robinxp Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 który notepbok bedze miał lepsze osiagi w pracy i w grach oczywiscie Acer Aspire 1694 WLMI procesor Intel Pentium-M (Centrino) (2.0 GHz, 2MB cache) częstotliwość 2 000 MHz pamięć RAM 1 024 MB (2x 512MB) dysk twardy 100 GB (ATA/100) typ ekranu TFT przekątna ekranu LCD 15,4 cale nominalna rozdzielczość LCD 1280 x 800 piksele karta graficzna ATI Mobility Radeon X700 (obsługa ATI POWERPLAY™ 5.0) ilość pamięci video 256 MB (VRAM) urządzenie wskazujące Touch Pad typ baterii litowo-jonowa wbudowane napędy DVD+/-RW DL karta dźwiękowa AC-97 2.1, system audio kompatybilny z MS-Sound modem V.92 karta sieciowa Wi-Fi 802.11b/g typ gniazd PCMCIA 1x PC Card Type II porty wyjścia/wejścia TV-out słuchawki S/P DIF mikrofon FiR (Fast IrDA) 3x USB 2.0 1x RJ45 1x VGA 15-pin 1x RJ11 1x FireWire IEEE-1394 dodatkowe złącza czytnik kart flash 4 w 1 szerokość 364 mm głębokość 279 mm wysokość 34 mm (tył 39) waga 2,95 kg Acer Ferrari 4005WLMi procesor AMD Turion 64 (ML37) częstotliwość 2 000 MHz pamięć RAM 1 024 MB dysk twardy 100 GB typ ekranu TFT przekątna ekranu LCD 15,4 cale nominalna rozdzielczość LCD 1680 x 1050 piksele karta graficzna ATI Mobility Radeon X700 ilość pamięci video 128 MB urządzenie wskazujące Touch Pad typ baterii litowo-jonowa maks. czas pracy na baterii 3 godz. wbudowane napędy DVD+/-RW (dual layer Super Multi) modem V.92 karta sieciowa Wi-Fi 802.11b/g Bluetooth 10/100/1000 Mbps porty wyjścia/wejścia FiR (Fast IrDA) 4x USB 2.0 1x RJ45 1x RJ11 1x FireWire IEEE-1394 dodatkowe złącza czytnik kart flash 5 w 1 szerokość 363 mm głębokość 265,5 mm wysokość 34,5 mm waga 2,86 kg (dame ze strony www.komputronik.pl) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cove_16 Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 W sumie to jest najwyższa pułeczka, ale ja bym brał Aspire'a, bo w/g mnie Intel się troche lepiej komponuje w notebooku niż AMD, jest po porstu lepszy, wydajniejszy, no i cichszy. Reszta parametrówy jest porównywalna, prócz matycy, ktora jest lepsza w ferrari, ale jego cena też jest sporo wyższa jak się orjentuje to chyba Ferrari jest droższy o jakieś 3-4 klocki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robinxp Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 hm... niewiem czy intel jest pelszy ale mi sie wydaje ze amd bo wkoncu jest 64bit ale karte graficza ma lepszą wedłuk mnie aspire Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cove_16 Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 (edytowane) No napisałem, że według mnie:P, każdy ma swoje zdanie na ten temat, poczytaj sobie topici o wykorzystaniu 64 bit, i o Turionie. Sam mam możliwośc porównania tych 2 platform, są one porównywalne osiągami, ale Intel jak już posałem jest cichszy i ma L2 dwukrotnie większe, które znacznie wpływają na ogólną wydajność kompa. No ale zwróć uwage na jeszcze 1 aspekt. Chcesz być taki przyszłościowy ze swoimi 64-bitami. Nie oszkując się taki Ferarri za 3-4 lata, kiedy tak naprawde wejdzie oprogramowanie 64-bitowe, będzie g**no warty, bo takie są dzisiejsze realia. A z te 3 klocki, które teraz zaoszczędzisz kupisz sobie za 3 lata dużo lepszego kompa niż teraz Ferrari. Edytowane 29 Listopada 2005 przez cove_16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Robin XP szukasz dziury w calym - obydwa sa topowe i za gruba kase. Na Twoim miejscu wzialbym Intela, choc zawsze bylem wierny i kibicowalem AMD poczawszy od K7 na Slot A. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Ja też bym brał Intela,mimo wszystko jest chyba troszkę wydajniejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 ja bym bral intelka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thingrim Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 nom ja wziolem i nie zaluje :P polecam 1694 sam mialem ten dylemat ale zdecydowalem sie na Intela Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cove_16 Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 no jak widzisz intel wygrywa. Chyba juz wiesz co masz kupić:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 Co z tego, ze ten Aspire ma wiecej VRamu... Skoro ma uzo gorsza matryce d Ferrari... Zdecydowanie rozazajac te dwa notebooki, wzialbym bardziej pod uwage wlasnie Ferrari, albo szukl Aspire z matryca WSXGA... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cove_16 Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 (edytowane) Tylko zwróć uwage na cenę obu tych laptków , czy mayryca WSXGA warta jest dopłacenia 3 klocków więcej?? Może nie bęzie mu potrzebna aż taka powierzchnia użytkowa. A czy w twoim notebooku jest aż taka zła matryca, w koncu jest taka sama jak w Aspire:P Edytowane 3 Grudnia 2005 przez cove_16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thingrim Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 a czego brakuje w matrycy Aspire 1694 ?? zastanawialem sie na Quosmio z toshiby jak wybieralem lapa ale acer mial duzo lepszy config !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenji Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 ferrari + wyglad, matryca (rozdzielczość LCD 1680 x 1050 piksele), w grach mozna wybrac 1280x1024, - cena zabija... ja bym wybral aspire i pozostaly cash schowal do czasu az wyjdzie cos lepszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...