pHiZzz Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 (edytowane) Witam Moj problem z tym dyskiem wyglada tak Dzis rano zabraklo na chwile pradu, po ponowyn uruchomieniu niestety juz sytem nie startowal, wiec odpalilem z 2 dysku i widze ze na WD sa chinskie krzaki, zrobilem co moglem czyli format aby ponownie postawic system i teraz mam w biosie okolo 133GB a pod windowsem 127GB z tym ze wczesniej w biosie jak i pod windowsem widzial go prawidlowo, wiec co to moze byc ? i gdzie sie podziala polowa dysku ;/ system WinXP partycja Fat 32 Edytowane 28 Listopada 2005 przez pHiZzz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Po pierwsze przy standardowej wielkości jednostki all. max partycja na fat to 128 GB. Nie rozumiem po co ludzie nadal korzystają z FAT (zwłaszcza w noeoczesnych komputerach z systemami Win XP) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pHiZzz Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Ale w biosie nie powinien go widziec normalnie po mimo tego ze jest fat32 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SimooN Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Ale w biosie nie powinien go widziec normalnie po mimo tego ze jest fat32 ??Powinien BIOS -> zmienić typ dysku z "large" (albo "normal"?) na LBA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pHiZzz Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 no to mam problem bo nigdzie w biosie nie moge znalesc czegos takiego jak zmiana typu dysku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SimooN Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 www.wrozka.pl -> może tam wiedzą jaką masz płytę główną ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pHiZzz Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 zapomnialem dopisac ;p Gigabyte 7VTXE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SimooN Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pHiZzz Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 (edytowane) tak to wyglada u mnie, mode mam on i off Edytowane 1 Grudnia 2005 przez pHiZzz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Wybaczcie moja mala dygresje, ale ta plyta to juz troche wiekowa jest... czy ona obsluguje 48 bit LBA? pHiZzz, na jakim BIOS'ie to u Ciebie pracuje? Na najnowszym czy na tym z ktorym ja dostales? Sprobuj wgrac najnowszy, moze pomoze... a jak nie to na pewno nie zaszkodzi (no chyba ze cos skopiesz przy flashowaniu :wink: pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pHiZzz Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 (edytowane) Sprawa jest ogolnie dziwna bo jak pierwszy raz podpiolem dysk juz z postawionym systemem na innej plycie to wtedy wszystko bylo ok a po formacie takie coda... nad flashowaniem wlasnie sie zastanawiam ;] Edytowane 1 Grudnia 2005 przez pHiZzz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...