Skocz do zawartości
Gasto

Asus A7v600-x + Przekłamania Temp.

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich, mam pewien dylemat, otóż jestem szczęśliwym posiadaczem powyższej płyty i nie wiem komu wierzyć jesli chodzi o pomiar temperatury proca. Mam bartona 2600XP+ przekręconego na 11.5*209 (2407Mhz) i wszystkie progsy w windowsie typu: everest, aida, cpucool, asus probe, pokazują temperature przykladowo po paru godzinach grania 57 stopni, a jak wejde do biosa to mam o 10 stopni wyżej (67). A który z nich pokazuje prawde ???

Drugi zonk, taki mini bobel, to chłodzenie proca i dziwne wachania obrotów. Mam Aerocool HT 101Jr podłączoznego pod 3pin na płycie. wchodze do biosa i sprawdzam obroty a tam raz jest 2500, raz 25000 i tak jak se chce hehe, wentyl sie kręci i wszycho gra, ale mnie to troche denerwuje te skakania. za to w systemie jak włącze przykładowo asus probe, to też se pokazuje jak chce obroty, ale dodatkowo wskaźnik znika i sie pokazuje i tak wkółko. Czy wie ktoś co to za zonk ??? czy może ten wentyl na Aero jest upośledzony ;) ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Elo, kilka tematów wyżej lub niżej jest cały obszerny temat o tej właśnie płycie- zapraszam do lektóry (mnie tez ktoś tak napisał przeczytałem i teraz duzo wiem)- opisałem tam m.in. temp w programach a odczyt z czujników temp. Wszycho o A7V600-x- temperatura

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...