Gasto Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 witam wszystkich, mam pewien dylemat, otóż jestem szczęśliwym posiadaczem powyższej płyty i nie wiem komu wierzyć jesli chodzi o pomiar temperatury proca. Mam bartona 2600XP+ przekręconego na 11.5*209 (2407Mhz) i wszystkie progsy w windowsie typu: everest, aida, cpucool, asus probe, pokazują temperature przykladowo po paru godzinach grania 57 stopni, a jak wejde do biosa to mam o 10 stopni wyżej (67). A który z nich pokazuje prawde ??? Drugi zonk, taki mini bobel, to chłodzenie proca i dziwne wachania obrotów. Mam Aerocool HT 101Jr podłączoznego pod 3pin na płycie. wchodze do biosa i sprawdzam obroty a tam raz jest 2500, raz 25000 i tak jak se chce hehe, wentyl sie kręci i wszycho gra, ale mnie to troche denerwuje te skakania. za to w systemie jak włącze przykładowo asus probe, to też se pokazuje jak chce obroty, ale dodatkowo wskaźnik znika i sie pokazuje i tak wkółko. Czy wie ktoś co to za zonk ??? czy może ten wentyl na Aero jest upośledzony ;) ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lokmenik Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Elo, kilka tematów wyżej lub niżej jest cały obszerny temat o tej właśnie płycie- zapraszam do lektóry (mnie tez ktoś tak napisał przeczytałem i teraz duzo wiem)- opisałem tam m.in. temp w programach a odczyt z czujników temp. Wszycho o A7V600-x- temperatura Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gasto Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 za dużo to sie z tej lektury nie dowiedziałem, ogólnie mam to gdzieś z tymi przekłąmaniami temperatur, ale jesli był byś tak łaskawy to napisz o co biega oki, a co z moim szlonym wentylem Aero ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...