Skocz do zawartości
Szymon

LINUX - czcionki

Rekomendowane odpowiedzi

hmmm nie mam tej czcionki 2rebels...ale juz jest lepiej z deczka :-). Dzieki wielkie...jestem jak widac poczatkujacy wiec wybaczcie moja niezdarnosc :lol:.

Moze rzucisz okiem od razu na moj drugi topic? :-) O dysku.....

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=16754

I ladny masz pulpit :lol: . Jak sie odpala unreala 2003 i quaka pod linuxem heh...po za tym korzystales kidys z XDCC na ircu ? Sciaganie gier filmow itd...moze masz jakis program odpowiedzni do teog pod linuxa? Pod windem najlepszy jest Mirc z nakladka POLARIS.

Pozdrawiam

jeszcze raz THX :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm nie mam tej czcionki 2rebels...ale juz jest lepiej z deczka :-). Dzieki wielkie...jestem jak widac poczatkujacy wiec wybaczcie moja niezdarnosc :lol:.

Moze rzucisz okiem od razu na moj drugi topic? :-) O dysku.....

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=16754

I ladny masz pulpit :lol: . Jak sie odpala unreala 2003 i quaka pod linuxem heh...po za tym korzystales kidys z XDCC na ircu ? Sciaganie gier filmow itd...moze masz jakis program odpowiedzni do teog pod linuxa? Pod windem najlepszy jest Mirc z nakladka POLARIS. 

Pozdrawiam 

jeszcze raz THX :-)

po pierwsze musisz zainstalowac stery do grafiki pod linuxa, po drugie sciagasz binarke q3 najlepiej point relase 1.31 (ftp://ftp.idsoftware.com) i wrzucasz tam gdzie masz caly katalog q3 ( trzeba miec katalog z plikami .pk3), UT2003 to co widzisz to demko, ale mozna w sieci pograc, to sciagnolem chyba z www.linuxgames.com i to jest samoinstalujace sie demo - nic nie musisz robic poprostu instaluesz a potem grasz. Co do XDCC to nie kozystalem, sciagalem kiedys przez zwykle DCC od kumpla i ladnie szlo, do irca uzywam programu KVIrc. Z dyskiem to ci chyba nie pomoge zabardzo, ja mam mandrake (linux dla glupich ;P) i wszystko, cale LILO, harddrake sie przy instalacji pokazalo i tam tez poustawialem, partycje gdzie byl windows zostawilem niezmieniona czyli fat32 i mam ja w /mnt/windows/

To chyba tyle co ci moge pomoc. Stronki stalej fajnej nie mam o linuxie - jak cos potrzebuje to wpisuje w google linux i szukam.

p.s. wrzuce jeszcze screena z q3, tak dla rozbudzenia apetytu (pod linem szybciej chodzi :) )

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm....cos mie sie nie chce kompilowac ten KVirc :-/ configure przechodzi normlanie a przy make kvirc jakis error. Te bilblioteki o ktorych pisal sprawdzalem tak jak w install kazal i sa z tego wynika....hmmm mam Xchat ale straszne gowno i mnie sie nie podoba :lol: ok wybacz glupie pyanie :-) sterowniki do karty? na linuxie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh ...za to wersja beta 3.0 skompilowala sie bez problemu :-). Chociaz trwalo to godzine :).....ok sciagnalem fajny pliczek 90Mb unreal cos tm. BIN. GLupie pytanko...co z nim? :)))) Sterowniki jakies sciagnalem :) i zainstalowalem jedno i drugie co tam kazali....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehh, tez bym sobie pogierzyl pod linuxem, ale musze czekac na stery do mojego radka9000. I to nie jest nawet wina mandrake'a 9 :((( Ati udostepnilo sterowniki pod linuxa, ale dzialaja tylko z ""build by ati" :cry: Poki co zadowalam sie Icebreakerem - genialna gierka, uzyskuje 3k z hakiem punktow 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehh, tez bym sobie pogierzyl pod linuxem, ale musze czekac na stery do mojego radka9000. I to nie jest nawet wina mandrake'a 9 :(((  Ati udostepnilo sterowniki pod linuxa, ale dzialaja tylko z ""build by ati"  :cry: Poki co zadowalam sie Icebreakerem - genialna gierka, uzyskuje 3k z hakiem punktow  8)

no to w koncu jak - dzialaja te stery ze strony ATI z partnerskimi R9000 czy nie - bo w tym watku http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=16387 komus (djcrash) dzialaja z GigByte Radeonem 9000 :?:

pytam bo na dniach kupuje Radka (9000 lub 8500LE) i nie chce sie obudzic z reka w nocniku :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm, jesli mowa o tych fglrx* to u mnie to wyglada tak. Zainstalowalem je dopiero po zmianie nazwy... potem w fcglrxconfig wszystko sie elegancko ustawia i na koncu wywalal mi komunikat, ze third part board detected, aaaargh, ktos wie co z tym zrobic, bo te 60 hz od dwoch miesiecy mnie dobija, i nie mowcie o modelinie :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ati udostepnilo sterowniki pod linuxa, ale dzialaja tylko z ""build by ati"  :cry:

A próbowałeś 2.5.1? Podobno obsługują więcej kart

http://www.linuxnews.pl/_news/2002/12/02/_..._long/1588.html

wlasnie jak zmienic czestotliwosc odswiertzania w linuxie?

Reed! Gdzie ten obrazek???

Albo po prostu jakis stronki z dobrymi FAQ`ami i instrukcja obslugi wystarcza

linuxindex.pl

Zibi, litości, mniejsze te screeny rób...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm, ja mam zdaje sie wersje 2.4.3. Ciagne wlasnie 2.5.1 (dzieki gg za namiary na linuxnews) ale przez modem to potrwa co najmniej pol godziny :/ Ok, a potem JESLI juz to zainstaluje i JESLI bedzie dzialac, to i tak chyba mi sie automatycznie nie ustawi odswiezanie 100 Hz? Pewnie jednak bede musial tego modelina tworzyc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi