Hammer111 Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Witam, zakupiłem dziś nagrywarkę DVD LG 4167B, mam następujący problem, po włożeniu płyty następuje twardy reset komputera. Nie zawsze, 50% włożonych płyt powoduje reset. Kiedy jednak komp się odpali od nowa z płyta w napędzie jest juz wszystko OK. Nagrałem dziś parę płyt - wiec nie jest to problem z obciążeniem zasilacza, nadmienie ze wcześniej zdarzało mi się to ale bardzo sporadycznie na poprzednim napędzie CDRW. Usunąłem profilaktycznie w menedrzeże urządzeń kanał IDE na którym podłaczona jest nagrywarka, zainstalował sie oczywiście od nowa, dalej to samo. Gdzie mam szukać Z właściwości kanału wynika że napęd pracuje teraz w trybie UDMA 2. Nagrywarka jest ustawiona jako master i jest sama na kanale pomocniczym, na podstawowym mam hd'ka, prosze o jakieś porady - jestem już trochę zdesperowany..... Specyfikacja mojego kompa: Cel. 2,4Ghz Mobo: MSI Neo-V ram - 768mb video - Radeon 9250 DYSKI: CAVIAR SATA 80GB BARRACUDA ATA 60Gb OPTYK: Nagrywarka DVD LG 4167B Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Mimo wszystko pachnie to problemem z zasilaniem, skoro juz kiedys sie zdarzalo na innym napedzie... Wiec jaki to zasilacz? Jesli Codegen czy cos w tym rodzaju to uprzedzam, ze i tak ktos Ci powie zebys przetestowal nagryware na czyms porzadnym :wink: Sprawdz tez wtyczke przy napedzie - moze cos nie kontaktuje. pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...