Skocz do zawartości
MK-Mateusz

Alarm I Wylaczenie Sie Kompa:( Help:( Ważny Problem:(

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Bardzo was prosze o pomoc bo mam powazny problem:( Który mnie bardzo neka:(

Uzywam Procka AMD Barton Mobile 2500+. BYł on wcczesniej podkrecony do 3600+ Czyli 2400MHX(12x200mhz).

Napiecia:

1,725 Procek

2.9 Ram

1.4 Chipset

1.5 AGP.

Ale niesty kiedys przenosiłem kompa z imprezy i prawdopodobnie udezłylem o ziemie i niestey ciezki Thermatake Vulcano 12 spadł i wyrwał sie z zaczepów:(

Podnisołem tego bydlaka:P I Załozyłem na miejsce, włacyzłem i słysze ze włącza sie syrena;( No I jakos doszedłem do tego ze obnizylem takotowanie, zauwazyłem ze nie dziala cooler chpsetu, musial go VULCANO uszkodzic jak spadł raczej:(

No i do dzisiaj mysąłem ze to wina braku wiatraczka na chipsecie bo uszkosizlem go:( Wiec kupiłem NIEBIESKIEGO ZALMANA i Załozyłem i Nic, podnosze taktowanie mnozniekiem(Bo teraz mam 200x6=1200mhz:()...A On spowrotem SYRENA i Alarm.

Temperatuy:

Procesor: ok.55C

Chipset: ok. 40c

Błagam was o pomoc, bo juz nie mam siły, w czym moze byc problem??? Co mu jest:( Teraz mam z 2400mhz, 1200mhz;( Długo sie nie naciesyzlem:(

Pomozecie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie strasz mnie nawet:( sparl sie na kablach wiec mam nadzje takiej jazdy nie zrobił:( A rdzeń objerze...;/ Kurde, Ale Masakra;/

EDIT:

włąsnie zroibłem test PRIME95 nie wywalił sie na zadnym tescie...grzałem go przez 30min. 0 Błedów...:) Na szczeście, czyli rdzeń OK:)

Dziwne jest to ze ta syrena sie włącza gdy małą jest temp:(

W Tescie MAX temp. Preocesora: 63C, a CHipsteu: 45c

Edytowane przez MK-Mateusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...