Hazer Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Witam Moze ktos wie dlaczego po wylaczeniu WinFasta lub przełączeniu na radio kasuja sie kanały ??<_< To irytujace najpierw 20 min szukanie a potem przesuwanie kanałow na pierwsze pozycje :angry: niewiem niemam pojecia zaznaczam opcje "Faworite Channel" i nic ciagle musze je wyszukiwac i ustawiac juz białej goraczki dostaje <_< Jak ktos wie to Prosze o pomoc :unsure: bo ja juz niewiem :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hazer Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 (edytowane) Czy naprawde juz nikt nie jest w stanie mi pomóc ??? <_< :mur: Naprawde nikt niewie w czym tkwi problem napiszcie cos chociaż :huh: Edytowane 5 Grudnia 2005 przez Hazer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafifafcio Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 Witam Moze ktos wie dlaczego po wylaczeniu WinFasta lub przełączeniu na radio kasuja sie kanały ??<_< To irytujace najpierw 20 min szukanie a potem przesuwanie kanałow na pierwsze pozycje :angry: niewiem niemam pojecia zaznaczam opcje "Faworite Channel" i nic ciagle musze je wyszukiwac i ustawiac juz białej goraczki dostaje <_< Jak ktos wie to Prosze o pomoc :unsure: bo ja juz niewiem :blink: Hello!poczatkowo mialem podobny problem przy przelaczaniu sie na radio z tv kanaly znikaly!po 1.po skanowaniu i znalezieniu kanalow musisz w kwadracie zaznaczyc "ptaszkiem" wybrane przez ciebie kanaly i po 2.uczynic z nich favorite channel wtedy ikona powinna zmienic sie z niebieskiego pika na czerwone serducho!na koniec ustaw sobie wszystkie programy w rzedzie np.od 1 do 10 kanalu i zakoncz wciskajac \/ na dole ekranu.to samo zrob z radiem.powinno grac.jak nie, daj znac!powodzenia! :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hazer Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 (edytowane) No i nic z tego <_< Znowu musiałem ustawiać na nowo kanały :angry: Co za poj3bane oprogramowanie !!! :angry: :mur: Edytowane 5 Grudnia 2005 przez Hazer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Może jednak byś poszukał alternatywnego oprogramowania do radia :>? Ma je chyba borg tv.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hazer Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Może jednak byś poszukał alternatywnego oprogramowania do radia :>? Ma je chyba borg tv.... No ok ale tu niechodzi o radio bo radio to moge odpalić z innego programu tu chodzi głównie o to zeby zapisać kanaly zeby niekasowały sie po wyłaczeniu programu bo to najbardziej mnie wnerwia <_< Macie jakieś pomysły ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Inny program by je zapisał kapisz :> podałem nazwę poszukaj. Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hazer Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Ja wszystko rozmiem Dominik znasz programy do odczytu sygnału TV które obsługuja pilota ??? :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Próbowałeś przeinstalować oprogramowanie? Od dość dawna mam ten tuner i jakoś nigdy nie miałem z tym problemu. Dziwne bardzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 W borg Tv jest moduł odpowiedzialny za radio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micro Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Ja mam znowu inny problem z ta karta - korzystam ze zwyklej anteny naziemnej, i niestety nie wiem czemu znajduje mi tylko TVP3 i Polsat - ani TVN ani TVP1/2 :/ - wie ktos moze dlaczego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniobar Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Jedno pytanko da się ten sprzęcik odpali na złączu PCI na płytce DFI ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micro Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 (edytowane) To jest obraz z mojej karty na antenie naziemnej http://img289.imageshack.us/my.php?image=i...153tvn243nw.png To jest obraz z tego samego modelu tyle ze sygnal jest podawany z kablowki Nasow mi sie pytanie - czy na antenie naziemnej jest szansa zeby uzyskac taki obraz, albo chociaz zmniejszyc sniezenie u siebie (moze ktos ma taka karte jak ja i urzywa wlasnie anteny naziemnej ?) Bardzo prosze na odpowiedz na to i pytania podane we wczesniejszym poscie ;) Edytowane 9 Grudnia 2005 przez Micro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Jedynie wzmacniacz + lepsza antena ;] +lepszy kabel antenowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micro Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 (edytowane) A w jakich cenach to mozna dostac - moze jakie przyklady bo przyznam ze sie na tym nie znam ;) Aaa... - i jeszcze jakby ktos byl tak mily i podal mi jakas stronke z podanymi czestotliwosciami danych stacji telewizyjnych ;) Oczywiscie czekam dalej na odpowiedz na pytanie z mojego 1 posta ;) Edytowane 9 Grudnia 2005 przez Micro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Kabel antenowy - (ekranowany) ~1,80 zł za metr; Wzacniacz antenowy - ~ 10 - 20 zł (trudno powiedzieć); Antena naziemna - ~ 30 zł Powodem złego odbioru niektórych kanałów może być położenie geograficzne. U mojej babki np. nie ma TVN bo mieszka w dołku. U mnie w domu nie ma Plus'a a w miejscowości oddalonej o 20 km już jest ;) Najlepiej mają Ci, którzy mieszkają przy granicy z Niemcami :P PS. NIGDY nie bedziemy mieli doskonałego obrazu z tunera TV gdyż komputer to nie telewizor. W kompie jest zbyt duże pole magnetyczne by ograz był dobrze odbierany. Ale przecież chodzi tylko o to by sobie coś obejrzeć a nie rozkoszować się super jakością*. Może warto pomysleć o karcie DVB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafis3 Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Mialem ten sam problem panowie z zapamietywaniem programow. Czytalem wszystko co sie dalo w necie , fora, jakeis testy , wszystko , jedyne co znalazlem to pytania o ten sam problem. W koncu sam zaczalem kombinowac .... i udalo sie :) Problem u mnie zostal rozwiazany w bardzo blachy sposob. Zaznaczamy Poland (PAL B/D) TV source zaznaczamy jako ANTENA ( wazne !! ) Na dole zaznaczamy auto fine tunning Opcje Adaptive channel scanning zostawiamy jako NIE zaznaczona . Skanujemy i dla sprawdzenia wystarczy wylaczyc program i wlaczyc ponownie .Oczy malo mi nei wyskoczyly jak to zadzialalo :) Osobom ktorym to zadziala prosze niech odpisza , chcialbym wiedziec czy dziala ten sposob tylko u mnie czy to naprawde rozwiazuje ten mankament. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hazer Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 (edytowane) Rafis3 masz racje to dziala ALe :mur: nie wyszukuje mi wszystkich kanalów na tej opcji <_< nie mam TVP1, TVP2, TVP3 olaz TVN juz sam niewiem :angry: Edytowane 13 Grudnia 2005 przez Hazer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masio74 Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Cześć. Mam mały problem z kartą tv winfast 2000 OEM. Kupiłem ją niedawno, kanały poznajdywałem, ale niestety nie mam dźwięku. Obraz jest a dźwięku nie! Ponoć coś trzeba przestawiać w configuracji ale co nie wiem. Poza tym to zainstalowały mi się dwa programy: WinFast DTV (ikonka na pulpicie) a pilotem odpala się WinFast PVR... Czy mógłbyś mi pomóc w obsłudze tej karty? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boyler Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Ja mam troche inny problem ale dotyczacy wlasnie tej karty. Wlasciwie to chodzi mi o oprogramowanie. Szukam takiego programu w ktorym moglbym nagrywac jakis kanal w podanym przezemnie czasie a rownoczesnie ogladac co innego. Niestety w dolaczonym do tej karty oprogramowaniu nie ma takiej funkcji :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jujinn Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 Witam Poszukuje programu do ogladania TV do kart winfast 2000xp expert, innego niz winfast PVR, najlepeij jak by obslugiwal pilota. Pozdraiwam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glog4 Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Rafis3 masz racje to dziala ALe :mur: nie wyszukuje mi wszystkich kanalów na tej opcji <_< nie mam TVP1, TVP2, TVP3 olaz TVN juz sam niewiem :angry: jeżeli chcesz oglądać kanały TVP 1, TVP 2 itp.(jeżeli odbiór masz z anteny zewnętrznej a nie z kablówki) musisz przeskanować kanały najlepiej ustaw sobie kraj wyszukiwania DANIA a nie POLSKA :rolleyes: bo jakiś azjata niewie gdzie leży POLSKA czy DANIA i dla niego to obojętne :lol: i zatwierdz ok i wtedy wyłącz i załącz będzie OK :banana: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glog4 Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Ja mam znowu inny problem z ta karta - korzystam ze zwyklej anteny naziemnej, i niestety nie wiem czemu znajduje mi tylko TVP3 i Polsat - ani TVN ani TVP1/2 :/ - wie ktos moze dlaczego ?ustaw kaj Dania a nie Polska bo jakieś cieniasy pirdoły powpisywały w oprokarmowaniu częstotliwości :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iKsiO Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Nie wierze ! myslalem ze jestem jedynym pechowcem tej karty. Mam dokladnie ten sam problem co wy. U mnie po kazdym rr programu znikaja programiki wrrrr. To jest strasznie dobijajace :( Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vvob Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 A u mnie problem nie występuje :| Ciekawe od czego to zależy..hmmm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 boshee przed chwilą wróciłem od kumpla i zaraz qrwaaaaaa coś rozwale :-| co za zjechany na maksa program, jaka mega kupa, no coś niesamowitego, o co w ogóle chodzi, ludzie ratujcie bo idę do niego w poniedziałek i nie mam zamiaru znów stracić nerwów ten głupi program na zakresie poland nie potrafi wyszukać niektórych kanałów (tvp1, tvn) jak zapisze to co znalazł to jest ok natomiast po włączeniu precyzyjnego skanowania znajduje wszystko fajnie, ale po uruchomieniu ponownym programu wszystko znika f_pizdu no coś mnie strzeli do tego jak biore add albo edit i wpisuje zakres to program nic sobie z tego nie robi NIC no przecież to jakaś parodia jest :-| co polecacie jako alternatywe dla tego [ciach!]ianiego pvr, proszę o rady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vvob Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Może More Tv, albo najnowszą wersję programu pobraną ze strony producenta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Może More Tv, albo najnowszą wersję programu pobraną ze strony producenta.ok, dzięki, spróbuje ten pvr to jakaś kpina jest :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Wgrałem najnowszy PVR ze strony Winfasta i wszystko teraz działa tak jak należy, teraz zastanawiam się co robiły osoby odpowiedzialne za testowanie softu dołączonego na płytach w komplecie z kartą... :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba11 Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 boshee przed chwilą wróciłem od kumpla i zaraz qrwaaaaaa coś rozwale :-| co za zjechany na maksa program, jaka mega kupa, no coś niesamowitego, o co w ogóle chodzi, ludzie ratujcie bo idę do niego w poniedziałek i nie mam zamiaru znów stracić nerwów ten głupi program na zakresie poland nie potrafi wyszukać niektórych kanałów (tvp1, tvn) jak zapisze to co znalazł to jest ok natomiast po włączeniu precyzyjnego skanowania znajduje wszystko fajnie, ale po uruchomieniu ponownym programu wszystko znika f_pizdu no coś mnie strzeli do tego jak biore add albo edit i wpisuje zakres to program nic sobie z tego nie robi NIC no przecież to jakaś parodia jest :-| co polecacie jako alternatywe dla tego [ciach!]ianiego pvr, proszę o rady Dokładnie... ten program to KPINA! Co z tego ze wybiore sobie Polska Pal B/D czy tam Dania. Nigdy na liście niema pełnej listy kanałów! Do tego jak sądze jest funkcja adaptive channel scaning. Jednak u mnie po ponownym uruchomieniu programu wszystko jest rozsrojone! Programy niby są zapamiętane ale porozstrajane :cry: Zainstalowałem sobie K!TV. Działa wporządku. Lepszy obraz, łapie elegancko wszystko z kabla. Jedyny minus że nie obsługuje pilota :? Musze poszukać może jakiś plugin jest :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...