Payne Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Pomóżcie, bo mam dosyć wkurzający problem. Przeczytałem już podobne listy na ten temat, ale nic nie pomogło. Otóż.... Gdy przesuwam okno, ruszam myszką, rozwijam menu.. cokolwiek robie na ekranie słyszę dziwne trzaski ze środka komputera. Jest to laptop, więc nie jest łatwe do zlokalizowania źródło, ale podejrzewam że może to być dysk twardy. W laptopie siedzi również zintegrowana dźwiękówka, ale mam kartę zewnętrzną pod USB i z niej nie ma żadnych niepokojących dźwięków. Wyciszyłem wszystkie możliwe źródła dźwięku a problem niestety pozostał. Laptop to Maxdata Eco 4000a, układ zintegrowany SiS 760. Ma ktoś jakiś pomysł, co to może być?? Czy dysk twardy może generować jakieś dźwięki nawet przy zwyczajnym ruchu myszką czy zwijaniu okna?? Czy każdy laptop wydaje z siebie jakieś dziwne ciche trzaski przy jakichkolwiek zmianach na ekranie?! Proszę o jakiekolwiek sugestie, czy ten problem nadaje się do wysłania sprzętu do serwisu gwarancyjnego?? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolumbus Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Jeżeli trzaski pojawiają się Ci tylko i wyłacznie przy ruchach myszką to kojarzy mi się przypadek, z którym kiedyś miałem do czynienia - otóż miałem myszkę, która w jakiś sposób emitowała przy pracy (ruchach) sygnały, które zakłócały pracę głośników komputera (podobnie, jak komórka zbliżana do radia w czasie pracy, ale oczywiście znacznie słabsze). Może to jest to, aczkolwiek to tylko przypuszczenie z mojej strony i to wcale nie musi być TO. pozdrawiam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Payne Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Jeżeli trzaski pojawiają się Ci tylko i wyłacznie przy ruchach myszką Niestety nie tylko :( Mogę ruszać kursorem nawet przy pomocy touchpada.. to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...