Skocz do zawartości
leroo

MSI gfti4200 td64

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, czytam wasze podpisy i widzę, że nie macie problemu z podkręceniem tej karty do 300/600, niestety ja mogę ją tylko podkręcić 312/585. Rdzen idzie nieżle lecz pamiątki 590 powodują artefakty na ekranie. dlatego jestem ciekawy czy to wina wysokiej częstotliwosci FSB (celeron 1,2 na 12x128), AGP ma jakieś 88, czy może to wina karty. Kartę podkręcam na standardowym chłodzeniu.

Z góry dzięki za odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, czytam wasze podpisy i widzę, że nie macie problemu z podkręceniem tej karty do 300/600, niestety ja mogę ją tylko podkręcić 312/585. Rdzen idzie nieżle lecz pamiątki 590 powodują artefakty na ekranie. dlatego jestem ciekawy czy to wina wysokiej częstotliwosci FSB (celeron 1,2 na 12x128), AGP ma jakieś 88, czy może to wina karty. Kartę podkręcam na standardowym chłodzeniu.

Z góry dzięki za odpowiedź.

Mam identyczna karte moim zdaniem zabardzo podkręcasz rdzeń karty ustaw 295 rdzeń i 594 pamięć i zapuść 3DMark powinno byc lepiej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie,

karta to G4Ti4200-td64 (VIVO), pamiątki oczywiście hynixy 3,6. Niestety przy niższym taktowaniu gpu jest tylko troche lepiej(pamięci kręcą się na 590), ale w ustawieniu 595/590 karta jest troszkę mniej wydajna niż przy ustawieniu 310/585. Pamięci nie są takie ciepłe ( nie parzą). Może to problem sterowników, próbowałem różnych i może troche przez to się nazbierało śmieci ? Będę musiał założyć radiatorki i wtedy kręcić, a przy okazji znacie jakiś sklep gdzie można je zamówić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie,

karta to  G4Ti4200-td64 (VIVO), pamiątki oczywiście hynixy 3,6. Niestety przy niższym taktowaniu gpu jest tylko troche lepiej(pamięci kręcą się na 590), ale w ustawieniu 595/590 karta jest troszkę mniej wydajna niż przy ustawieniu 310/585. Pamięci nie są takie ciepłe ( nie parzą). Może to problem sterowników, próbowałem różnych i może troche przez to się nazbierało śmieci ? Będę musiał założyć radiatorki i wtedy kręcić, a przy okazji znacie jakiś sklep gdzie można je zamówić.

no 4max.com.pl

ale ja porponuje przejsc sie do komisu komputerowego lub do sklepu elektroniczego i kupic albo jakis stary radiator od cpu [komis]

lub jakis inny w elektronicznym.

Z pocieciem tego na kawałki,zeby pasowalo na pamieci roboty nie jest za duzo. :roll:

A jest duzo taniej i o wiele wieceji satyswakcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nawet czasami nie zalezy od rodzaju chlodzenia. Jezeli podkrecalnosc pamieci konczy sie przed 600 mhz to prawie nic ci nie da lepsze chlodzenie. Ja mam bez radiatorow na pamieciach a kreci mi sie lepiej niz niektorym z lepszymi pamieciami i z chlodzeniem na nich. Tak wiec nie tylko pamiec jest wazna przy jej podkrecaniu ale takze jakosc samych pamieci jak i calej karty. Pewnie jakbym zapodal jeszcze chlodzenie to moze te 5 - 10 mhz wiecej by bylo ale watpie bo i tak mam letnie te pamieci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no 4max.com.pl

ale ja porponuje przejsc sie do komisu komputerowego lub do sklepu elektroniczego i kupic albo jakis stary radiator od cpu [komis]

lub jakis inny w elektronicznym.

Z pocieciem tego na kawałki,zeby pasowalo na pamieci roboty nie jest za duzo. :roll: 

A jest duzo taniej i o wiele wieceji satyswakcji.

I tak też zrobię, bo w 4max'ie przeszdzają z cenami :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...