MacMus Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Otóz potrzebuje linuxa na lapca, który obsługuje tego 'ficzera'. Ważne jest aby po zainstalowaniu już to było włączone. Potrzebuje [brzydkie określenie na linuksa]a, tylko do pewnego programu. Czy obługują go 'standartowe' jądra Mandrivy 2005 LE Suse 9.1 Nie mam narzie czasu się bawić więc moja kochana feodra odpada :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prymitive Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Otóz potrzebuje linuxa na lapca, który obsługuje tego 'ficzera'. Ważne jest aby po zainstalowaniu już to było włączone. Potrzebuje [brzydkie określenie na linuksa]a, tylko do pewnego programu. Czy obługują go 'standartowe' jądra Mandrivy 2005 LE Suse 9.1 Nie mam narzie czasu się bawić więc moja kochana feodra odpada :( powernow na dzień dobry powinno być obsługiwane bez problemu przez każdą dystrybucję, ewentualnie trzeba będzie sobie załadować moduły do tego, ati powerplay jest obsługiwane w najnowszych sterownikach ati ale działa to w ten sposób że sie włącza ręcznie jeden z trzech poziomów napięć i częstotliwości (oczywiście można wrzucić jakiś skrypt i podpiąć pod acpi żeby automatycznie obniżał częstotliwość przy pracy na baterii). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...