Skocz do zawartości
Jurek 2

Nforce2 C1/c2/c3 Cooling Patch A Niestabilność Systemu - Pomocy !

Rekomendowane odpowiedzi

nForce2 C1/C2/C3 Cooling Patch by The NGO Group

Cześc wszystkim. Mam wrażenie, że wreszcie znalazłem właściwy trop do rozwiązania mojego problemu. Mam pytanie do wszystkich u których ta niby cudowna aplikacja spowodowała niestabilność systemu. Czy przeinstalowanie Windy coś pomoże, bo u mnie samo odinstalowanie programu nic nie dało. Co jakiś czas system po prostu się wiesza mimo, iż w testach prime 95, 3D Mark, Hot CPU jest superstabilny. Dodam, że mam dosyc mocno podkręcony procesor który dawniej gdy przesadziłem z ustawieniami powodował blue screeny. Po długich testach doszedłem do ustawień na których przez 3 miesiące nie zaliczyłem ani jednego zwisu ani blue screena. Do czasu instalacji tego cuda. Owszem - w iddle temp. spadła o ok 10* C ale po włączeniu gry system zaraz się zawiesił. Niestety- odinstalowanie aplikacji nic nie pomogło. Od tego czasu szarpię się ciągle aby znaleźć jakieś lekarstwo na niestabilność systemu i jak dotąd NIC !!!! Próbowałem na drugim systemie który mam na swoim kopie i ...to samo.

Przez to mam wrażenie, że reinstalacja XP nic nie pomoże. Może flash biosu ? Clear nic nie dał. Ratunku !!!!!! Będę wdzięczny za każdą sugestię i podpowiedź. Mój sprzęt to :Athlon 1700@187*12=2244MHz, Soltek 75 FRN-L, Ti-4200, Tagan TG480, system Win XP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://stargaz0r.nm.ru/files/s2kctl15b101.zip ja zamiast tych pachy stosuje tego progsa temp w iddle temp mi spada nieraz nawet do 28 stopnie :D te pache u mnei tez powodowały problemy. Bo niewiem dokładnie o co w tym chodzi ale ze w czasie gdy nie urzywasz proca zostaje wyłączona częsc procesora i się nie grzeje.

http://forum.purepc.pl/nForce2-C1-C2-C3-Co...CJA-t88834.html

Edytowane przez gargamel2005

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój problem dotyczy deczko innej sprawy. Ten programik zdestabilizował mi kompa przy mocnym przetaktowaniu i co gorsze, problemy pozostały mimo odinstalowania go !!! Musiałem sporo "odkręcic" procka żeby było znowu OK. Dodam , że wcześniej mimo ostrego przetaktowania było na mur stabilnie i problem pojawił się wraz z programem w moim kompie. Pytanie dotyczy raczej kwestii : jak przywrócić pierwotną stabilność systemu. Reinstal Windy ?? Flash biosu ? A może nic się juz nie da zrobić ???!!! Wiem, że ludzie odwiedzający to forum mieli taki sam problem, więc może ktoś, kto już przerabiał temat zechce podzielic się wskazówkami. A swoją drogą co w tym programiku takiego dobrego, że tak wielu ludzi sie nim zachwyca ? Obniża temp.procesora w stanie bezczynności, czyli wtedy gdy i tak jest chłodny. Co z tego, że będzie jeszcze chłodniejszy ????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...