nawet nie wcisniesz (no chyba ze jak w dowcipie o policjantach - wszyscy ukonczyli test : 10% wykazalo sie intaligencja ,90% nieprzecietna sila :P ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoltak Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Musisz poczytać instrukcję od płyty głównej bo nie do końca wszystko może być ok. Niektóre karty mogą nie wstać. Czytaj, czytaj i jeszcze raz czytaj zanim coś kupisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilku14 Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 To czy karta będzie pasowała do płyty głównej zależy też od napięcia karty graficznej, Starsze modele kart graficznych działały chyba na napięciu 3,3V i miały takie wcięcie które nie pasowało do płyt z AGP 1,6V (dobrze mówie, jeśli nie poprawcie ;) ) więc trzeba też na to zwracać uwage. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...