Skocz do zawartości
MacieX

??--===DLACZEGO NIE MINT===--??

Rekomendowane odpowiedzi

taak wiem sapphire też rlz a co do sklepu to innej ewentualnosci nie ma jak mozliwosci wymiany. A co do przystanku to po prostu dostałem rozjazdu po twoim przed-ostatnim poście that'z all (a byłem już zdecydowany-widać nie do końca)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to zeby jeszcze troszke namieszac ;) powiem ze gdybym mial kupowac Radeona 9000PRO to wolalbym Radeona 8500LE od Herculesa - o ile pamietam po przeladowaniu BIOSu karta chodzi spoczko jako R8500 full a kosztuje torszke ponad 500zl (wersja 64MB)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nawet lepiej, mój jak sie okazuje kręci się średnio. Ostatnio komuś z forum podesłałem BIOS do tego Herca i okazało się że jemu stabilnie chodzi pamięć na 285Mhz. Niedługo chce założyć radiatory na pamięci i zobaczymy wtedy. Benek po co brać R9000 przecież R8500LE jest wydajniejszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcę kupić radeona 9000 pro albo innego pomiędzy 9000 a 9500 (oczywiście pro) Znalazłem bardzo atrakcyjną ofernę od MINT-a i czemu nie mint (dostałem ostrzeżenie aby nie MINT) Dlaczego....dlaczego.....dlaczego??!!!help pliz

A jak powiem tak.

Mint to tylko pakowacz. On kupuje na zasadzie marketów LeaderPrice. Poprostu zamawia dany podzespół i producent który zaproponuje najniższą cenę "wygrywa". Następnie te produkty sa pakowane do opakowań Minta i spzredawane pod ich nazwą.

Ja sam kupiłem dla siebie kartę graficzną Mint ATI 8500LE. W kartoniku byłą karta produkcji HIS. Karta oferuje bardzo dobrą jakośc obrazu , dobre pamieci (Hynix 3.6ns).

Jedyna wada Hisów to głośny cooler.

Jesli chodzi zaś o ATI 9000 i 9000Pro to też w większosci Mint pakuje karty Hisa które także sa bardzo dobre io wcale nie ustępują sporo innym bardziej znanym producentom.

Jesli nie masz kasy to polecam poprostu spóbowac i kupić Minta a jak sie nie sposoba to poprostu oddać. Nic nie ryzykujesz przecież ...

Jak sie nie spodoba to oddasz , a zawsze możesz kilka złotych zaoszczędzic ;)

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zn. Mint gorzej złoży sprzęt niż np. Ati z tych samych części :) ??

Żadna firma składająca karte na zasadzie klonu nie składa z tych samych częściu co oryginał....w tym problem jest właśnie.......biora samego proca od ATI czy NV i resztę sami składają...i tak np jeden Radosław ma pamieci 5 ns a juz inny ma 3.5 ns mimo ze oba sa 8500.

A do tego jeszcze dochodzi cała masa innej elktroniki odpowiadajacej np . za jakość obrazu .....filtry częstotliwościowe i inne ścierwa...... nie mówiąc jz o systemach chłodzenia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...