leroo Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 Witam, czytam wasze podpisy i widzę, że nie macie problemu z podkręceniem tej karty do 300/600, niestety ja mogę ją tylko podkręcić 312/585. Rdzen idzie nieżle lecz pamiątki 590 powodują artefakty na ekranie. dlatego jestem ciekawy czy to wina wysokiej częstotliwosci FSB (celeron 1,2 na 12x128), AGP ma jakieś 88, czy może to wina karty. Kartę podkręcam na standardowym chłodzeniu. Z góry dzięki za odpowiedź. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 nie kazda karta kreci sie tak samo po prostu trafiles na taki egzemplarz tak samo z prolinkami jedni wyciagaja xxx/630m a inni tylko xxx/610 tak to juz jest na tym swiecie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 przy za duzym fsb moze spasc wydajnosc karty, ale nie sadze, zeby byly artefakty. zaloz radiatory, tylko nie jakas tasma klejaca tylko kup klej termoprzewodzacy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 rozumiem ze pamiatki masz hynix 3.6ns?? grzeja sie przy podkrecaniu?? btw czy parza [bo mój rdzen np tak] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 podaj specyfikacje karty ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 Dobre chłodzenie to podstawa... Sam czekam na radiatorki... Może zrób tak: FSB AGP na 66MHz i wtedy kręć GFX :?: :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 Witam, czytam wasze podpisy i widzę, że nie macie problemu z podkręceniem tej karty do 300/600, niestety ja mogę ją tylko podkręcić 312/585. Rdzen idzie nieżle lecz pamiątki 590 powodują artefakty na ekranie. dlatego jestem ciekawy czy to wina wysokiej częstotliwosci FSB (celeron 1,2 na 12x128), AGP ma jakieś 88, czy może to wina karty. Kartę podkręcam na standardowym chłodzeniu. Z góry dzięki za odpowiedź. Mam identyczna karte moim zdaniem zabardzo podkręcasz rdzeń karty ustaw 295 rdzeń i 594 pamięć i zapuść 3DMark powinno byc lepiej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3p3 Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 radiatorki + extra wiatrak = 300/615 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leroo Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 Witajcie, karta to G4Ti4200-td64 (VIVO), pamiątki oczywiście hynixy 3,6. Niestety przy niższym taktowaniu gpu jest tylko troche lepiej(pamięci kręcą się na 590), ale w ustawieniu 595/590 karta jest troszkę mniej wydajna niż przy ustawieniu 310/585. Pamięci nie są takie ciepłe ( nie parzą). Może to problem sterowników, próbowałem różnych i może troche przez to się nazbierało śmieci ? Będę musiał założyć radiatorki i wtedy kręcić, a przy okazji znacie jakiś sklep gdzie można je zamówić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 Witajcie, karta to G4Ti4200-td64 (VIVO), pamiątki oczywiście hynixy 3,6. Niestety przy niższym taktowaniu gpu jest tylko troche lepiej(pamięci kręcą się na 590), ale w ustawieniu 595/590 karta jest troszkę mniej wydajna niż przy ustawieniu 310/585. Pamięci nie są takie ciepłe ( nie parzą). Może to problem sterowników, próbowałem różnych i może troche przez to się nazbierało śmieci ? Będę musiał założyć radiatorki i wtedy kręcić, a przy okazji znacie jakiś sklep gdzie można je zamówić. no 4max.com.pl ale ja porponuje przejsc sie do komisu komputerowego lub do sklepu elektroniczego i kupic albo jakis stary radiator od cpu [komis] lub jakis inny w elektronicznym. Z pocieciem tego na kawałki,zeby pasowalo na pamieci roboty nie jest za duzo. :roll: A jest duzo taniej i o wiele wieceji satyswakcji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 To nawet czasami nie zalezy od rodzaju chlodzenia. Jezeli podkrecalnosc pamieci konczy sie przed 600 mhz to prawie nic ci nie da lepsze chlodzenie. Ja mam bez radiatorow na pamieciach a kreci mi sie lepiej niz niektorym z lepszymi pamieciami i z chlodzeniem na nich. Tak wiec nie tylko pamiec jest wazna przy jej podkrecaniu ale takze jakosc samych pamieci jak i calej karty. Pewnie jakbym zapodal jeszcze chlodzenie to moze te 5 - 10 mhz wiecej by bylo ale watpie bo i tak mam letnie te pamieci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matrox Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 ja mam tak samo, przy 590 padaja pamieci ale ja nie mam problemu bo wogole nie krece Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 no 4max.com.pl ale ja porponuje przejsc sie do komisu komputerowego lub do sklepu elektroniczego i kupic albo jakis stary radiator od cpu [komis] lub jakis inny w elektronicznym. Z pocieciem tego na kawałki,zeby pasowalo na pamieci roboty nie jest za duzo. :roll: A jest duzo taniej i o wiele wieceji satyswakcji. I tak też zrobię, bo w 4max'ie przeszdzają z cenami :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...