daro105 Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Witam!!Posiadam płyte główna Asrock K7VT2.Dokupiłem sobie 512 ramu Kingstona(Pc3200,400), po czym zobaczyłem ze nie idzie ustawic tej kosci na czestotliwosc taktowania 400.dowiedzialem sie ze jest to spowodowane tym ze moja plyta glowna nie obsluguje tekich pamieci.nie wiem co robic.wymieniac plyte glowna?czy da to jakies efekty?jak tak to jaka plyte radzicie?(procek AMD Athlon Xp 2000+,Radeon9600pro).bede wdzieczny za kazde wskazowki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 nie obłuży ci tych pamięci bo procek chodzi na fsb 133 a nie na 200, chyba że masz odblokowany mnożnik to wtedy ustawiasz na 8,5 i powinno iśc. jeśli chcesz zmieniac mobo to na coś na NF2 bo tam można asynchronciznie ustawić fsb procka i ramu bez spadku wydajności, na chipach via takie zabiegi mijają się z celem bo ustawiając asynchro drastycznie spada wydajność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
males66 Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 (edytowane) Witam!!Posiadam płyte główna Asrock K7VT2.Dokupiłem sobie 512 ramu Kingstona(Pc3200,400), po czym zobaczyłem ze nie idzie ustawic tej kosci na czestotliwosc taktowania 400.... Jak ty chcesz puscic kosci na 400 jak ci plyta za cholere tyle nie wyciagnie. Na maxa na tym asroczu mozesz pusic pamieci na 266 Edytowane 28 Listopada 2005 przez males66 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...