Skocz do zawartości
MacieX

??--===DLACZEGO NIE MINT===--??

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę kupić radeona 9000 pro albo innego pomiędzy 9000 a 9500 (oczywiście pro) Znalazłem bardzo atrakcyjną ofernę od MINT-a i czemu nie mint (dostałem ostrzeżenie aby nie MINT) Dlaczego....dlaczego.....dlaczego??!!!help pliz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-gorsza jakosc obrazu (nie zawsze)

-wsasadzie troche loteria nie wiesz co dostasniesz

-glosne chlodzenie

-spr czasy dostepu zeby nie byle wieksze niz 4ns a najlepiej mniej

-liche wykonanie

a i nie gadac mi ze nie wiem bo widzialem 2 karty minta 8500 i 9000 i naprawde nie polecam

nie zle karty nie sa jakies tragiczne tylko poprostu nie najle[psze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Ale ja się pytam dlaczego kiepska a nie qrde rzucone na wiatr wordy "eeh kiepska" to ja se moge powiedzieć Ati-wielki shayZ...prosze o konkrety jakieś argumenty które przemawiaja za "kiepskością" MINT-a !!

jak niewierzysz to kup a sam sie przekonasz. Ciekawe jak szybko polecisz ja wymienic. Tak jak radza moi przedmowcy doloz pare zlotych i kup cos przyzwoitego jakiejs bardziej renomowanej firmy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja tam nie narzekam właśnie prawie rok temu kupiłem w ACTION kartę niby że to MINTA ATI7500, która okazała się być oryginalną kartą ATI o zaniżonym taktowaniu zaraz zmieniłem jej taktowanie w biosie i wszystko jest GIT kości Hynix 3.6ns :):):)

Więc nie narzekajcie jeśli czegoś sami nie doświadczyliście, ja osobiście mogę powiedzieć w ten sam sposób że Prolink robi straszne syfy bo miałem jedną ich kartę i odrazu zaczeła mi się pieprzyć a pewnie większość z was ma inne doświadczenia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sluchaj powszechnie wiadomo ze mint nie nalezy do najlepszych firm robi karty z tanszych a co za tym idzie gorszej jakosci komponentow i czesto odbija sie to na stabilnosci czy innych problemach ty jestes jedna z osob ktore dobrze trafily i powinienes sie z tego cieszyc bo masz dobra karte za niska cene. Co do prolinka to hmm... uzywam kart graficznych tej firmy praktycznie od zawsze. Zawsze polecam je moim znajomym skladalem kilka kompow na tychrze kartach i szczerze mowiac jeszcze nie napotkalem sie z walnietym egzemplarzem owszem napewno takowe sie zdarzaja czego ty mozesz byc przykladem ale walniete wyroby trafiaja sie nawet takim firmom jak ASUS (sam tego doswiadczylem kiedy kupowalem mojego A7V133). Z tego co zauwazylem Prolink ze tak powiem "wyrobil sie" dawniej czesciej slyszalo sie ze ktorys z GF2 byl walniety ale od czasow GF4 jeszcze nie slyszalem by ktos mial problemy z prolinkiem (czesciej pokawialo sie MSI) kazdy dobrze mowi o tych kartach bo sie swietnie kreca i sa tansze od swych odpowiednikow a jak wiadomo gdy nie widac roznicy to po co przeplacac :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qrwa,

nie trafisz na SYFA od Ati bo Ati nie robi syfów

a MINT to tanie <span style="color:red;">[ciach!]</span>o takie jak deawoo wśród telewizorów, jak MEDIA-TECH, jak PIóra PENALLI z TV SHop-u

ale jak chcesz stracić troche nerwów to ta karta w sam raz dla ciebie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo jakość obrazu, bo słabe podręcania (z powodu na przykład bardzo słabych pamięci), bo do [gluteus maximus] support (to nie jest wielkim problemem, ale...), bo, bo bo. Jak znajdziesz dobry egzemplarz np. z pamieciami 3.6ns za rozsądną cenę to łykał :mrgreen: Ty niemniej i tak bym wolał za podobne pieniądze kupic Saphire'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Dokładnie--a jak trafie Syfa ATI to dopiero bede vrq... mam BIG DYLEMATA po ostatnim poście

ale masz problem - idziesz/jedziesz do MINTa, ogladasz co to jest (pamiatki itp), umawiasz sie ze bedziesz chcial wymienic jak cos bedzie nie halo i po sprawie

MINT ostatnio sprzedaje Radki firmy HIS (nawet te Techmastery to HIS tylko OEM) - co do jakosci to loteria (choc juz nie taka jak kiedys) - jezeli chcesz kupic R9000PRO to poszukaj na sieci bo ATI wydalo kilku firmom certyfikat jakosci dla tych kart - na 100% ma go GigaByte i o ile pamietam Sapphire

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Mint suxx....

tylko ze MINT to pakowacz a nie producent - wiec napisz jakiej firmy karty sa do [gluteus maximus] a nie bredzisz - czy moze chcesz mi powiedziec ze wszystkie karty w opakowaniu MINT suxx :?: jezeli tak to pomylka bo 3 moich znajomych kupilo swojego czasu Radeony 8500 MINT ktore okazaly sie Build By ATI - czy te karty tez suxx :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

LUDZIEEE JA WYSIADAM :( ?? !!

ale tu nie ma przystanku - chyba ze w biegu :lol:

a tak serio - moze wez tez pod uwage Sapphire - cena i jakosc OK

i jak zwykle rada - kupuj w sklepie gdzie bez ceregieli bedziesz mogl wymienic na inny egzemplaz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...